TEAC DV -W516GC min. rychl. napalovania
- lukasko
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
TEAC DV -W516GC min. rychl. napalovania
CAV tak mam hore spominanu napalku a problem mam v tom, ze mi nejde napalovat mensou rychlostou, ako 6x a neviem ani za boha ze preco........xcem to koly tomu, aby mi filmy(co som natacal kamerou NO WAREZ) isli aj v obyvacke v DVD "plajeri".....pouzivam NERO 7 Ultra Edition alebo aj Alcohol 120% a vsade je min. 6x
PLS pomoooc
PLS pomoooc
No bohuzial, tato mechanika na novsie media (typicky 8x az 16x) zapisuje minimalne rychlostou 6x. Ale skus pouzit hacknuty firmware s lite-onu 1635s, sa mi zda, ze na nich zapina aj rychlost 4x, ale kvalita napalovania na tejto rychlosti je niekde inde...
P.S. Skus hladat tu : http://teac.php5.cz/
P.P.S. To preflashovanie je na vlastnu zodpovednost
P.S. Skus hladat tu : http://teac.php5.cz/
P.P.S. To preflashovanie je na vlastnu zodpovednost
Fujitsu Siemens alive...
Ludska blbost je nekonecna...
No moment...co ti nejde? Co tak pouzit media s certifikovanou rychlostou 4x? S tymi ti to pojde urcite aj ked je pravda, ze tychto starsich medii uz je na trhu ako safranu.
Este k tej rychlosti...ono ak je medium certifikovane napriklad na 16x tak to, ze vypalovacka neponuka nizsie rychlosti je z dovodu toho, ze pri tych nizsich rychlostiach nie su dobre kvalitativne vysledky napalovania. Samozrejme byva to zohladnene aj vo firmware. To, ze to vypalovacka dokaze a ponukne nizsie rychlosti si vyskusaj na RW mediach ktore su bezne 4x a u nich by ti mala ponuknut aj nizsiu rychlost (2x, 1x)
Este k tej rychlosti...ono ak je medium certifikovane napriklad na 16x tak to, ze vypalovacka neponuka nizsie rychlosti je z dovodu toho, ze pri tych nizsich rychlostiach nie su dobre kvalitativne vysledky napalovania. Samozrejme byva to zohladnene aj vo firmware. To, ze to vypalovacka dokaze a ponukne nizsie rychlosti si vyskusaj na RW mediach ktore su bezne 4x a u nich by ti mala ponuknut aj nizsiu rychlost (2x, 1x)
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
Len ci potom to DVD certifikovane na rychlost 16x a napalene na 1x bude este pouzitelne? Nechcem vidiet kolko tam bude PIE/PIF chyb, pripadne ci bude vobec citatelne.Patko19 napísal:pouzi linux a ten ti ponukne na moznost aj rychlost 1x
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
- lukasko
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
mno to preflesovanie na liteon zo stranky http://teac.php5.cz/ som urobil uz davnejsie...............a s napalovanim vyriesil som to tak, ze AnyDVD a CloneDVD a tam mi ponuklo aj 1x 2-2,4x 4x ..............a tak som napaloval 1x trvalo to asi 19min. a bolo to na Verbatim Advanced AZO 16x Certified a v DVD romke to islo v poho (co za chyby ste to spominali?)
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Pokial by si napaloval dvd v plnej velkosti (4.35 GB), tak 1x rychlostou by to trvalo 1 hodinu a nie 19 minut.lukasko napísal:...a tak som napaloval 1x trvalo to asi 19min. a bolo to na Verbatim Advanced AZO 16x Certified a v DVD romke to islo v poho...
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
19 minut je presne rychlost 4x plneho DVD-cka.
Chyby sa zistuju tak, ze si stiahnes programik KProbe, (meria PIE/PIF chyby) len musis mat mediatek chipset (co ty mas). Vpravo dole v tabulke zakliknes volbu 4x a nechas testovat (trva to okolo 18-19 minut na jedno plne DVD). Tie "horne" chyby, oznacene zvacsa modrou farbou, nemozu presiahnut 280 a "dolne" oznacene cervenou nemozu presiahnut hodnotu 4, inak sa moze stat, ze mechanika spomali aby si ich opravila alebo ak budu strasne vysoke, neprecita ich
Chyby sa zistuju tak, ze si stiahnes programik KProbe, (meria PIE/PIF chyby) len musis mat mediatek chipset (co ty mas). Vpravo dole v tabulke zakliknes volbu 4x a nechas testovat (trva to okolo 18-19 minut na jedno plne DVD). Tie "horne" chyby, oznacene zvacsa modrou farbou, nemozu presiahnut 280 a "dolne" oznacene cervenou nemozu presiahnut hodnotu 4, inak sa moze stat, ze mechanika spomali aby si ich opravila alebo ak budu strasne vysoke, neprecita ich
Fujitsu Siemens alive...
Ani nie je potrebne stahovat KProbe. Vsetko potrebne ma Nero v sebe pod Nero toolkit a Nero CD DVD speed. Tam je lista s nazvom kvalita disku kde nadstavis rychlost testovania a ides. Inak o tych chybach to plati rovnako ako v KProbe. Aj ked po pravde limit 280/4 je pre rychlost 1x. Teda ak budes testovat rychlostou 4x tak moze byt tento limit mierne prekroceny. Pomocka ci je DVD ok je aj skore kvality v percentach ale to je naozaj len orientacne.