Nesymetrická myš a kvalitná podložka, možno aj Mechaniku

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Nesymetrická myš a kvalitná podložka, možno aj Mechaniku

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Ahojte,

Znovu ďalšia Myškarská téma prichádza :laugh: . Mesiac nebol zlý, zvýšil sa nejaký peniažťok a až teraz som si uvedomil, že tú 5 alebo koľko starú SteelSeries QCK a dedečka GB M7 by som mal vyhodiť (teda myšku ako zálohu, prípadne do práce)...je už na čase...

Takže aby som spravil menší prehľad - prešiel som si (tými lepšími) s Logitech G600 a Razer DA Chroma (myslím, že to je všetko, čo stojí za zmienku), takže som okúsil menšiu a tučnučkú (G600) a tú koziťahanú menšiu, dlhšiu a symetricky ladenú - z tých dvoch mi sedela viac práve G600 - jedným z dôvodov je nesymetrický dizajn, takže pohodlné položenie prsteníku a núdzové pridržanie myšky malíčkom - takto ako pri DA, tak M7 to je prsteník a malíček - je to otravné...

Čo a aká by mala mať (dám to do spoileru, nech to nie je kilometrový príspevok):
Spoiler: ukázať
Myš:
- optika (ale ja nie som až taký gurmán, nemôžem povedať, že s laserofkof M7 trpím ale viem, prečo sa kvalitné senzory oplatia - pridajú to presné zakončenie, ktoré sa mi lúbi)
- nesymetrický dizajn - čím inteligentnejšie riešené umiestnenie prsteníka a malíčku, tým lepšie
- minimálne 2 bočné tlačidla pre palec
- koliesko by bolo super, ak by malo side-click-y a ten prepínač toho šialeného nekonečne rýchleho otáčania (bez zarážok)
- prepínač DPI nepotrebujem - akosi som si vždy myslel, že to potrebujem ale mne stačí jedno nastavenie a to mám všade (myslím win a hry)
- podsvietenie ? pf, podsvietenia mám rád ale na myške ho nepotrebujem...absolútne
- taká úplná šialenosť a úplne voliteľná "že len ak by náhodou" nejaká s tretím hlavným tlačidlom ako G600 (tlačidlo pre prsteník) - to bolo úplne geniálne

Podložka:
- materiál - nevedno
- rozmery - aspoň tých 30x27cm
- farba - toto je čisto len pre textilnú - všetko okrem čiernej - ja ďalší (vizuálne rušivý) lapač prachu nepotrebujem
Ceny:
Myš ? čokoľvek do 145€ (prečo tá suma ? Lebo ak mi hrabne, tak podľahnem tomu malému svrbeniu v ukazováku a zoberiem G900, aj keď to je myš nie podľa môjho gusta - symetrický dizajn a ten Logitech blbý dizajn)...alebo di 80-90€, to bude normálnejšie, že ? :rolleyes:

Podložka ? Bolo tu už pár tém, takže tu nemám potuchy, pokiaľ fakt postúpili netextilné povrchy, tak budiž...cena do 40€???

Nebránim sa ani nápadu s giga podložkami pre klávesnicu a myš zároveň, len berte na zreteľ, prosím, že mám Gamdias Hermes, čo je gigant vďaka/kvôli opierke, tak aby to potom malo aj svoju veľkosť..
Klávesnicu si nechávam nakoniec - ja som s Hermeskou veľmi spokojný (verzia s MX Blue), podsvietenie používam 1% času, takže RGB mi nechýba (aj keď veľmi veľmi slabé biele podsvietenie by som bral), avšak stále ma zaujme, ak je na trhu niečo nové a zaujímavé, takže som otvorený aj tomuto...

