ja to uz teraz vobec nechapem. mas firemny file server, ktory je podla teba dobre spraveny (dufam ze nie podobne ako mas tento) a toto hcces na HOME ucely, ale v podstate na tom budes mat firemne veci. (stale mi chyba pointa, ako to velke mnozstvo budes kopirovat na firemny server, alebo mas doma biznis internet?), respektive ak nebudes kopirovat, tak z tvojho Home file centra sa stane dost dolezite ulozisko dat. A ty na ochranu dat postavis tuto masinu co si sem postol.
Nie je ma do toho nic, vsak je to tovja vec, ale to co ti tu pisal hlavne MP3 su dost podstatne veci na klavitne spravene ulozisko aj s velmi podstatenou vecou a to je OCHRANA DAT, ktora je na fileservery NUTNOSTOU. Rozpocet ako pises ta netrapi, a postavis si tento paskvil,
ktoreho funkcionalita bude velmi otazna, nedaj boh ze ti v tom nieco prdne.
Este mi tam chyba velmi dolezita vec, a to je zapezpecit napajanie. Jedna vec je poriadny zalozak, ktory v pripade rebouildu pola musi mat dostatocnu kapacitu, aby pri dlhsom vypadku prudu zabezpecil chod servera + druhy zdroj. Toto je minimum co byt tebou, by som riesil. Repektive ak tie data co tam budes mat, nie su pre teba podstatne a je ti fuk ci o ne prides, tak je to irelevantne
Projekt "HOME DATA SERVER X99"
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Projekt "HOME DATA SERVER X99"
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
v tej kisnicke co som operoval na stole mam REDUNDANTNY zdroj - v baleni o velkosti klasickeho puzdra su strcene dva samostatne nezavisle moduly, ktore mozes zaziva vymenit. Takze ten zdroj sa da namontovat do KAZDEJ beznej bedne. Ze stal menej ako jeden tvoj 1500W je skoda hovorit. Ano, nemam Kvadro 6000 ale myslim si ze tieto zdroje by to potiahli. Tebe ked prdne zdroj, tak mas okamzite NUTNU rekonstrukciu respektive check diskoveho pola. Celeho.
Kazdy jeden bit. Vies kolko to bude trvat ? To budu dni... fakt vela dni. Vies aky zalostny vykon budes pocas toho mat ? Okej, moznoze toto ta netrapi. Ale to pole nebude "konzistentne redundantne", takze ked sa ti jeden disk pocas toho checku pokazi, oj skus rozmyslat co to moze znamenat. A to cele len kvoli sprostosti v zmysle pokazeny zdroj. Dofrasa. Je uplne nepodstatne ci firemne alebo nefiremne pouzitie, kludne mozes tvrdohlavo mliet svoje a ist si za svojou vysnivanou konfiguraciou v zmysle najvacsi zdroj co som videl v cenniku a najvacsie disky co maju zmysel pouzit (kedze 8TB shingle su kraviny na RAID, mozno to vies).
Isteze, o UPSke sme doteraz netocili ale mozno nam povies nieco na sposob ze uz doma mas dve pripravene aj s dieselgeneratorom.
>> A ako to urobíš, že sa ti všetko automaticky nahrá aj na firemný server ?
tuto nevidim problem. Pan robi 4K videa, to su kvanta kvanta dat, ktore po internete replikovat je zrejme blbost. Nehovoriac o FUP. Idem do firmy, vydumpujem magaziny (niektore kamery nahravaju na SSDcka v puzdrach a nazyvaju to "magazine") cize tam naklopim pol tera alebo tera dat len tak prdne - a to bol este hodne slaby den, idem domov, tie iste data natlacim z toho isteho magazinu aj doma.
Toto som uz zoparkrat zazil.
Kobra, s tymi 192GB RAM na Windows 7, respektive napoviem NA HOCIAKOM OPERACNOM SYSTEME, si uz zaregistroval nejaky problem alebo este nie ? Pozri, ked nam vylozis karty na stol, vieme ti skusit poradit. Ked budes furt mliet len svoje a chces potvrdit ze si velky macho macho tak proste zober dosku cislo 2 a vyriesene. Viem ze si problem nezaregistroval, inak by si sa proste na 192GB RAM nepytal.
Takze ti naznacim:
a) ako chces do x99 dosky s 8x RAM slotmi napratat 192GB ked najvacsie moduly su sotva 16GB, a tie sa nedaju zohnat, nie su kompatibilne s mnohymi doskami, a hlavne 8x 16GB nie je 192GB ani nahodou ?
b) ako chces na 5820k procesore pouzit 192GB RAM, ked http://ark.intel.com/products/82932/Int ... o-3_60-GHz
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 64 GB
Memory Types DDR4 1333/1600/2133
Max # of Memory Channels 4
Max Memory Bandwidth 68 GB/s
ECC Memory Supported No
takze tak. Do 192GB konfiguracie nemusis vobec ist pretoze to nemas ako spravit na doske a hlavne preto lebo procesor ktory si si vybral vie pouzit len jednu jedinu tretinu z toho mnozstva.
Kludne sa mozes ozvat ked s niecim potrebujes poradit. My mame volu. Ani nepotrebujeme pocut tvoj zamer co spravis s 12 diskami na diskovom radici, ci bude HW pole alebo SW pole, ake bude mat nastavenia, a zrejme sa nic nedozvieme o redundancii.
A moznoze teraz na pozadi studujes nechajme sa prekvapit.
PS : vobec neviem co bola doska cislo 2. Vobec neviem ake ma parametre a v com je lepsia ako doska cislo 1. To som ti proste len tak odpovedal lebo ty si musel pocut odpoved na tvoju jedinu otazku a nic ine ta nezaujimalo. Ze sme pobrali trosku problemov po ceste, to len tak nejako mimochodom...
PS2 : pouzitim radica Adaptec 71605 a diskov Hitachi Deskstar [ktore na 7200rpm su mimochodom rychlejsie ako tebou vybrane Raid Edition na 5700rpm a pri pocte 12 kusov je ten rozdiel priepastny, cim menej sekvencnych veci robis, tym priepastnejsi] by si mohol usetrit priblizne 3.000 eur. USETRIT. Dvesto eur na disku, na KAZDOM disku, dalsich skoro tisic eur na radici.
Nechce sa mi to ratat na halier, ale plusminus stokoruna to mam dobre. Mozno by sme vedeli postavit aj lepsiu redundanciu teda odolnost voci strate pre TVOJE CENNE DATA, a pritom by to nestalo vela. V zmysle penazi, v zmysle vykonu, v zmysle technickeho riesenia ako celku.
Kazdy jeden bit. Vies kolko to bude trvat ? To budu dni... fakt vela dni. Vies aky zalostny vykon budes pocas toho mat ? Okej, moznoze toto ta netrapi. Ale to pole nebude "konzistentne redundantne", takze ked sa ti jeden disk pocas toho checku pokazi, oj skus rozmyslat co to moze znamenat. A to cele len kvoli sprostosti v zmysle pokazeny zdroj. Dofrasa. Je uplne nepodstatne ci firemne alebo nefiremne pouzitie, kludne mozes tvrdohlavo mliet svoje a ist si za svojou vysnivanou konfiguraciou v zmysle najvacsi zdroj co som videl v cenniku a najvacsie disky co maju zmysel pouzit (kedze 8TB shingle su kraviny na RAID, mozno to vies).
Isteze, o UPSke sme doteraz netocili ale mozno nam povies nieco na sposob ze uz doma mas dve pripravene aj s dieselgeneratorom.
>> A ako to urobíš, že sa ti všetko automaticky nahrá aj na firemný server ?
tuto nevidim problem. Pan robi 4K videa, to su kvanta kvanta dat, ktore po internete replikovat je zrejme blbost. Nehovoriac o FUP. Idem do firmy, vydumpujem magaziny (niektore kamery nahravaju na SSDcka v puzdrach a nazyvaju to "magazine") cize tam naklopim pol tera alebo tera dat len tak prdne - a to bol este hodne slaby den, idem domov, tie iste data natlacim z toho isteho magazinu aj doma.
