~55" TV medzi 600 a 1000€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

~55" TV medzi 600 a 1000€

Príspevok od používateľa faugusztin »

Caute,

aktualna situacia je taka, ze planujem presunut moj postarsi Panasonic TX-L47E5E do spalne (pre pripady, ked budem chory a podobne :laugh: ) a vyberam si nejaku telku namiesto nej.
  • Velkostne by to malo byt 55", co je bezny rozmer v danej cenovej kategorii.
  • Co sa tyka obrazovej kvality, tak tam sa aktualne nevyznam (tj nemam cas citat recenziu kazdeho modelu predavaneho na nasom trhu)
  • Preferoval by som, ak by to malo Kodi (kvoli PVR cez MediaPortal TV server) alebo aspon Plex klienta, co je ale zda sa vcelku velky problem. Vopred upozornujem, ze pristupovat na Plex cez DLNA nehodlam.
  • 3D mam na haku
  • 4k je zbytocnost, ale ked sa to zmesti do ceny, tak preco nie
Nuz a teraz sa pozrime na vyrobcov z hladiska Kodi/Plex aplikacii :
  • Panasonic - nuz, tu mame Firefox OS. A to je taka nijaka platforma, ziadne Kodi ani Plex klient.
  • Samsung - zda sa, ze existuje Plex klient pre Tizen OS, takze aspon to. Samozrejme Kodi pre to neexistuje.
  • LG - WebOS samozrejme tiez nema Kodi. No a s Plex je to zapeklite - oficialna aplikacia pre WebOS 2.0 neexistuje, iba pre WebOS 1.x (a ta nebezi na WebOS 2.x). V ich (mimochodom velmi chudobnom) obchode su 2 platene aplikacie tretich stran, z ktorych jedna je podla mojich vedomosti neaktualizovana... Takze proste tragedia, a z toho ich uzivatelskeho rozhrania tiez nie som prave uchvateny.
  • Philips - maju Android TV, takze je tam Kodi aj Plex klient. Ale je to Philips, prilis velku doveru vo mne nevzbudzuju, hlavne ked posledny Philips co som videl u znameho (model z roku 2013) bol pomaly ako slimak a este im aj presne po zarucnej dobe umrel (asi na vycerpanie).
  • Sony - tiez Android TV, ale podla videi to ma celkom akceptovatelny vykon, aj ked teda mohli tam uz dat nieco lepsie nez 2-jadrovy MediaTek MT5890 (u 2015-kovych modelov).
Ano, samozrejme mozem nechat bezat Kodi alebo Plex priamo na pripojenom PC, ale pravdupovediac sa mi prilis nepaci nechat bezat Kodi na zakladnom systeme pre virtualizaciu (virtualizujem cez Debian/Proxmox).

Momentalne to z mojho pohladu vyzera na Sony KDL-55W755 za 819€, pripadne (asi zbytocne) na SONY KDL-55W808C za 899€, ale teda asi urcite date nejaku lepsiu volbu.

Ale ak mam ozeliet "smart funkcie", pricom ziskam lepsi obraz a idealne co najrychlejsie prepinanie kanalov (DVB-C), tak samozrejme pouvazujem aj nad inymi znackami/modelmi.

A ano, temu "TV okolo 800€" som cital.
Používateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Re: ~55" TV medzi 600 a 1000€

Príspevok od používateľa LtK »

Ja by som siel asi proti prudu, ale vybral by som plazmu.
Skoda, ze ich Panasonic ich uz prestal vyrabat, ale urcite ST55 (mam doma) a mozno aj ST65 by sa vosli. Nemaju uzasne smart funckie ale ten obraz stoji za to.
Bazarovku asi nechces...
A teraz by som asi bral nejaku plasmu od LG - novu. Sa mi zdaju byt lacnejsie ako Samsung.
Pri 4K by som urcite zvazil moznost 65+ ak to dovoli cimra, v SD vysielani na 55tke je uz vidiet stvorcekovanie (aj ked nie take ako na LCD = foter ma doma aj 32ku aj 60tku a je to nechutne.)
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
faugusztin
Moderátor
Moderátor

A preco by som pozeral SD vysielanie ? Prakticky vsetky stanice ktore pozeram su v HD.

Tiez nechcem chladit tvoje nadsenie, ale na Heureke su uvedene celkovo 3 modely plazmovych TV, u nejakych malych obchodov, s neznamou dostupnostou. Inac povedane, asi len zabudli dat prec polozky z katalogu.

