Internetovy obchod
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 19. Mar, 2014, 11:19
Internetovy obchod
Caute.
Chcem sa opytat, v ktorom internetovom obchode sa podla Vasich skusenosti daju nakupit nove komponenty do noveho pc najvyhodnejsie?
Predtym som nakupoval cez alzu(teraz po novom dorucovanie aj cez vikend), ale je celkom draha. Napriklad i7 6700k je cenovy rozdiel 40€ naprillad v eshope in gram. Myslim to tak, aby som nemusel nakupovat kazdy jeden pc komponent cez iny shop. Tak sa potom nedoplatim na doprave.
Skladat nove pc budem zaciatkom novembra.
Dakujem za Vase skusenosti
Chcem sa opytat, v ktorom internetovom obchode sa podla Vasich skusenosti daju nakupit nove komponenty do noveho pc najvyhodnejsie?
Predtym som nakupoval cez alzu(teraz po novom dorucovanie aj cez vikend), ale je celkom draha. Napriklad i7 6700k je cenovy rozdiel 40€ naprillad v eshope in gram. Myslim to tak, aby som nemusel nakupovat kazdy jeden pc komponent cez iny shop. Tak sa potom nedoplatim na doprave.
Skladat nove pc budem zaciatkom novembra.
Dakujem za Vase skusenosti
Re: Internetovy obchod
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Palci, dobre, že sa pýtaš...
Z obchodov, ktoré sú na heuréke by som pozeral po Compy.sk, Mironet.cz, Tekra.sk, Henry (itsk.sk alebo tak nejako)
Tieto sú väčšinou nízko cenou bez ojekabátenia na podmienkach, prístupe a pozadí firiem (viď. Ingram a Gigastore, čo sú len kvázi obchody, za ktorými stojí Helenka zo Seyschellov, má tisíc firiem, polovica v krachu/dlhu a jej spoluvlastníkom je schránková firma na Cypre s väčšinou firiem v dlhu/krachu)
Okrem nich je tu ešte TNTrade (sú aj dodávateľmi pre mnohé produkty), K24.sk (poliaci - myslím, že v pohode ale nedávajú plné záruky), Agem (myslím, že sú úplne v pohode), Tiphardware (nemci, v poriadku, no nedávajú plné záruky), mfelektro, andreashop a iné...no konkrétne som sa cez finstat a podobne nepozrel ešte ani na jeden z týchto, čerpám len z pamäti
Začal som sa vŕtať v tejto otázke a zisťovať, začal som v lete, asi mesiac som to neriešil (málo času), no z toho, čo mám... ...formátovanie je naprd, musel som "sabotovať" spoilery vo vnútri - je to určené ako samostatný príspevok a nemôže byť spoiler v spoilery...
Ešte tu mám aj Je tu aj môj najobľúbenejší najtovar.sk zoznam ľudí za tým shopom a ich predchádzajúce podnikateľské činnosti ma popravde vyľakali
Z obchodov, ktoré sú na heuréke by som pozeral po Compy.sk, Mironet.cz, Tekra.sk, Henry (itsk.sk alebo tak nejako)
Tieto sú väčšinou nízko cenou bez ojekabátenia na podmienkach, prístupe a pozadí firiem (viď. Ingram a Gigastore, čo sú len kvázi obchody, za ktorými stojí Helenka zo Seyschellov, má tisíc firiem, polovica v krachu/dlhu a jej spoluvlastníkom je schránková firma na Cypre s väčšinou firiem v dlhu/krachu)
Okrem nich je tu ešte TNTrade (sú aj dodávateľmi pre mnohé produkty), K24.sk (poliaci - myslím, že v pohode ale nedávajú plné záruky), Agem (myslím, že sú úplne v pohode), Tiphardware (nemci, v poriadku, no nedávajú plné záruky), mfelektro, andreashop a iné...no konkrétne som sa cez finstat a podobne nepozrel ešte ani na jeden z týchto, čerpám len z pamäti
Začal som sa vŕtať v tejto otázke a zisťovať, začal som v lete, asi mesiac som to neriešil (málo času), no z toho, čo mám...
