IOS alebo android 6+
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: IOS alebo android 6+
Lebo nemaju na co ist
Aj z mechanickeho hladiska, radsej budem mat 4" 7mm hruby fon, ako 5" ci viac...fyziku a potrebny tlak na ohnutie vo vrecku neobabres.
Uz 5" P8 Lite sa mi v ruke drzi LTT, samozrejme hrany to ma smyklave, lebo dizajn. Mam z toho pocit ze kazdu chvilu mi vyleti z ruky.
To iste bolo s iP6, ktory ma 4.7" o 5.5" iP Plus ani nehovorim.
Aj z mechanickeho hladiska, radsej budem mat 4" 7mm hruby fon, ako 5" ci viac...fyziku a potrebny tlak na ohnutie vo vrecku neobabres.
Uz 5" P8 Lite sa mi v ruke drzi LTT, samozrejme hrany to ma smyklave, lebo dizajn. Mam z toho pocit ze kazdu chvilu mi vyleti z ruky.
To iste bolo s iP6, ktory ma 4.7" o 5.5" iP Plus ani nehovorim.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
vidis a ja si neviem predstavit mat vo vrecku 4" lebo mi to uz (zacinal som na 3.7) pride brutalne male a nevidim v tom ziadne pozitiva
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
shiro to zalezi od ruk, ja mam 6 palcovu obrazovku a nemam problem s ovladanim jednou rukou (odomkutie, vytocenie cisla, otorenie aplikacie). SMS pisem oboma rukami, skor mi vadi ak chytim nieco mensie a dubkam do toho ako datel. Takisto RDP pouzivat na niecom mensom ako 6 palcov si neviem predstavit. Ja by som nechcel telefon s mensou uhrloprieckou, nevravim ze by nebolo pohodlnejsie mat vo vrecku nieco menzie a ze je to aj praktickejsie do zivota, ale koli veciam k comu potrebujem ten telefon, mi vyhovuje velka uhlopriecka
uhlopriecka je subjektivna zalezitost, tak isto ako dizajn
uhlopriecka je subjektivna zalezitost, tak isto ako dizajn
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- shiro
- Pokročilý používateľ
rdp na telefone...lol
ludia uz nevedia co za blbiny by riesili telefonom....a ze to nema ergonomiu na tieto veci navrhovanu, lebo je to predovsetkym mobil, ich nezaujima
kazdu chvilu sa po ploche presuvat, zoomovat a co ja viem co.
Ked mam riesit taketo veci tak ani nerozmyslam riesit to mobilom, staci mi predstavit si "kulturu" a efektivitu prace s tym a uz ma natahuje na grc....
ntb alebo pc zakonite, inac cau. akekolvek ine riesenie povazujem za neefektivne, zbytocne ma to rozculuje, a ani sa o neho nebudem pokusat = zbytocne vynalozena namaha.
radsej budem nosit kvoli tomu na vyjazdy ntb, ako to robit mobilom, kde mi vsetko trva 3x dlhsie, lebo neexistujuca ergonomia, klav. skratky a pod.
Inac mas pravdu, je to subjektivne. ak ti to vyhovuje, kludne pouzivaj Ja by som nedokazal.
A ako to 6" veslo nosis? do vrecka to nedas, sediet s tym vo vrecku sa neda tiez, pokial nemas gate pre Hulka
len kvoli telefonu si nebudem kupovat tu buzi-kapsicku co je dnes tak modne mat prehodenu cez plece.
ruky mam normalnej velkosti a aj tak na 5" LTT dociahnem na opacny kraj displeja. uz vidno ze je to LTT a zbytocne to rozculuje. pretoze este aby som daval pozor na fon, aby nahodou nevyklzol, lebo ruka je na hranici moznosti.
ludia uz nevedia co za blbiny by riesili telefonom....a ze to nema ergonomiu na tieto veci navrhovanu, lebo je to predovsetkym mobil, ich nezaujima
kazdu chvilu sa po ploche presuvat, zoomovat a co ja viem co.
Ked mam riesit taketo veci tak ani nerozmyslam riesit to mobilom, staci mi predstavit si "kulturu" a efektivitu prace s tym a uz ma natahuje na grc....
ntb alebo pc zakonite, inac cau. akekolvek ine riesenie povazujem za neefektivne, zbytocne ma to rozculuje, a ani sa o neho nebudem pokusat = zbytocne vynalozena namaha.
radsej budem nosit kvoli tomu na vyjazdy ntb, ako to robit mobilom, kde mi vsetko trva 3x dlhsie, lebo neexistujuca ergonomia, klav. skratky a pod.
Inac mas pravdu, je to subjektivne. ak ti to vyhovuje, kludne pouzivaj Ja by som nedokazal.
