Zdravím vás,
potreboval by som poradiť so sieťou. Konkrétne sa jedná o to, aby mala vypínateľné Wifi. Samozrejme, viem to urobiť cez nastavenie routra, ale v mojom prípade je to nepraktické. Existuje nejaká možnosť, ja neviem anténa alebo neviem čo, čo sa dá pripojiť k doteraz používanému ADSL modemu (nemá vymeniteľnú anténu) cez sieťový kábel? Ide o to, aby som mohol v nastaveniach vypnúť Wifi a zapínať ho jednoducho stlačením gombíka, resp. pripojením toho "čohosi" sieťovým káblom len vtedy, keď potrebujem bezdrôtovú sieť. Keby išlo o mňa, ani by som to neriešil a fungoval by som ako doteraz ale...
Vďaka za rady. Prajem vám pekný deň.
Vypínanie Wifi
Re: Vypínanie Wifi
ak ťa dobre chápem, tak máš ADSL router bez wifi a chceš aby mal wifi? Pochybujem, že by ti v tom išiel nejaký usb wifi stick, takže jediné riešenie je kupiť nový modem aj s wifi a tlačidlom na vypinanie, alebo kupiť nejaký lacny wifi router, ktorý budeš len vypinať
- PROViSiON
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Apr, 2008, 14:00
Mám wifi router. Ide len o vypínanie wifi bez toho, aby som obmedzil v používaní ostatných užívateľov, čo sú pripojený po kábli (nevypínať router, iba wifi). Existuje nejaký ADSL router, ktorý ma vypínanie wifi na tlačidlo?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
no, viem ze, niektore routre maju okrem tlacidla - mechanicke ON OFF aj tlacidlo zvlast na Wifi. Takze, ak chces fyzicke riesenie, asi ti treba iny router, ktory to ma takto vyriesene. Neviem si predstavit inak to riesit, lebo ak by si dorobil tlacidlo na vypnutie (ak ho nemas), vypnes cely router a nielen wifi.
alebo moznost: nechas si sucasny router, vypnes v nom wifi, a kupis si dalsi wifi router s tlacitkom, a ten budes vypinat zapinat podla potreby...
btw, nechapem, naco riesis vypinanie wifi. ked sa bojis ziarenia, tu je toho tolko, ze skoda pisat:D
dankoPR lenze to tlacitko nema stavy 0/1 iba sa da stlacit, teda, nebude vediet, ci zapol alebo vypol wifi, ci ma kontrolku? mas to odskussane? treba to minitlacitko drzat, ci len stlacit?
alebo moznost: nechas si sucasny router, vypnes v nom wifi, a kupis si dalsi wifi router s tlacitkom, a ten budes vypinat zapinat podla potreby...
btw, nechapem, naco riesis vypinanie wifi. ked sa bojis ziarenia, tu je toho tolko, ze skoda pisat:D
dankoPR lenze to tlacitko nema stavy 0/1 iba sa da stlacit, teda, nebude vediet, ci zapol alebo vypol wifi, ci ma kontrolku? mas to odskussane? treba to minitlacitko drzat, ci len stlacit?
Spoiler: ukázať
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
vypnut WiFi v routri, dokupit AP (access point) a ten zapinat/vypinat podla potreby hoci vypinacom na predlzovacke alebo vytahovanim z elektriky ..
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
keby si mal Mikrotik, je to skript na pol riadku.
Ale prd pol, sotva stvrtinu.
Ale prd pol, sotva stvrtinu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
aj na inom routri, nepotrebujes mat k tomu mikrotik. napr. novsie asusy alebo hocijaky router kde vies nainstalovat tomato alebo dd-wrt. mozes si nastavit cas kedy sa ti ma wifi zapnut a vypnut, namapovat funkciu na tlacitko apod. ja som to tak mal riesene pred par rokmi ze ked som prisiel domov rucne som to na routri zapol, a potom o 01:00 sa mi to automaticky vyplo, vsetko krasne s indikaciou na led. teraz uz mam ale router schovany na nedostupnom mieste a nechce sa mi chodit na rebrik len aby som to zapinal.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
ten TPlink ma na to kontrolku, myslim ze asi kazdy wifi-router ma kontrolku zapnutia wifi, ci nie? Elektrosmog z routra je ale ozaj chujovina vobec riesit, chlope tu ti na hlava ziaria ine veci
samozrejme mám odskúšané, všetky tplinky majú na wifi kontrolkufelipe25 napísal: