Problem s Account Unknown po zmene hesla

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Problem s Account Unknown po zmene hesla

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Caute,

znamej som upgradoval Win 7 na Win 10, vsetko prebehlo OK a fungovalo. Kupila si Lumia 640, cize si sla vytvorit novy MS ucet, na co som jej povedal, ze predsa staci jeden ucet na vsetko .. a tu mame problem :) Heslo stihla zabudnut (nastavene automaticke prihlasenie do PC), PC nebolo v tej dobe mozne pripojit na internet, cize si zmenila heslo cez web outlook.com a nasledne sa prihlasila v mobile..

Dnes rano zapla PC, nepytalo od nej nove heslo (co je divne) ale OneDrive si nove heslo uz vypytal. Po restarte uz nove heslo vyzadoval aj samotny Windows. Vsetko vyzera OK, no problem je, ze na vsetkych hlavnych zlozkach (Documents, Music, Photos, Videos, Downloads) sa nieco po**** a aj ked to pise ako vlastnika ju a jej outlook.com adresu, nemoze ukladat a menit subory v tychto lokalitach, pise ze nema opravnenie.
Take ownership pomoze len do nasledneho restartu, nechapem teda co sa mohlo pokaslat, kazdopadne medzi uzivatelmi, ktori mozu pracovat so subormi nieje vobec uvedeny jej ucet, iba Account Unknown a ID (tie hex veci v {} ) vobec neexistuje v systeme, jej ucet sa konci na 1001 a tento neexistujuci je 1002. Ziadny iny ucet tam nikty ani nebol.
Co je zaujimave, Desktop funguje korektne, na HDD su premapovane len Videos a Downloads, zvysok je na SSDcku (najprv som premapoval tie zlozky, nasledne naklonoval stary HDD na SSD)

Napada Vas co s tymto stavom okrem vytvarania uctu nanovo v systeme ? Resp. nebranim sa takemu rieseniu no menit nejake nastavenia programov a umiestnenie suborov nieje moc vitane, kedze ja to mozem urobit jedine cez TeamViewer a mam "trosku" casovy posun, takze ani nemam vela casu na to, aby som to opravil.

Dakujem za kazdu radu

PS: viem ze som to dal do Win10 sekcie, kedze sa to stalo na Win10, no predpokladam, ze rovnaky problem moze byt aj u Win8/8.1 kedze sa pouziva uz Live ID (MS Account)
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Re: Problem s Account Unknown po zmene hesla

nikoho nic nenapada ? :/

mohlo by pomoct prihlasenie sa pomocou lokalneho uctu a nasledne znovu MS uctom ? hlavne nemozem prist o ziadne data a nastavenia ...
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
Eddward
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Eddward »

nenapada ma v rychlosti co s tym stavom, ale viem ti povedat ze prehlasim z MS uctu do lokalneho nic nestratis... ja to momentalne aj tak robim ked chcem nainstalovat alebo aktualizovat nieco zo Storu, pod MS accountom to hadze stale nejaky error a reinstall/reset sa mi nechce robit... ucet v systeme ostava nedotknuty ci sa prihlasujes tak alebo tak, aspon u mna to tak funguju
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

OK takze update, mozno sa mi to podarilo vyriesit. Vyzera to tak, ze problem bol v HomeGroup nastaveni, ked pri kazdom restarte mi prepisalo nastavenia Security. Zrusil som zdielanie Documents, restartoval a zrazu sa objavili spravne ucty (aj ked aj ten Unknown, no hlavne ucet majitela PC), nasledne som zdielanie obnovil a uz to vsetko (zatial) funguje spravne
[Home]
[Work]

Návrat na "Operačné Systémy"