Nejaké požiadavky:
- viacmenej nepotrebujem žiadne G klávesky (Hermes ich má kopu, no vôbec ich neviem zaradiť do používania...a ak, tak najviac mi vyhovujú aj tak len tie pod medzerníkom, tie sú fantastické)
- podsvietenie minimálne v bielej farbe so širokou paletou nastavenia jasu
- boly by som rád, ak by som mala kovovú konštrukciu
- USB hub nie je podmienkou ale poteší
- spínače najlepšie kliky-klikky-klikenzi MX Brown (trošku tichšia verzia Bluečiek) alebo MX Silver (ak nie tacktile, tak len MX Silver (MX Speed))
- numpad určite musí byť, toto nie je čisto herná, bez numpadu by to nešlo
Čo určite nechcem:
Vynechajme rovno G410 a G910 - G910 (Orion Spectrum) som mal a v živote by som ju už nechcel (a Romer-G tú potápajúcu loď nezachránia)

Cena - nastavme si strop na 110€
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: Nesymetrická myš a kvalitná podložka, možno aj Mechaniku

Príspevok od používateľa Andre »

mmo mys je naj tusim stale Corsair Scimitar
ne mmo mys sa mi paci Finalmouse Scream One s pwm3366 senzorom, len sa este nepredava :/
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tá Scimitar vyzerá dosť kiki-riki + MMO myš už veľmi nechcem a tá druhá škoda, že má symetrický dizajn :/
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Podlozku urcite nejaku silikonovu whetstone/hiro/dex.
.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

stiv, takže nemusím nijako riešiť podložky typu
https://www.alza.sk/corsair-gaming-mm600-d2168165.htm ?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

nemusis, plastove deru skaty na mysi
chod do silikonovej

poriadne som tvoj post necital, videl som G600 tak som dal Scimitar
ak si si teda isty, ze nebudes hrat mmorpg ( Camelot Unchained, Chronicles of Elyria, .. ) tak pokukaj hlodavce s pwm3366 a vyberal by som asi co najlahsiu
skoda to obmedzenie na nesymetricku
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Veď toto, vidno, že nesymetrické sa akosi vytrácajú...Všetky tieto, Zowie, FMSO sú na jedno kopyto (tvar, tlačidlá,...)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Chalani, nič nové vo svete myšiek sa neukázalo? Nesledoval som to.
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

Do 140 € za myš? Neblbni... už 80 je na hrane IMO.

Mionix Naos by bola asi ideálna z hľadiska tvaru, ostatné záleží od nárokov. Ja nie som nejak extra zaťažený na megakvalitné senzory, asi ani neviem rozoznať rozdiel medzi lepšími a naj na svete. Ale zas na nepresnosti trackingu som alergický. Nejaké dlhé herné seansy už nedávam, hlavne teda to musí byť pre mňa presné a pohodlné vo Photoshope, Coreli keď pri tom sedím hodiny, aby si to nepýtalo zvýšenú pozornosť a tým pádom neunaví ruku ani psychiku. S Mionix som v pohode. Mal som 7000 aj 8200, rozdiel v trackingu som nepostrehol, ostal som u laserovky, lebo boli v tom čase za rovnakú cenu.
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

loleqboleq napísal:Chalani, nič nové vo svete myšiek sa neukázalo? Nesledoval som to.
Mna zaujali novinky od ROG. Claymore aj Spatha. :D
.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Spatha nie je ešte z minulého roka a je eštee drahšia ako G900 ? :laugh:
chatpall
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43

Príspevok od používateľa chatpall »

roccat?

kone xtd je top. dnes ale namiesto nej ponukaju nejaky iny model, aj ked este stale je niekde k dostaniu.
Všetko o materiáloch

MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Niečo nesymetrické, čo sa dá aj držať - tie symetrické a tie, ktoré sú len akoby vykrivené symetrické mi spôsobujú záchvat len pri pomyslení na ne. :(
mino_85 napísal:Do 140 € za myš? Neblbni... už 80 je na hrane IMO.
Mionix Naos by bola asi ideálna z hľadiska tvaru, ostatné záleží od nárokov. Ja nie som nejak extra zaťažený na megakvalitné senzory, asi ani neviem rozoznať rozdiel medzi lepšími a naj na svete. Ale zas na nepresnosti trackingu som alergický. Nejaké dlhé herné seansy už nedávam, hlavne teda to musí byť pre mňa presné a pohodlné vo Photoshope, Coreli keď pri tom sedím hodiny, aby si to nepýtalo zvýšenú pozornosť a tým pádom neunaví ruku ani psychiku. S Mionix som v pohode. Mal som 7000 aj 8200, rozdiel v trackingu som nepostrehol, ostal som u laserovky, lebo boli v tom čase za rovnakú cenu.
Nemôžem klamať, že to nebolo možno trošku aj chvíľkové pobláznenie ale...niekedy (nie stále, nie často)...stredne často musím k sebe priťahovať trošku myšku, lebo kábel sa niekde zasekne a ak potom hrám, tak neviem dotiahnuť myš tam, kde chcem, lebo káblik nepustí...musím sa priznať, že preto prišiel ten 140€ rozpočet a G900 namysli. Ale nakoniec by som sa neodhodlal do toho ísť, proste tá dizajnová a symetrická politika Logitechu mi proste nechutí.

Najradšej by som vychytil nejakú Naos 7000 v bazári za nejaký krajší peniaz, prípadne by som tak rád ako taký medziformát medzi G600 a klasickou myškou šiel do Nagy Chromy ale to je zase Razer - rozbije sa to do roka (ako DA Chroma..tvl, čistý treš) a k tomu má laseráček, i keď bez akéhokoľvek mena a prišiel mi podozrivo podobný špecifikáciami jednému z nových Pixartov/Avagočiek (3360 alebo predchodcovi - nie som si teraz istý), aj keď akoby nejaká laserová verzia.
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

:) Hej, občas sa mi tiež stane, že kábel ujde za zadnú hranu stola a tak, ale to sa dá nejak poriešiť, ak človek chce. Niečo a tento spôsob https://www.google.sk/search?q=steelser ... igB#imgrc=_

Neviem či také srandy sa dajú ešte niekde kúpiť, ale teoreticky si to človek vie aj sám vyrobiť. Kus kovu, vŕtačka, závitník a vybavené.
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No tak som zase popozeral veci, čas neúprosne beží.

Na zložité tvary (ala Naos 7000) sa asi vyprdnem a pôjdem do niečoho bežného. Aktuálne pozerám po Logitech G403 (+ bezdrôtovej verzii - očakávam výkon cca ako G900 - tam človek fakt dopláca tých skoro 40€ len za bezdrátové riešenie ala stálo by to za to mať navždy pokoj od kábla).

Znovu tam pletiem bezdrátovku, no aby som to upresnil (a ukázal), priestorová situácia je u mňa asi takáto:
https://drive.google.com/open?id=0B9Com ... XNRdnlfTlU
Niekedy mám problém, že ak som na pravej strane podložky a chcem myš kvôli posunu nadvihnúť a ísť doľava, tak sa mi kábel zavadí o spodok repro, niekedy, ak idem príliš doľava, tak ma stopne predčasne, keď kábel narazí o stojan monitora; pri opletených kábloch je to samozrejme trošku lepšie, no aj tak tam ten problém je.

Okrem iného je tu aj jeden detail, ktorý mi vadil pri viacero myškách a okrem aktuálnej staručkej GB M7 som ju nevidel u drahších myší (len ma ide roztrhnúť, keď si spomeniem na ten až takmer škrípajúci hluk z DA Chromy) - hlasitosť kolieska a stlačenia, tu je G403 fakt zaujímavým kandidátom. Chýba mi tam naozaj asi len side-click.

Chalan má plno recenzií, takže bolo z čoho čerpať.

Sekundu som ešte premýšal o novej DA Elite ale to by bol bulšit - životnosť max. rok, koliesko počuť až na kilometer a Synapse. :facepalm: Hneď som sa zobudil...

K podložke, tam mám dve v hľadáčiku Zowie PTF-X https://www.alza.sk/zowie-by-benq-ptf-x-d4017078.htm a potom tú SS Dex...ešte sa rozhodnem - stále mi vŕta hlavou myšlienka tej Dex-ky - a toho povrchu, to senzoru neprekáža, že je "členený" povrch?

Návrat na "Nákupná poradňa"