aktualna situacia je taka, ze planujem presunut moj postarsi Panasonic TX-L47E5E do spalne (pre pripady, ked budem chory a podobne ) a vyberam si nejaku telku namiesto nej.
- Velkostne by to malo byt 55", co je bezny rozmer v danej cenovej kategorii.
- Co sa tyka obrazovej kvality, tak tam sa aktualne nevyznam (tj nemam cas citat recenziu kazdeho modelu predavaneho na nasom trhu)
- Preferoval by som, ak by to malo Kodi (kvoli PVR cez MediaPortal TV server) alebo aspon Plex klienta, co je ale zda sa vcelku velky problem. Vopred upozornujem, ze pristupovat na Plex cez DLNA nehodlam.
- 3D mam na haku
- 4k je zbytocnost, ale ked sa to zmesti do ceny, tak preco nie
- Panasonic - nuz, tu mame Firefox OS. A to je taka nijaka platforma, ziadne Kodi ani Plex klient.
- Samsung - zda sa, ze existuje Plex klient pre Tizen OS, takze aspon to. Samozrejme Kodi pre to neexistuje.
- LG - WebOS samozrejme tiez nema Kodi. No a s Plex je to zapeklite - oficialna aplikacia pre WebOS 2.0 neexistuje, iba pre WebOS 1.x (a ta nebezi na WebOS 2.x). V ich (mimochodom velmi chudobnom) obchode su 2 platene aplikacie tretich stran, z ktorych jedna je podla mojich vedomosti neaktualizovana... Takze proste tragedia, a z toho ich uzivatelskeho rozhrania tiez nie som prave uchvateny.
- Philips - maju Android TV, takze je tam Kodi aj Plex klient. Ale je to Philips, prilis velku doveru vo mne nevzbudzuju, hlavne ked posledny Philips co som videl u znameho (model z roku 2013) bol pomaly ako slimak a este im aj presne po zarucnej dobe umrel (asi na vycerpanie).
- Sony - tiez Android TV, ale podla videi to ma celkom akceptovatelny vykon, aj ked teda mohli tam uz dat nieco lepsie nez 2-jadrovy MediaTek MT5890 (u 2015-kovych modelov).
Momentalne to z mojho pohladu vyzera na Sony KDL-55W755 za 819€, pripadne (asi zbytocne) na SONY KDL-55W808C za 899€, ale teda asi urcite date nejaku lepsiu volbu.
Ale ak mam ozeliet "smart funkcie", pricom ziskam lepsi obraz a idealne co najrychlejsie prepinanie kanalov (DVB-C), tak samozrejme pouvazujem aj nad inymi znackami/modelmi.
A ano, temu "TV okolo 800€" som cital.