Takze poprosim realisticke navrhy. A nie, bazar neriesim.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

co toto?
http://televizor.heureka.sk/samsung-ue55j5502/
bral som to ako zobrazovkatko k mediacentru, stalo to 570e pred dvoma mesiacmi, mali v hej.sk akciu.
je to uplne obycajna TV, ziadne 200-500Hz haluze, ci superkvalitne panely ako na veciach za 1000e...uplne obycajne zobrazovatko za konzumaciu obsahu pre cloveka co nerata odtiene RGB a nepozera ci cierna je fakt cierna a nie o dva odtiene inde :-)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Jaxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Sep, 2008, 22:58

Príspevok od používateľa Jaxx »

Vo februári som riešil obdobnú situáciu a skončil som pri Sony W756 (teda to isté ako 755). Bohužiaľ mám momentálne fakt minimum času hrať sa s tým a teda kodi ani plex som netestoval. Na bežnú telku a filmy je fajn, systém imo nie je taká hrôza ako sa píše po fórach. Akurát sa mi pár krát vyskytli bugy, ktoré zaviedol posledný update z februára (obraz bez zvuku, resp. nereagujúce diaľkové), ale vždy sa to dalo poriešiť a už dlhšie sa mi to nestalo.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

shiro-
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j5500
60Hz
judder - trhany obraz
pomala odozva/prepaleny overdrive
taktiez kvalita vyhotovenia velka bieda

katastrofa

faugusztin-
w75 aj w80 od sony su obrazovo fajn
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Predstava ze android na Sony je sviznejsi ako na Philipse je naivna. Trpi to uplne rovnakymi chorobami. Je to pomale, zasekane, casto to pada, je to viac o rieseni problemov ako o bezstarostnom uzivani. Zaplaty sice vychadzaju pravidelne a cast problemov je prec (sem-tam nejaky pribudne), ale Android na TV je nedorobeny system. Na nejake pohodlne pouzitie ala mobil ci tablet zabudni.

Na OS v televizoroch sa uplne vybodni. Je to zobrazovadlo, nemoze to suplovat pc. A kupovat to len preto ze sa tam da nainstalovat nejaka aplikacia je absurdne. Kup nejaky mikro pc (raspberry...) a mas po starostiach. Usetris kopu nervov.

Inak co sa obrazu tyka, uz tu nejake modely odzneli, Sony 55W755C, Panasonic 55CS630E, Samsung UE55J6272, Philips 55PFK6300 (hlupy tv bez os), 55PFT6510/6550.
Naposledy upravil/-a Dunar v So 16. Apr, 2016, 08:49, upravené celkom 1 krát.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

andrejsvk - ved som pisal ze obycajne zobrazovatko pre nenarocnych.. Neboj, vedel som do coho idem :-)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Dunar napísal:Predstava ze android na Sony je sviznejsi ako na Philipse je naivna. Trpi to uplne rovnakymi chorobami. Je to pomale, zasekane, casto to pada, je to viac o rieseni problemov ako o bezstarostnom uzivani. Zaplaty sice vychadzaju pravidelne a cast problemov je prec (sem-tam nejaky pribudne), ale Android na TV je nedorobeny system. Na nejake pohodlne pouzitie ala mobil ci tablet zabudni.
O tom som ani nehovoril. Ja hovorim o Philips tragedii typu :

Je mi jasne, ze vykon odvtedy isiel hore. Keby ta pomalost bola iba v Smart funkciach (ako napr. na mojom aktualnom Panasonicu), tak je to z mojho pohladu OK pri tychto starsich modeloch. Lenze ako mozes vidiet, oni mali odflaknute uplne vsetko.

No a potom je tu ta spolahlivost - je mozne ze je to nahoda, ale ked znamemu odide uz aj tak "postihnuty" TV (vid video vyssie) par mesiacov po 2 rocnej zaruke a za pripadnu opravu pytaju stovky euro, tak jednoducho danu znacku z mojho zoznamu vyskrtnem.
Dunar napísal:Na OS v televizoroch sa uplne vybodni. Je to zobrazovadlo, nemoze to suplovat pc. A kupovat to len preto ze sa tam da nainstalovat nejaka aplikacia je absurdne. Kup nejaky mikro pc (raspberry...) a mas po starostiach. Usetris kopu nervov.
Nuz, vacsinu prace u Plex klienta odrobi server (pripadne transkodovanie, ak je potrebne). Kodi by som tiez vyuzival iba ako trochu viac konfigurovatelny Plex klient, ak je dostupny. A predpokladam ze predposlednu vetu si si cital, presne som tam pisal o tom, ze moznost Plex klienta by bola super, ale nie je to nevyyhnutnou podmienkou, ak je to vyvazene niecim inym.
Dunar napísal:Inak co sa obrazu tyka, uz tu nejake modely odzneli, Sony 55W755C, Panasonic 55CS630E, Samsung UE55J6272, Philips 55PFK6300 (hlupy tv bez os), 55PFT6510/6550.
Sony 55W755C bolo uz v mojom uvodnom vybere.
Panasonic 55CS630E - nizsia cena, bez moznosti Plex klienta.
Samsung UE55J6272 - este nizsia cena, ma Plex klienta (dokonca je logo na ich produktovej stranke :laugh: ).
Philips 55PFK6300 - si si isty, ze si chcel napisat tento model ? 1200 euro a zjavne uz ukonceny predaj ? Navyse vid moju poznamku k Philips TV.
Philips 55PFT6510 - je drahsi nez Sony 55W755C.
Philips 55PFT6550 - je drahsi nez Sony 55W755C aj 55W808C.