A ako to 6" veslo nosis? do vrecka to nedas, sediet s tym vo vrecku sa neda tiez, pokial nemas gate pre Hulka
len kvoli telefonu si nebudem kupovat tu buzi-kapsicku co je dnes tak modne mat prehodenu cez plece.
ruky mam normalnej velkosti a aj tak na 5" LTT dociahnem na opacny kraj displeja. uz vidno ze je to LTT a zbytocne to rozculuje. pretoze este aby som daval pozor na fon, aby nahodou nevyklzol, lebo ruka je na hranici moznosti.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
ad. rdp na telefone, nie je to ziadna vyhra, ale ako nudzovka ked prechadzas niekde peso tak sa to v pohode da /par krat som pouzil teamviewer lebo priatelka daco nevedela nastavit , ale to bolo dokonca este na 4.7"/
co ja viem, 5.5" mam normalne vo vrecku v klasickych riflach /ziadne specialne vrecka nic/ a absolutne ma to ani neobmedzuje a ani nemam pocit zeby som to siel ohnut, ci uz v aute/buse/vlaku
v pohode sa to da ovladat jednou rukou, samozrejme ked uz pisem dlhsi mail/spravu tak to chytim do dvoch, ale to som robil aj s 3.7".
Ano ked chces stlacit nieco v lavom hornom rohu tak si telefon treba trosku inak chytit, ale to je len zvyk
len tak zo srandy som si pustil onehanded mode (neviem kto to kedy vyuziva) co mi naskaluje plochu ako keby som mal len 4" a teda fakt si uz neviem predstavit s takym malym priestorom nieco robit ( http://i.imgur.com/5OVG5tW.jpg )
co ja viem, 5.5" mam normalne vo vrecku v klasickych riflach /ziadne specialne vrecka nic/ a absolutne ma to ani neobmedzuje a ani nemam pocit zeby som to siel ohnut, ci uz v aute/buse/vlaku
v pohode sa to da ovladat jednou rukou, samozrejme ked uz pisem dlhsi mail/spravu tak to chytim do dvoch, ale to som robil aj s 3.7".
Ano ked chces stlacit nieco v lavom hornom rohu tak si telefon treba trosku inak chytit, ale to je len zvyk
len tak zo srandy som si pustil onehanded mode (neviem kto to kedy vyuziva) co mi naskaluje plochu ako keby som mal len 4" a teda fakt si uz neviem predstavit s takym malym priestorom nieco robit ( http://i.imgur.com/5OVG5tW.jpg )
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- shiro
- Pokročilý používateľ
no to je na to aby si jednou rukou dociahol nalavo nahor a nemusel prechytavat/prehmatavat.
predovsetkym zakladne funkcie (mail, telefon, sms, prehliadac) by mali byt vzdy a vsade spustitelne ci ovladatelne jednou rukou.
ked clovek daco drzi, momentalne nema kde polozit a potrebuje daco natukat, co je na velkom fone just pol centimetra mimo dosah...no by som to smaril do kanalu Pretoze sa mi to stava casto ze daco v druhej ruke drzim.
Na 5" androide co mam to aspon nejak riesim nahadzanim si ikoniek na dosah palca, cize dolezite veci mam hned doslova "pod palcom"
predovsetkym zakladne funkcie (mail, telefon, sms, prehliadac) by mali byt vzdy a vsade spustitelne ci ovladatelne jednou rukou.
ked clovek daco drzi, momentalne nema kde polozit a potrebuje daco natukat, co je na velkom fone just pol centimetra mimo dosah...no by som to smaril do kanalu Pretoze sa mi to stava casto ze daco v druhej ruke drzim.
Na 5" androide co mam to aspon nejak riesim nahadzanim si ikoniek na dosah palca, cize dolezite veci mam hned doslova "pod palcom"
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
neviem vacsina veci sa da klikat aj na pravej strane nemusim ist cez celu uhlopriecku a to je uplne v pohode
prehliadac, mail vsetko sa da riesit jednou rukou v pohode, bezne tak kracam
palcom dosiahnem aj cez uhlopriecku aj bez prechytavania, len je to LTT no
prehliadac, mail vsetko sa da riesit jednou rukou v pohode, bezne tak kracam
palcom dosiahnem aj cez uhlopriecku aj bez prechytavania, len je to LTT no
- shiro
- Pokročilý používateľ
to mas dobre potom.
tiez si neveim predstavit ze by som si s tym niekde sadal.
skusal som v prednom vrecku ako bezne fon nosim. 4" velkost este ok, no 5" uz celkom citim a do zadneho vrecka som to radsej ani nedaval a neskusal si sadnut. mojich 90kg by z toho spravilo asi este vacsiu placku, je to skratka privelky risk
tiez si neveim predstavit ze by som si s tym niekde sadal.
skusal som v prednom vrecku ako bezne fon nosim. 4" velkost este ok, no 5" uz celkom citim a do zadneho vrecka som to radsej ani nedaval a neskusal si sadnut. mojich 90kg by z toho spravilo asi este vacsiu placku, je to skratka privelky risk
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
asi mas male vrecka proste
citit to je to je jasne, ale to si zvyknes ako aj na hodinky na ruke
zadne vrecka su nepohodlne s hocicim hrubsim
citit to je to je jasne, ale to si zvyknes ako aj na hodinky na ruke
zadne vrecka su nepohodlne s hocicim hrubsim
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Normalne mam rifle. Sedenie je v pohode. Jedine ked ho naozaj citim, je ked idem skontrolovat kable od pc pod stol, vtedy ho niekedy dam aj von. Inac no problem.
