v tej kisnicke co som operoval na stole mam REDUNDANTNY zdroj - v baleni o velkosti klasickeho puzdra su strcene dva samostatne nezavisle moduly, ktore mozes zaziva vymenit. Takze ten zdroj sa da namontovat do KAZDEJ beznej bedne. Ze stal menej ako jeden tvoj 1500W je skoda hovorit. Ano, nemam Kvadro 6000 ale myslim si ze tieto zdroje by to potiahli. Tebe ked prdne zdroj, tak mas okamzite NUTNU rekonstrukciu respektive check diskoveho pola. Celeho.
Kazdy jeden bit. Vies kolko to bude trvat ? To budu dni... fakt vela dni. Vies aky zalostny vykon budes pocas toho mat ? Okej, moznoze toto ta netrapi. Ale to pole nebude "konzistentne redundantne", takze ked sa ti jeden disk pocas toho checku pokazi, oj skus rozmyslat co to moze znamenat. A to cele len kvoli sprostosti v zmysle pokazeny zdroj. Dofrasa. Je uplne nepodstatne ci firemne alebo nefiremne pouzitie, kludne mozes tvrdohlavo mliet svoje a ist si za svojou vysnivanou konfiguraciou v zmysle najvacsi zdroj co som videl v cenniku a najvacsie disky co maju zmysel pouzit (kedze 8TB shingle su kraviny na RAID, mozno to vies).
Isteze, o UPSke sme doteraz netocili ale mozno nam povies nieco na sposob ze uz doma mas dve pripravene aj s dieselgeneratorom.
>> A ako to urobíš, že sa ti všetko automaticky nahrá aj na firemný server ?
tuto nevidim problem. Pan robi 4K videa, to su kvanta kvanta dat, ktore po internete replikovat je zrejme blbost. Nehovoriac o FUP. Idem do firmy, vydumpujem magaziny (niektore kamery nahravaju na SSDcka v puzdrach a nazyvaju to "magazine") cize tam naklopim pol tera alebo tera dat len tak prdne - a to bol este hodne slaby den, idem domov, tie iste data natlacim z toho isteho magazinu aj doma.
Toto som uz zoparkrat zazil.
Kobra, s tymi 192GB RAM na Windows 7, respektive napoviem NA HOCIAKOM OPERACNOM SYSTEME, si uz zaregistroval nejaky problem alebo este nie ?
Pozri, ked nam vylozis karty na stol, vieme ti skusit poradit. Ked budes furt mliet len svoje a chces potvrdit ze si velky macho macho tak proste zober dosku cislo 2 a vyriesene. Viem ze si problem nezaregistroval, inak by si sa proste na 192GB RAM nepytal.
Takze ti naznacim:
a) ako chces do x99 dosky s 8x RAM slotmi napratat 192GB ked najvacsie moduly su sotva 16GB, a tie sa nedaju zohnat, nie su kompatibilne s mnohymi doskami, a hlavne 8x 16GB nie je 192GB ani nahodou ?
b) ako chces na 5820k procesore pouzit 192GB RAM, ked
http://ark.intel.com/products/82932/Int ... o-3_60-GHz
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 64 GB
Memory Types DDR4 1333/1600/2133
Max # of Memory Channels 4
Max Memory Bandwidth 68 GB/s
ECC Memory Supported No
takze tak. Do 192GB konfiguracie nemusis vobec ist pretoze to nemas ako spravit na doske a hlavne preto lebo procesor ktory si si vybral vie pouzit len jednu jedinu tretinu z toho mnozstva.
Kludne sa mozes ozvat ked s niecim potrebujes poradit. My mame volu. Ani nepotrebujeme pocut tvoj zamer co spravis s 12 diskami na diskovom radici, ci bude HW pole alebo SW pole, ake bude mat nastavenia, a zrejme sa nic nedozvieme o redundancii.
A moznoze teraz na pozadi studujes

nechajme sa prekvapit.
PS : vobec neviem co bola doska cislo 2. Vobec neviem ake ma parametre a v com je lepsia ako doska cislo 1. To som ti proste len tak odpovedal lebo ty si musel pocut odpoved na tvoju jedinu otazku a nic ine ta nezaujimalo. Ze sme pobrali trosku problemov po ceste, to len tak nejako mimochodom...
PS2 :
pouzitim radica Adaptec 71605 a diskov Hitachi Deskstar [ktore na 7200rpm su mimochodom rychlejsie ako tebou vybrane Raid Edition na 5700rpm a pri pocte 12 kusov je ten rozdiel priepastny, cim menej sekvencnych veci robis, tym priepastnejsi]
by si mohol usetrit priblizne 3.000 eur. USETRIT. Dvesto eur na disku, na KAZDOM disku, dalsich skoro tisic eur na radici.
Nechce sa mi to ratat na halier, ale plusminus stokoruna to mam dobre. Mozno by sme vedeli postavit aj lepsiu redundanciu teda odolnost voci strate pre TVOJE CENNE DATA, a pritom by to nestalo vela. V zmysle penazi, v zmysle vykonu, v zmysle technickeho riesenia ako celku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.