Jedina vyhoda Philipsov oproti Sony by bola moznost rozsirit storage pre Android v pripade potreby... No stale je tu ten problem s doverou a cenou. No ale co nevidim... "Mám však k modelu 55PFT6510 jednu a to poměrně zásadní výtku, je totiž pomalý.". Takze typicky Philips.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Ja viem o com je rec, Philipsy poznam, aj stare aj nove. Rovnako tak Sony. Tie stare neandroid smart sa postupnymi aktualizaciami dostali do pouzitelnej podoby. To video ma podla datumu nahratia este nejaky starsi FW. Aktualne Philipsy aj Android su na tom lepsie.
Pointa je ze android Sony na tom nie je lepsie ako android Philips. Su na to rovnako tony staznosti.

Pokazit sa moze po zaruke uplne cokolvek, je to kusoch, nie o znackach. A robit zavery z jednej skusenosti je mimo realitu. Vsetko je to z rovnakych cinskych suciastok. Ci je to Gogen, Sencor, Sony ci "luxusny" Loewe. Dnes sa na spolahlive a nespolahlive znacky nehra, ta doba je davno prec.
Mimochodom, cely minuly rok mal Philips akciu kedy ponukal na vacsinu modelov 5 rokov zaruku. Keby sa im to vo velkom sralo, tak to asi neurobia, lebo by na tom sakra prerobili.

Mimochodom okrem jedneho Samsungu som iny LCD ako Sony nemal, spolu 6 kusov, z toho 3 boli v oprave. Aj pred, aj tesne po zaruke. 4. Tv umrel po 4 rokoch, oprava by sa neoplatila. Paradoxne najlepsi je ten najstarsi, ma 9 rokov a nikdy s nim nic nebolo. Napriek 50% "uspesnosti" so Sony z toho zavery nerobim ziadne a nevypisujem ake je to zlo, hoci dovod mam. Kludne si to kupim zas. A uz toboz nie z jedinej skusenosti. To len tolko k te znackovosti a spolahlivosti.
Pozarucny servis je drahy vsade, kedze uz sa to neopravuje, ale menia cele suciastky a PCB. A ked sa ti vyserie panel den po zaruke, mozes to hodit do kosa, lebo sa to neoplati opravovat. Volis kupit novy. To je ale vec doby, nie Philipsu.

PFK6300 ma vyborny obraz, lepsi ako ostatne FHD modely na trhu. Vratane inych znaciek. Len je hlupy tak o to hlupi ludia nemaju zaujem. Preto uz ho asi malokde maju. Nepozeral som kolko stoji aktualne. Mesiac dozadu ho niekde mali za nieco cez 800 eur. Uz sa z tych lacnejsich obchodov asi vypredal a ostali tie kde ho maju draho. Ved pozri vyvoj cien na heureke ze taky drahy nebol.
Inak co sa tyka toho ze konci predaj, tak to plati pre vsetky uvedene modely kedze uz sa na trh dostavaju postupne ich nastupcovia.

To ze je nejaky TV drahsi nez iny je hadam normalne. Do rozpoctu sa zmesti a vyberas si hadam podla poziadaviek a podla toho ako ti co sadne, co sa ti paci, nie podla toho ze je lacnejsi.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Pod "drahsi" u Philipsov som myslel to, ze oproti mojej povodnej volbe (Sony) neprinasa nic naviac, pricom stoji viac. Teda pre niekoho moze byt Ambilight bonusom, mne to pripada ako zbytocna vec. PFK6300 mozno bol lacnejsi, uz nie je. Co bolo to bolo, ja nakupujem teraz :-) .

PS: Co sa tyka toho starsieho Philipsu, tak tam boli nainstalovane doslovne vsetky aktualizacie (vsak ma tym aj otravovali z rodiny, vzdy ked som prisiel domov tak som to za nich riesil; 6008-ka ktoru mali bola aj ku koncu svojho zivota pomala). A nehovorim, ze sa pokazia vsetky Philipsi, iba ze mam voci nim nastrbenu doveru, to je vsetko. Tak ako mam vyhrady voci Seagate (ale ked nie je ina moznost, tak ho kupim, napr. som si kupil 2.5" disk "Samsung M9T 2TB" z produkcie Seagate), tak jednoducho teraz mam nizsiu doveru voci Philipsu.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Ano, veď som pisal že neviem aka je aktualna cena. Ešte nedavno by si sa s nim do ceny vošiel.

To je v poriadku že maš naštrbenu dôveru. Veď ja ti to nevyhovaram, viem že tak väčšina ľudi funguje. Len konštatujem že je to uplne iracionalne.
Inak čo sa androidu v Sony tyka, je smutne že firma ktora predava zariadenia s Androidom a ma dlhoročne skusenosti, nedokaže vyrobiť funkčny TV.
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Zdaleka nie vsetky stanice na kablovke su HD. Je ich dost, o tom potom.
Ale nahodou budes chciet kuknut DVD (a to je 100pro SD), jedno odkial, aby si nebol velmi prekvapeny aky je to zly obraz...
Su telky, co si s tym poradia lepsie, aj horsie. Starsi Panasonic to vie zobrazit lepsie ako novy, plasmy, len tak mimochodom.
Ale ak pozeras len 720, 1800, tak to ber ako OT.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504

Návrat na "Nákupná poradňa"