Spoiler: ukázať
Ešte tu mám aj
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
ITSK aka Henry by som sa vyhybal... Najhorsie skusenosti s reklamaciami som mal u nich v Nitre.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Zaujíma ma to, hodil by si mi SS s tými skúsenosťami ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
datacomp, len u nich so zárukou dlhšou ako 2r nepochodíš...musíš cez výrobcu... ale čisto len podľa ceny sa riadiť je hlúposť, najlepšie, čo sa týka služieb je asi alza...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
myslim,ze aj gabo s tichepc.sk sa snazi vyjst v ustrety v maximalnej moznej miere, cenou neviem /neporovnaval som/ skus mozno aj jeho oslovit a vysklada ti aj na mieru podla poziadaviek
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Datacomp nie, sú te šmejďáci, ktorí si radi vymýšľajúFREE555 napísal:datacomp, len u nich so zárukou dlhšou ako 2r nepochodíš...musíš cez výrobcu... ale čisto len podľa ceny sa riadiť je hlúposť, najlepšie, čo sa týka služieb je asi alza...
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
este som u nich nemal ziadny problem pri reklamaciach
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
2r zaruka miesto 3+, vrat inde kde si kupil, reklamuj tiez inde, cakat na peniaze az do posledneho dna.. Nie dik.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Stiv to pekne a stručne zhrnul
A zase, aby som nekrivdil, ak by som kupoval niečo so zárukou dva roky, nejakú spotrebnú blbosť, prípadne niečo ako HP, Dell monitor a mali by dobrú cenu, tak nemám problém ale inak v živote.
A zase, aby som nekrivdil, ak by som kupoval niečo so zárukou dva roky, nejakú spotrebnú blbosť, prípadne niečo ako HP, Dell monitor a mali by dobrú cenu, tak nemám problém ale inak v živote.
Datacomp sú ojebávači pozor na nich. Hlavne čo sa servisu týka. Vlastná skúsenosť.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
mám zlú skúsenosť s Ingramom...poslal som tam zdroj na reklamáciu,týždeň im trvalo,kým ho prebrali z pošty,ďalší týždeň kým zaregistrovali reklamáciu a deň pred ukončením 30 dňovej doby(rozumejme 29 dní + 2 týždne) sa ozvali,že potrebujú č.ú. na vrátenie kúpnej sumy...no a po ďalších 10tich dňoch stále nemám €čka na účte - Ingram nikdy viac...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
To máš za to, že šetríš - pozdravme spolu všetci Helenku zo Seychelov.
Btw, v zákone je ináč dodatok, že...
"Uplatnenie práva vyplýva zo zákona o ochrane spotrebiteľa a z § 623 ods.1 Občianskeho zákonníka. Svojho práva sa môže spotrebiteľ domáhať u predávajúceho preukázateľným spôsobom napr. doporučenou poštou. Lehotu na vrátenie kúpnej ceny určuje spotrebiteľ."
"Lehotu na vrátenie kúpnej ceny určuje spotrebiteľ."
V tvojej situácii by som zvolil postup - otravovať každý deň s mailom alebo nech ti pošlú výpis z transakcie.
Btw, v zákone je ináč dodatok, že...
"Uplatnenie práva vyplýva zo zákona o ochrane spotrebiteľa a z § 623 ods.1 Občianskeho zákonníka. Svojho práva sa môže spotrebiteľ domáhať u predávajúceho preukázateľným spôsobom napr. doporučenou poštou. Lehotu na vrátenie kúpnej ceny určuje spotrebiteľ."
"Lehotu na vrátenie kúpnej ceny určuje spotrebiteľ."
V tvojej situácii by som zvolil postup - otravovať každý deň s mailom alebo nech ti pošlú výpis z transakcie.