Ohladne rdp. Nepisal som ze na tom stabilne pracujem ale ako cista nudzovka.
Napriklad minule idem na aute, zavolaju mi ze im nejde jeden soft spustit v praci. Spustil som telefon, rdp nalogoval, restartoval sluzbu a hotovo. Praca na par minut. Tiez som volakedy krutil hlavou ze rdp na telefone, teraz to pri jednoduchych veciach pouzivam pravidelne. Ono na 6 palcovej obrazovke s vyzsim rozlisenim to nie je az taka tragedia. Nb mam stale pri sebe, musim,
Ohladne rdp. Nepisal som ze na tom stabilne pracujem ale ako cista nudzovka.
Napriklad minule idem na aute, zavolaju mi ze im nejde jeden soft spustit v praci. Spustil som telefon, rdp nalogoval, restartoval sluzbu a hotovo. Praca na par minut. Tiez som volakedy krutil hlavou ze rdp na telefone, teraz to pri jednoduchych veciach pouzivam pravidelne. Ono na 6 palcovej obrazovke s vyzsim rozlisenim to nie je az taka tragedia. Nb mam stale pri sebe, musim,
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
najprv som mal 4" potom som mal 4.7 prešiel som na 5.0 potom som prešiel na 5.5 a to už sa nedalo fungovať aké nervy som na to mal vo vačku aj pri ovládani jednou rukou . vrátil som sa ku 5 .0 a neviem si to vynachvaliť a kľudne by som išiel aj do 4.7 a bol by som ešte spokojnejši lenže akosi vyrobcovia do 4.7 " zabudli pridávať aj výkonný HW , nižšie už určite nie . Najprv to bol užasný pocit pracovať s takou veľkou obrazovkou keĎ som kúpil 5.5 " a banoval som že som nebral aj 6" ale po krátkej dobe mi došlo že som spravil chujovinu a banoval som
Spoiler: ukázať
napodobne, kupil som S7 Edge a vcelku fajn telefon, dobry fotak, pekny displej, ale velky az moc, zle sa to ovladalo jednou rukou, zle sa to nosilo po vreckach.. tak som to vymenil za s6 edge, ale nemohol som prist tomu androidu na chut a zislo by sa este nieco mensie na naozaj pohodlne pouzivanie, tak som kupil 6sko a to bola na moje pohodlne pouzivanie taka maximalna horna hranica, takze 4,7" , este idealnejsie by mi mozno bolo 4,5", ale take sa nerobia a iphone se sa mi zda ked som si uz zvykol na 4,7" trocha maly na pouzivanie, ale na nosenie je uplne idealny, takze mi to vychadza tak 4-4,5" na pohodlne ovladanie aj nosenie, zase na pouzivanie tak 4,7-5,2" .. suma sumarum apple presne vedel preco robi ten iphone 4,7" .. aj ked keby este skresal tie okraje displeja a nechal tu uhlopriecku tak by sa urcite uzivatelia nenahnevali
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
-
- Sponzor fóra gold
proste vo finale, kazdy podla svojho
ale musim uznat, ze moj galaxy nexus 4.7 ci kolko to mal tak to bola lahoda do ruky, ale nesiel by som z 5.5" dole (max tak na 5.2 jak p9lite, ale napr. ten je takmer rovnako velky ako moj 5.5" co je fail), uz polroka stym fungujem a ziaden problem
ale musim uznat, ze moj galaxy nexus 4.7 ci kolko to mal tak to bola lahoda do ruky, ale nesiel by som z 5.5" dole (max tak na 5.2 jak p9lite, ale napr. ten je takmer rovnako velky ako moj 5.5" co je fail), uz polroka stym fungujem a ziaden problem
Ja by som tiez nesiel pod 5.5"
Ma to sice nejake nevyhody - citit vo vrecku, tazko sa vybera z vrecka s gumenym obalom, v aute to vybrat z vrecka je lahko obtiazne, ale vsetko ostatne je ok. Kludne by som zvladol aj 6". Prinajhorsom by som ho nosil v kabelke.
Teraz ked chytim ip6 sa mi to zda malicke a SE sa mi strati v ruke.
Ma to sice nejake nevyhody - citit vo vrecku, tazko sa vybera z vrecka s gumenym obalom, v aute to vybrat z vrecka je lahko obtiazne, ale vsetko ostatne je ok. Kludne by som zvladol aj 6". Prinajhorsom by som ho nosil v kabelke.
Teraz ked chytim ip6 sa mi to zda malicke a SE sa mi strati v ruke.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Huawei P8/P9 sú super, 5,2" ideálne.