Ako prva vec, ten nastroj na delidovanie vo zveraku mi bol na nic, bud som uplny debil a nevedel som tam ten cpu vlozit alebo proste tie IHS na SKL a IB nie su rovnake. Som bral ze ked je to urceme na SKL, tak to rovnako pojde aj na HSW a IB... Ale tak asi nie, ako vidno na fotke, ten cpu tam nezapadme poriadne (evidentne je to IHS iné)

Takze som sa nakoniec musel pustit do mojej overenej klasiky, teda ziletka Astra a ide sa... Som bol prekvapeny, ze relativne lahko a rychlo sa mi to podarilo odrezat

Následne sa pod IHS nasťahovala Coollaboratory Liquid Ultra a s napätým očakavaním idem na prvé spustenie pc. Našťastie všetko nabehlo ako malo a cpu to prežil bez ujmy na zdravý

A tu nejaké tie testy pred a po. Procák na 4,4Ghz pri 1,32V

Teploty pred chirurgiou

Po chirurgii

Max 92°C vs 73°C
resp. 91°C vs 75°C na jadrách.
IBT

IBT Delid

Max 91°C vs 75°C
resp. 92°C vs 74°C na jadrách
OCCT

OCCT Delid

Max 83°C vs 71°C
resp. 85°C vs 70°C na jadrách
Dokonca este aj som zabudol pri tých meraniach na krivku fanov na D15 (az nad 80°C idu na max), pri tých testoch po delide išli tie fany len okolo 700-850rpm (oproti 1500+ pred delidom), takže maximálne otáčky by tie teploty asi dali ešte o chlp nižšie

Keď si z tých teplôt spravím klasický aritmetický priemer, tak to vychádza na 89°C pred a 73°C po, takže nech to beriem akokoľvek pesimisticky, zlepšenie je minimálne o 15°C (skôr viac), čo je skvelý výsledok