Ahojte,
posledné dni dosť riešim SW a dnes som strávil deň riešením Office SW - doteraz som používal 2007, je to jednoducho šampión šampiňón veterán, no už asi týždeň som bol v tom, že prejdem na niečo free - OpenOffice bol mojim favoritom...kým som nezistil, že v takom Impresse (krycie meno pre ich PowerPoint) nespravím takýto druh slajdov v prezentáciach
ako s prehľadom v Office 2007 (alebo otestovanej 2016 dnes - konkrétne toto spravené v 2016 ale v 2007 by to malo byť rovnaké)
LibreOffice bol o chĺp lepší, už mal veci potrebné pre robenie slajdu vyššie ale to, že mi stále pri prezentácii (F5 režim) crashovala a po pár crashoch už aj robila totálny grafický glitch, čím sa to stalo nepoužiteľné a že mi random crashla appka...šlo to preč, no škoda, bral by som ho
WPS Office 10, 2015, 2016 (2016 je už platený a je len trial) - WPS 2016 nemal všetko pre taký štýl robenia prezentácií, bolo to dost "sketchy", síce pekný fejk Office-u, no chýbali tam tie smooth skratky k funkciám (teda aj tie funkcie)
Google Docs - rád ich používam ako záložné riešenie ale práca s nimi nie je veľmi pohodlná a chýbajú tam formátovania, takže zo slajdu vyššie by som vložil akurát pozadie
Takže...Ako ste na tom vy ? Tiež to tak cítite ? Aké verzie Office a iných office SW používate ? Nepozerajme v tomto samozrejme na cenu ako faktor...veď chápete
(btw, to ešte nehovorím o vyberaní nového image viewera a k tomu editora aj keď tam už mám svojich favoritov - viewer s picasou a editor s paint.net, takže v tomto som na free SW)
Potrebujem najnovší Office ? Je dôvod upgradovať z 07 ?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Potrebujem najnovší Office ? Je dôvod upgradovať z 07 ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Potrebujem najnovší Office ? Je dôvod upgradovať z 07 ?
Ja osobne používam Balík Office 2013 zatiaľ som tam spravil všetko čo som potreboval, prechádzal som z office 2007 tam sa mi nepáčilo ako bola spravená možnosť tlačenia, v tomto novšom to je úplne easy skrz to, že je to podstatne prehľadnejšie.
Office 2016 som ešte nemal možnosť skúsiť takže za mňa odporúčam 2013.
Office 2016 som ešte nemal možnosť skúsiť takže za mňa odporúčam 2013.
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja si myslim ze urcite. napr. tento tyzden som googlil ako urobit v exceli waterfall graf. zistil som ze v 2016 su to dve kliknutia, 2013 zdhlava uprava tabulky, az som to nakoniec vzdal. ja by som teda keby mal moznost upgradeoval hned. zial ale nemam, lebo v robote nam office 2016 nainstaluju niekedy v roku 2020, a na doma kupovat sa mi to zda byt scestne, aby som platil za to ze mozem urobit doma co vlastne potrebujem urobit v robote...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
2016 si myslim ze je celkom dost krok vpred oproti predchodcom. Vela veci je poriesene jednoduchsie. Hlavne funkcie v excel. Osobne som siel do Office 365 a nelutujem
Open OFFice, LIbre Office su sice kvalitne nahrady, ale este maju hodne daleko od MS Office.
Open OFFice, LIbre Office su sice kvalitne nahrady, ale este maju hodne daleko od MS Office.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
máte asi pravdu, ono hlavne tiež, čo som nikdy neriešil by som aj mal po tých pádoch v Libre...človek by takto zase neuloženú prácu stratil navždy
akurát viete, čo jediné neviem v 2016 nájsť ? ak sa rozhodnem spraviť nastavenie slajdu, že mu tam dám vlastný obrázok do pozadia, tak to automaticky nastaviť aj pre každý ďalší slajd..v 2007 tam bola možnosť aplikovať na všetky slajdy
akurát viete, čo jediné neviem v 2016 nájsť ? ak sa rozhodnem spraviť nastavenie slajdu, že mu tam dám vlastný obrázok do pozadia, tak to automaticky nastaviť aj pre každý ďalší slajd..v 2007 tam bola možnosť aplikovať na všetky slajdy
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
2007 pre domacnosti bola na 3 kompy. kazda dalsia na 1 komp. V robote mam 2013 aj 2016, takze keby som potreboval tak to viem vyriesit, ale zatial nemam dovod.
Ono to zavisi aj od typu poziadaviek na Office. Take "domace" pisanie/excelovanie/presentovanie je zvladnutelne aj vo free alternativach.
Ono to zavisi aj od typu poziadaviek na Office. Take "domace" pisanie/excelovanie/presentovanie je zvladnutelne aj vo free alternativach.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504