Toto som uz zoparkrat zazil.
Kobra, s tymi 192GB RAM na Windows 7, respektive napoviem NA HOCIAKOM OPERACNOM SYSTEME, si uz zaregistroval nejaky problem alebo este nie ? Pozri, ked nam vylozis karty na stol, vieme ti skusit poradit. Ked budes furt mliet len svoje a chces potvrdit ze si velky macho macho tak proste zober dosku cislo 2 a vyriesene. Viem ze si problem nezaregistroval, inak by si sa proste na 192GB RAM nepytal.
Takze ti naznacim:
a) ako chces do x99 dosky s 8x RAM slotmi napratat 192GB ked najvacsie moduly su sotva 16GB, a tie sa nedaju zohnat, nie su kompatibilne s mnohymi doskami, a hlavne 8x 16GB nie je 192GB ani nahodou ?
b) ako chces na 5820k procesore pouzit 192GB RAM, ked http://ark.intel.com/products/82932/Int ... o-3_60-GHz
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 64 GB
Memory Types DDR4 1333/1600/2133
Max # of Memory Channels 4
Max Memory Bandwidth 68 GB/s
ECC Memory Supported No
takze tak. Do 192GB konfiguracie nemusis vobec ist pretoze to nemas ako spravit na doske a hlavne preto lebo procesor ktory si si vybral vie pouzit len jednu jedinu tretinu z toho mnozstva.
Kludne sa mozes ozvat ked s niecim potrebujes poradit. My mame volu. Ani nepotrebujeme pocut tvoj zamer co spravis s 12 diskami na diskovom radici, ci bude HW pole alebo SW pole, ake bude mat nastavenia, a zrejme sa nic nedozvieme o redundancii.
A moznoze teraz na pozadi studujes nechajme sa prekvapit.
PS : vobec neviem co bola doska cislo 2. Vobec neviem ake ma parametre a v com je lepsia ako doska cislo 1. To som ti proste len tak odpovedal lebo ty si musel pocut odpoved na tvoju jedinu otazku a nic ine ta nezaujimalo. Ze sme pobrali trosku problemov po ceste, to len tak nejako mimochodom...
PS2 : pouzitim radica Adaptec 71605 a diskov Hitachi Deskstar [ktore na 7200rpm su mimochodom rychlejsie ako tebou vybrane Raid Edition na 5700rpm a pri pocte 12 kusov je ten rozdiel priepastny, cim menej sekvencnych veci robis, tym priepastnejsi] by si mohol usetrit priblizne 3.000 eur. USETRIT. Dvesto eur na disku, na KAZDOM disku, dalsich skoro tisic eur na radici.
Nechce sa mi to ratat na halier, ale plusminus stokoruna to mam dobre. Mozno by sme vedeli postavit aj lepsiu redundanciu teda odolnost voci strate pre TVOJE CENNE DATA, a pritom by to nestalo vela. V zmysle penazi, v zmysle vykonu, v zmysle technickeho riesenia ako celku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Celá moja domácnosť ma "záložák", akonáhle padne elektrina, ihneď mi naskočí "záložák".
Po zostavení "MAŠINY" ši všetky DÁTA skopírujem priamo vo firme.
*** SERVER vo firme je konštruovaný úplne inak a stál nemalé peniaze.
Po zostavení "MAŠINY" ši všetky DÁTA skopírujem priamo vo firme.
*** SERVER vo firme je konštruovaný úplne inak a stál nemalé peniaze.
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 5950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut Extreme CPU BLOK: EK-Quantum Velocity D-RGB - AMD Ryzen Edition KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 2x 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: NVIDIA RTX A4000 (16 GB) HDD: SAMSUNG 990 PRO NVMe M.2 SSD 1 TB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
COBRA_111 napísal:Všetko je na centrálnom firemnom serveri nahrané. V poslednej dobe sa už moc nezdržiavam na firme
a z tohto dôvodu zaobstarávam "MAŠINU" na doma. Ťažko budem na diaľku ťahať GB dát, ...
nezaškodilo by používať to najdôležitejšie a tým je MOZOG, aj keď iným slúži len na to,
aby sa dopracovali k úplne hlúpym a nelogickým názorom v spojení s termínom "VEREJNÁ ZÁVISŤ".
