pointa je taka, ze kvoli jednej vlastnosti neposlem do prdele dalsich 10 vlastnosti ktore mi vyhovuju. A ktore dokopy tu jednu vyvazia a vo vysledku je ten monitor pre daneho cloveka vlastne dobry. tiez sa nepotentujem kvoli kusku edge bleedu viditelneho realne v 1% pripadoch prace s monitorom, ked sa vyskytne cierna plocha v konkretnom mieste, alebo dlhsej odozve ci "nepresnym" farbam. "nepresnym" preto, lebo okom skratka nevidis aj tak vsetkych 16mil odtienov, nerozoznas to.
ked na monitore pracujes, pozeras net ci hras hry, tak neriesis ci zelena je fakt zelena, alebo je to o tri odtiene vedla, ci je obraz maznuty o 2 framy alebo o 5 framov pri rychlom pohybe, a pod....pretoze inac realne nic nespravis a furt len budes cumet na monitor a riesit tieto kraviny.
cloveku co vravi, ze si strasne potrpi na skutocne farby poviem, nech mi najde rozdiel medzi odtienom 400 002 a 400 010 z 16mil farieb truecoloru...az potom, ked to dokaze, sa mozeme bavit o nejakych kalibraciach a inych placebach
V skutocnosti ziadny clovek ziadny rozdiel nenajde, pretoze oci.
Takze realne sa musi zmenit dany clovek, pretoze on ma nejake naroky vzhladom k ludskym ociam, fyziologii, vlastnej rozmaznanosti a dalsim vlastnostiam ktore si mymyslel A nie pindat ze hento je dobre tamto je zle...takisto su ludia co by - obrazne povedane - ani nesadli do Oktavie, pretoze je to vraj sracka...len do aut nad 30tisic, alebo drahsich....take audi, maserati, mercedes...a 90% ludom pritom ta Oktavka bohate staci na ich potreby, vyhovuje svojimi vlastnostami, niesu zbytocne rozmaznani.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB