zbytocne draha doska, zbytocne nabuchany a drahy procesor. Akakolvek lacna B85 ci co je to za cipset plus G3258 zlahka pretaktovany na 4GHz to uplne v pohode daju s rovnakym vykonom.
Predpokladam ze diskov moc viac ako sest nechces zapojit, pises o styroch, to dokazu vsetky dosky. Ze niektore lacne smejdy maju 3Gbit SATA namiesto 6Gbit vobec neries, pre HDD je to nepodstatne a pri SSD ta bude ajtak obmedzovat rychlost 1Gbit sietovky a nie rozhranie

aj ked budes mat sietovky tri, ajtak si len na urovni najpomalsieho rozhrania diskov.
Pamate radsej 4GB neuvazuj, tu ides dobre. Vobec sa neorientuj na 2999MHz, hociaky NAJLACNEJSI sunt 1333MHz hrubo postaci - orientuj sa podla ceny a zaruky.
Kisna : sialene draha, idem pohladat kardiostimulator a aplikujem si trikrat pre istotu. Zda sa ze dukatov mas dost, avsak rozhadzovat na nepodstatne sprostosti nemusis.
Co doporucujem : eliminacia hluku. Chladic ktory ta nebude otravovat. Ja bezim hore doporuceny G3258 na original Intel box chladici ktory som zhodil dole na 5V prehodenim kablikov v konektore (teraz neviem ci idem na 5V alebo ci mam 7V pretoze ako zem som si polozil 5V a tympadom do 12V mi chyba sedem). Dost na tom ze ten chladic nie je pocut, toci take male otacky, nepamatam si kolko. Procesor sa vobec neprehrieva ani v tych horucavach co teraz boli, mal 61 stupnov a v panelaku bolo tolko kolko bolo, cojaviem 35.
Doporucenie2 : v kazdom pripade absolutne nutne chces mat disky v bedni chladene. Ja som si kupil hocico, bastardsku bednu za 30 aj so zdrojom a modlim sa aby to nevybuchlo do vesmiru, plus k tomu som natrepal dva 14cm vetraky, vysli mi akurat. Mam sest diskov, su uplne studene a krochkaju blahom. Ventilatory takisto zhodene dole napatim aby nehulakali, zase neviem ci idu na 5V alebo ci maju 12-5 = 7V a ani ma to nezaujima lebo to plni vsetko co potrebujem bezozbytku. Aj by som pozrel ale nemam ako, bezi na tom system kde nemam indikaciu napatia.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.