T tvojmu vyjadreniu:
Začínam sa pomaly priklánať k quickeyho možnosti 4. malo penazi a chcel rozvirit zaujimavu diskusiu = skoda slov
Ja sa prikláňam zasa k svojej teórii a tá znie, že takéto dačo vylezie len z niekoho,
kto je podpriemerne inteligentný, geneticky daný potenciál mozgovej kapacity využíva
len v núdzovom režime, následkom čoho je osobný aj pracovný neúspech, ktorý
vedie k nízkym príjmom - čiže "málo peniažkov" - a takto aspoň závidí inému
jeho možnosti a jediné čo dokáže vo svojom "jalovom" živote je splietanie rôznych
konšpiračných teórií a pod. Teraz sa mi potvrdilo znova, že "slovač" bola, je a ostane navždy hlúpa.
*** Na podobné komentáre identického charakteru už reagovať nebudem.
Ja ti nemam absolutne co zavidiet, nepotrebujem si masturbovat nad 128 GB pamate, vazim si uplne ine veci. A nic materialne nikomu nezavidim, mam ine hodnoty. MOZOG sa nauc pouzivat skor ty. Ked si taky uzasny skvely nadpriemerne inteligentny, tak sa nauc vyjadrovat, lebo podla tohto threadu tvoje vyjadrovacie schopnosti zrovna nadpriemernej inteligencii nenasvedcuju. Napisal si:
Všetky veci, ktoré budem mať na tejto "MAŠINE" sú nahrané automaticky aj na
firemnom centrálnom serveri u mňa vo firme
Vies, ono cloveka pri tomto vyjadreni napadne, ze sa ti tie data budu aj nejako automaticky synchronizovat. Lebo to, ze pridem a skopirujem si odniekial data zrovna automaticke nie je.
Podla mna by sa to cele dalo vyriesit jednoduchsie a lacnejsie, nic ti ale radit nebudem, pretoze ja mam problem pouzivat MOZOG, zatial co ty mas geneticky potencial, ktory niekto ako ja nedokaze ani pochopit
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
mp3: jasne da sa prenasat, ale ako napisal dendroid, pisal o automatickom prepojeni, takze ratam ze zaloha ma fungovat online. AK to bude na rucnom kopirovani, tak furt je tu velke riziko straty dat, kym sa data nenahraju na firemny server. Proste mne to nedava logiku to co stavia ako fileserver, ci po HW stranke alebo po SW
cobra: je pekne mat doma zalozak co ti taha domacnost, ale je rozdiel napajat z neho mikrovlnku, kde nevadi parstotinovy vypadok, respektive par sekundovy a FileServer, kde aj pokles napetia moze znamenat smrt pre data.
Projekt ako taky nie je zly napad, ale riesenie je k nicomu, neni to ani stabilne (teda ak to vobec rozbehas v tej konfiguraci co tu pises), ani vykonne, je to len PC s velkym mnozstvom HDD a penazi utopenych v nom. Tak napis, ze proste si skladas PC s 12timi HDD, neplanujes ziadne zalohy, len proste nemas kde natrepat penaze a hned to bude inac vyzerat. Lebo takto to vyzera, ze si sa prisiel len pochvalit a od tejto temy nic necakas.
U teba by bolo rozumnejsie asi kupit hotove synology, kde naperes disky a hotovka. na take home made to staci. AJ tie synology sa daju celkom pekne napeckovat a zrejme to bude stabilnejsie ako toto co tu postujes
cobra: je pekne mat doma zalozak co ti taha domacnost, ale je rozdiel napajat z neho mikrovlnku, kde nevadi parstotinovy vypadok, respektive par sekundovy a FileServer, kde aj pokles napetia moze znamenat smrt pre data.
