Prosim ak viete poradte mi.Zabudol som pred instalaciou XP,ze sa da nastavit SATA cez disketu.Tak som sa o to pokusil az vo WINXP,co by ale podla mna nemal robit ziaden problem.Ak sa pokusim z "maticneho" cdcka nainstalovat drivery na SATA a tesne pred zacatim instalacie = 0% mi vypise "DEVICE NOT FOUND".Ak sa napriek tomu pokusim cez Device Manager(Spravca Zariadeni) aktualizovat ovladac na SCSI/RAID radice a zvolim radic na "maticnom" cdcku,winxp mi vypise " Neodporuca sa nainstalovat tento radic".Ak napriek tomu pokracujem a necham do winxp nainstalovat tento radic,pri dalsom restarte mi vypisuje pri tomto radici cierny otaznik so zltym podkladom.a ked chcem najst kde je problem,vypise mi len: Chyba:Kod 10.
Vie mi dakto poradit?Musim preinstalovat XPcko aby mi to nakoniec islo?
Alebo je chyba v niecom inom?
PS:SATA hdd(MAXTOR 200GB)mam rozdeleny na 3 logicke jednotky,pricom prva(C: ) je systemova jednotka- tu mam nainstalovany system WIN XP!!!Tak mi hlaska typu "Device Not Found" vobec nepride normalna ani vtipna:roll:
Navyse mi tento stav dost spomaluje compik,dokonca niekedy mrzne ked presuvam dajake vacsie subory z jednej logickej jednotky na druhu alebo pri presune dat z jednej logickej jednotky na iny externy HDD:roll:
pre istotu: typ maticnej dosky ABIT IS7-E.no myslim ze tu chyba nebude.no ktovie?
WINXP mi nechce prijat radice na SATA HDD!!:(
Urcite by som to preinstaloval ,mozno preto si pyta disketu uz na zaciatku instalacie ze sa to dodatocne asi neda doinstalovat .
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
hm
Ale co by sa nedalo v pohode to ide... lenze SATA sa nastavuje aj cez BIOS specialne pre disky (teda pre SATA) a ked ho mas tam nastaveny spravne, co predpokladam ze ano .... tak musis vo Winoch odobrat radice IDE a disky odobrat a potom restart a mozes.... instalovat SATA.