vidím, že je tu už jedna téma s HTPC, ale nespĺňa príliš moje požiadavky...
Chcem postaviť nejakú "samohrajku" pre rodičov, k asi 4 roky starej Sony Bravia, Full HD. Zvuk pôjde do starého (10+) zosilovača Technics, bez digitálneho vstupu. Takže potrebujem aj zvukovku/matičnú s integrovanou - stačí 2.1 (neplánujem riešiť celé domáce kino).
Rodičia su celkom zdatní s pc a windowsom. Viem, že je veľa všelijakých sránd, mediatek typu Kodi, no rád by som ostal pri Wine, prípadne niečím so slovenskou lokalizáciou a ozaj jednoduchým ovládaním...
Neplánujem ani prehrávanie bluerays, dvd mechanika tiež nebude na nič. Časom by som doma rád nahodil sieťový disk. Pre začiatok bude stačiť SSD (120-250GB) na system aj filmy. Procesor s integrovanou grafikou (preferujem intel, ale v rámci budgetu a výkonu bude stačiť aj amd). Nejaká fajn vyriešená skrinka (čierna), zdroj, RAM...
Nejde o žiadny high-end, skôr nižší stred. Nebudú sa tam hrať hry (max Age of empires, transport tycoon

Veľmi rád by som sa zmestil do 200€, i keď viem že to bude dosť náročné. Rezerva 50e, no len v krajnom prípade. Diky