Projekt ako taky nie je zly napad, ale riesenie je k nicomu, neni to ani stabilne (teda ak to vobec rozbehas v tej konfiguraci co tu pises), ani vykonne, je to len PC s velkym mnozstvom HDD a penazi utopenych v nom. Tak napis, ze proste si skladas PC s 12timi HDD, neplanujes ziadne zalohy, len proste nemas kde natrepat penaze a hned to bude inac vyzerat. Lebo takto to vyzera, ze si sa prisiel len pochvalit a od tejto temy nic necakas.
U teba by bolo rozumnejsie asi kupit hotove synology, kde naperes disky a hotovka. na take home made to staci. AJ tie synology sa daju celkom pekne napeckovat a zrejme to bude stabilnejsie ako toto co tu postujes
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Kde je uvedené, že i7-6950X nebude podporovať 128GB RAM?
SKRINKA: Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B (Dark Black) PSU: Corsair HX1200 DOSKA: ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA PROCESOR: AMD RYZEN 9 5950X (PBO) CHLADENIE: MO-RA3 PRO 9x120 PASTA: Thermal Grizzly Conductonaut Extreme CPU BLOK: EK-Quantum Velocity D-RGB - AMD Ryzen Edition KVAPALINA: Innovatek Protect IP RAM: G.SKILL 2x 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000 @ 3800MHz / 18-19-19-19-39 / 1.4V VGA: NVIDIA RTX A4000 (16 GB) HDD: SAMSUNG 990 PRO NVMe M.2 SSD 1 TB FAN: 9x Noctua NF-P12 redux-900
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja osobne neviem kolko RAM bude podporovat 6950x. Pockame, uvidime.
synology sa nedalo pouzit lebo - mam taky dojem - na tomto strojceku sa chce aj pracovat. Cize nielen ukladat data, ale aj vrcat 4K video atd.
A zase odpovedas a reagujes na uplne pitchoviny. Na keru marju je nam tvoj zalozak ked nepozname nic okolo diskov pre fileserver.
>> Celá moja domácnosť ma "záložák", akonáhle padne elektrina, ihneď mi naskočí "záložák".
ja som proste citil v kostiach ze nieco take mas ! Nepytam sa na cas prepnutia (teda KOLKO je ihned) ani konkretny model.
Pocuvaj, nieco s vodotryskom nemas ? Aspon nejaku malu fontanku... tak cojaviem tridsat metrov priemer.
synology sa nedalo pouzit lebo - mam taky dojem - na tomto strojceku sa chce aj pracovat. Cize nielen ukladat data, ale aj vrcat 4K video atd.
A zase odpovedas a reagujes na uplne pitchoviny. Na keru marju je nam tvoj zalozak ked nepozname nic okolo diskov pre fileserver.
>> Celá moja domácnosť ma "záložák", akonáhle padne elektrina, ihneď mi naskočí "záložák".
ja som proste citil v kostiach ze nieco take mas ! Nepytam sa na cas prepnutia (teda KOLKO je ihned) ani konkretny model.
Pocuvaj, nieco s vodotryskom nemas ? Aspon nejaku malu fontanku... tak cojaviem tridsat metrov priemer.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
myslim ze lock, precital som celu temu a OT tu nabera novy zmysel + fakt ze zakladatel si skutocne neprisiel po radu ci nazor ale ocividne sa len prezentovat s necim, co mu odborna verejnost objektivne vyvracia.
Kedze teda nic nekupujes ani nechces poradit nakup, pre dodatocnu diskusiu k projektu si prosim zaloz temu v konkretnom fóre (siete? HW vseobecne? myslim ze oboje moze byt)
Kedze teda nic nekupujes ani nechces poradit nakup, pre dodatocnu diskusiu k projektu si prosim zaloz temu v konkretnom fóre (siete? HW vseobecne? myslim ze oboje moze byt)