Ahojte,
vidím, že je tu už jedna téma s HTPC, ale nespĺňa príliš moje požiadavky...
Chcem postaviť nejakú "samohrajku" pre rodičov, k asi 4 roky starej Sony Bravia, Full HD. Zvuk pôjde do starého (10+) zosilovača Technics, bez digitálneho vstupu. Takže potrebujem aj zvukovku/matičnú s integrovanou - stačí 2.1 (neplánujem riešiť celé domáce kino).
Rodičia su celkom zdatní s pc a windowsom. Viem, že je veľa všelijakých sránd, mediatek typu Kodi, no rád by som ostal pri Wine, prípadne niečím so slovenskou lokalizáciou a ozaj jednoduchým ovládaním...
Neplánujem ani prehrávanie bluerays, dvd mechanika tiež nebude na nič. Časom by som doma rád nahodil sieťový disk. Pre začiatok bude stačiť SSD (120-250GB) na system aj filmy. Procesor s integrovanou grafikou (preferujem intel, ale v rámci budgetu a výkonu bude stačiť aj amd). Nejaká fajn vyriešená skrinka (čierna), zdroj, RAM...
Nejde o žiadny high-end, skôr nižší stred. Nebudú sa tam hrať hry (max Age of empires, transport tycoon ), len púšťať filmy, seriály a online obsah.
Veľmi rád by som sa zmestil do 200€, i keď viem že to bude dosť náročné. Rezerva 50e, no len v krajnom prípade. Diky
HTPC pre Full HD tv + 2.1 zvuk
HTPC pre Full HD tv + 2.1 zvuk
gigabyte Z97X-Gaming 3 * i5-4460 * * Kingston 8GB DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury * SSD 840 EVO * WD Caviar Blue EX - 1TB * Gelid Solution Tranquillo * be quiet! 550W Pro P9
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: HTPC pre Full HD tv + 2.1 zvuk
pri dnesnych moznostiach by som urcite do HTPC uz nesiel, nikoho nebude bavit sediet v kresle s klavesnicou a snazit sa trafit na ikonku filmu s myskou. navyse s tym SSD to tiez moc nemas premyslene, ked dneska jeden film zabera 15-20 GB. neviem aku maju tvoji rodicia trpezlivost, ale ja som zacal s HTPC, nebavilo, kupil som si blu ray mechaniku a prehraval filmy cez USB, tiez nebavilo, potom som zacal kupovat original bluray az nakoniec som uplne prestal pozerat filmy a telku som zapol tento rok len pri volbach.
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Raspberry Pi + OpenElec. Toto iste som dal rodicom k novej TV. Prehravaju po sieti z "velkeho pocitaca".
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Openelec Box .. kedysi mali zlavy vcelku velke .. cca 80€ ma to vyslo ... vyhoda oproti rasp je ze to ma krabicu, ovladac, adapter, a proste vsetky veci a hlavne TUNER ktory vie streamovat aj do siete v pripade potreby ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Openelec box mam tiez. Je to trosku iny Wetek play. Doma je za 2-3dni zo Slovinska. Avsak ten tuner nie je nejaka vyhra. Prepinanie kanalov atd maju normalne priamo na to urcene STB-cka lepsie vyriesene. Na prehravanie filmov/serialov ale inak v pohode pouzitelne(nato naco povodne Kodi je postavene).
Tiez by som radsej poradil do nejakeho takehoto maleho zariadenia. Je to take plug'n'play a zaroven aj celkom foolproof, nezere to vela a stoji to menej ako HTPC.
Pripadne ak chces ostat pri tom HTPC mozno je rozumne nejake zariadenie ako Intel NUC.
Tiez by som radsej poradil do nejakeho takehoto maleho zariadenia. Je to take plug'n'play a zaroven aj celkom foolproof, nezere to vela a stoji to menej ako HTPC.
Pripadne ak chces ostat pri tom HTPC mozno je rozumne nejake zariadenie ako Intel NUC.
Ja by som pre rodicov kupil mediaplayer, a splni to vaetko co chces, takto ta to bude stat peniaze, cas s nastavovanim a aj tak na tom bude pustat iba filmy, co ti splni dnes hocijaky mediaplayer, tie nove maju aj podporu h265. Kupis, napojis a neriesis. Ja mam krabicku 5 rocnu a zatial vsetko zvlada bez problemov. Ano htpc je uz trvalka, ale aj viac prace s tym a vyssia investiicia....
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Ja som nedavno kupil tento: http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_334004.html a nemozem nan povedat krive slovo. Prehrava to dokonca aj novy format HEVC a rozlisenie az do 4K a cena je viac nez symbolicka. Zvuk klasika cez HDMI do TV a z TV analog do zosilovaca.
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650