TEAC DV -W516GC min. rychl. napalovania

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00

TEAC DV -W516GC min. rychl. napalovania

Príspevok od používateľa lukasko »

CAV tak mam hore spominanu napalku a problem mam v tom, ze mi nejde napalovat mensou rychlostou, ako 6x a neviem ani za boha ze preco........xcem to koly tomu, aby mi filmy(co som natacal kamerou NO WAREZ) isli aj v obyvacke v DVD "plajeri".....pouzivam NERO 7 Ultra Edition alebo aj Alcohol 120% a vsade je min. 6x

PLS pomoooc
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa AjsTi »

Co skusit iny fw ? Pripadne pouzit Nero 6.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Brblosko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Brblosko »

No bohuzial, tato mechanika na novsie media (typicky 8x az 16x) zapisuje minimalne rychlostou 6x. Ale skus pouzit hacknuty firmware s lite-onu 1635s, sa mi zda, ze na nich zapina aj rychlost 4x, ale kvalita napalovania na tejto rychlosti je niekde inde...

P.S. Skus hladat tu : http://teac.php5.cz/
P.P.S. To preflashovanie je na vlastnu zodpovednost :!:
Fujitsu Siemens alive...
Ludska blbost je nekonecna...
bruno75
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa bruno75 »

No moment...co ti nejde? Co tak pouzit media s certifikovanou rychlostou 4x? S tymi ti to pojde urcite aj ked je pravda, ze tychto starsich medii uz je na trhu ako safranu.
Este k tej rychlosti...ono ak je medium certifikovane napriklad na 16x tak to, ze vypalovacka neponuka nizsie rychlosti je z dovodu toho, ze pri tych nizsich rychlostiach nie su dobre kvalitativne vysledky napalovania. Samozrejme byva to zohladnene aj vo firmware. To, ze to vypalovacka dokaze a ponukne nizsie rychlosti si vyskusaj na RW mediach ktore su bezne 4x a u nich by ti mala ponuknut aj nizsiu rychlost (2x, 1x)
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

pouzi linux a ten ti ponukne na moznost aj rychlost 1x
bruno75
Nový používateľ
Nový používateľ

Patko19 napísal:pouzi linux a ten ti ponukne na moznost aj rychlost 1x
Len ci potom to DVD certifikovane na rychlost 16x a napalene na 1x bude este pouzitelne? Nechcem vidiet kolko tam bude PIE/PIF chyb, pripadne ci bude vobec citatelne.
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
lukasko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lukasko »

mno to preflesovanie na liteon zo stranky http://teac.php5.cz/ som urobil uz davnejsie...............a s napalovanim vyriesil som to tak, ze AnyDVD a CloneDVD a tam mi ponuklo aj 1x 2-2,4x 4x ..............a tak som napaloval 1x trvalo to asi 19min. a bolo to na Verbatim Advanced AZO 16x Certified a v DVD romke to islo v poho (co za chyby ste to spominali?)
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

lukasko napísal:...a tak som napaloval 1x trvalo to asi 19min. a bolo to na Verbatim Advanced AZO 16x Certified a v DVD romke to islo v poho...
Pokial by si napaloval dvd v plnej velkosti (4.35 GB), tak 1x rychlostou by to trvalo 1 hodinu a nie 19 minut.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Brblosko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Brblosko »

19 minut je presne rychlost 4x plneho DVD-cka.

Chyby sa zistuju tak, ze si stiahnes programik KProbe, (meria PIE/PIF chyby) len musis mat mediatek chipset (co ty mas). Vpravo dole v tabulke zakliknes volbu 4x a nechas testovat (trva to okolo 18-19 minut na jedno plne DVD). Tie "horne" chyby, oznacene zvacsa modrou farbou, nemozu presiahnut 280 a "dolne" oznacene cervenou nemozu presiahnut hodnotu 4, inak sa moze stat, ze mechanika spomali aby si ich opravila alebo ak budu strasne vysoke, neprecita ich :-)
Fujitsu Siemens alive...
Ludska blbost je nekonecna...
bruno75
Nový používateľ
Nový používateľ

Ani nie je potrebne stahovat KProbe. Vsetko potrebne ma Nero v sebe pod Nero toolkit a Nero CD DVD speed. Tam je lista s nazvom kvalita disku kde nadstavis rychlost testovania a ides. Inak o tych chybach to plati rovnako ako v KProbe. Aj ked po pravde limit 280/4 je pre rychlost 1x. Teda ak budes testovat rychlostou 4x tak moze byt tento limit mierne prekroceny. Pomocka ci je DVD ok je aj skore kvality v percentach ale to je naozaj len orientacne.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"