zdravim vsetkych,
potreboval by som poradit s vyberom prepatovej ochrany
poziadavky su nasledovne
- ochrana proti prepatiu
- minimalne 6 zasuviek
==> idealne 8 zasuviek
- minimalne 7.5m privodny kabel
==> idealne tak 9-10m privodny kabel
nepotrebujem funckiue UPS, lebo ak nahodou aj pride k vypadku napajania, tak ma to nezaboli
potrebujem ochranu proti prepatiu [idealne taku co aj co to ochrani a nefunguje len ako placebo efekt]
kvoli blbemu layoutu izby potrebujem dlhy privodny kabel, avsak skusim sa este pozriet ci nerozbeham zasuvku co by tento problem riesila [v takom pripade by stacilo 4-5m]
ten pocet zastrciek je tiez celkom limit
bude tam pripojeny 2x NTB + 2 LCD + nejaky charger na telefon + IP Phone [ak ho nerozbeham cez POE] + par dalsich zariadeni
ak nerozbeham tu blizsiu zasuvku, tak ma napadlo riesenie predlzovacieho kabla [1:1] a do toho prepatovku s kratkym privodnym kablom
kazdy napad a rada je vitana
vdaka
predlzovacka + prepatova ochrana
- jcdenton12
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
-
Richard_12
- Používateľ

- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Re: predlzovacka + prepatova ochrana
Keď som v minulosti riešil niečo podobné, tak som nakoniec kúpil obyčajnú predlžovačku, lebo prepäťovky končili na nejakých 5 m. (píšem z hlavy a riešil som to už dávno). Vhodné prepäťovky sú APC, Belkin a Eaton.
- jcdenton12
- Používateľ

hej, to som si vsimol aj ja
5m je uz uplny extrem
zvycajne tak 2-4.5m co som nasiel
preto ma zaujima ci je vhadne rozmyslat o kombinacii predlzovacieho kabla [5-7m] a nasledne prepatovky s kratkym kablom
5m je uz uplny extrem
zvycajne tak 2-4.5m co som nasiel
preto ma zaujima ci je vhadne rozmyslat o kombinacii predlzovacieho kabla [5-7m] a nasledne prepatovky s kratkym kablom
...
-
Mumaq
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
mozes to riesit kludne aj cez predlzovacku a nasledna prepatovka. kazdopadne hladaj prepatovku s lan portom. xkrat som sa stretol u zakaznika s tym, ze maticnu odpalilo cez lan port a nie cez trafo. vela si tym pomozes. ak idu booky na wifi nic nemeni na veci, ze aj router a hlavne poe, treba mat zalohovane. daj ale pozor, aby chranilo vsetkych 8 zil ak pouzivas poe.
Ak budes riesit cez predlzovacku, tak ju rozober a skontroluj ci je tam 3 zilovy kabel a hlavne ci mas doma a v tej predlzovacke 3 vodicovu sustavu. ak mas prepojeny nulak s kostrou, tak sa prepatie nema kam odviest a tym padom ti je prepatovka zbytocna.
Ak budes riesit cez predlzovacku, tak ju rozober a skontroluj ci je tam 3 zilovy kabel a hlavne ci mas doma a v tej predlzovacke 3 vodicovu sustavu. ak mas prepojeny nulak s kostrou, tak sa prepatie nema kam odviest a tym padom ti je prepatovka zbytocna.
ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6000 CL30 Expo, 980PRO 2TB(system), 2x 990PRO 4TB(Data), 4TB Crucial T700 4TB Gen5, ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX. /// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
- jcdenton12
- Používateľ

dik za odpoved
pozrel som do jednej zastrcky v izbe a je to len dvojvodicova sustava [k tomu celkom chujovo zapojena]
takze prepatovka vie fungovat len v TN-S zapojeni a pri starsom rozvode podla TN-C standardu postrada akykolvek zmysel?
teda pri TN-C su to uplne vyhodene peniaze za placebo efekt?
pozrel som do jednej zastrcky v izbe a je to len dvojvodicova sustava [k tomu celkom chujovo zapojena]
takze prepatovka vie fungovat len v TN-S zapojeni a pri starsom rozvode podla TN-C standardu postrada akykolvek zmysel?
teda pri TN-C su to uplne vyhodene peniaze za placebo efekt?
...
-
Mumaq
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Hladaj prepatovku s poistkou
popripade je v tvojej situacii najlepsie riesit nejaky zalozak(ktory poistku uz obsahuje). Jednak ti nezhori pc, ani nic co do neho zapojis a po druhe ti pri vypadku ele da moznost ulozit pracu. APC-cka dnes uz niesu drahe a je to velmi dobra investicia. Hladaj nieco, kde je mozne v pripade mrtvej baterie tuto jednoducho vymenit.
ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6000 CL30 Expo, 980PRO 2TB(system), 2x 990PRO 4TB(Data), 4TB Crucial T700 4TB Gen5, ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX. /// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE