Alza.sk
Re: Alza.sk
Žiaľ nie takto to funguje iba s tými tovarmi čo majú ako bonus hru (napr. GPU).
Spoiler: ukázať
Keď ste tu debatili o statuse "rozbalené"... Musím pridať svoju skúsenosť.
Kúpil som NB Ramky DD4 nejaké patrioty "NOVÉ". Boli fakt za dobrú cenu a bolo mi to divné, bol to posledný kus.
Prišli, hneď ako som nabootoval WIN, tak som dostal BSOD. V skratke - RAMky boli chybné i keď memtest ukazoval že sú OK.
Tak som ich vrátil a objednal overené Kingstony stáli o 20-30% viac a nebol problém. A tu nastáva tá sranda.
Sledoval som tie vrátené PATRIOTY na alze, pretože som kúpil posledný kus, a za cca 3-4 dni sa tam konečne objavili a hádajte s akým statusom?
"NOVÉ" ! Cena rovnaká, a predávali ich ako nové. (V tomto prípade si to mohli dovoliť, lebo tam nebola žiadna plomba, ani nič, bol to len plastový obal, ktorý sa dal otvoriť a v ňom boli RAM)
Z tejto skúsenosti som celkom neštastný. Potom už človek naozaj nevie či je to nové alebo nie, samozrejme v prípadoch ako CPU/GPU a pod, kde sú plomby, je to jasné, ale v takýchto baleniach, kde nie je plomba ani nič, tak človek netuší ako to je...)
Kúpil som NB Ramky DD4 nejaké patrioty "NOVÉ". Boli fakt za dobrú cenu a bolo mi to divné, bol to posledný kus.
Prišli, hneď ako som nabootoval WIN, tak som dostal BSOD. V skratke - RAMky boli chybné i keď memtest ukazoval že sú OK.
Tak som ich vrátil a objednal overené Kingstony stáli o 20-30% viac a nebol problém. A tu nastáva tá sranda.
Sledoval som tie vrátené PATRIOTY na alze, pretože som kúpil posledný kus, a za cca 3-4 dni sa tam konečne objavili a hádajte s akým statusom?
"NOVÉ" ! Cena rovnaká, a predávali ich ako nové. (V tomto prípade si to mohli dovoliť, lebo tam nebola žiadna plomba, ani nič, bol to len plastový obal, ktorý sa dal otvoriť a v ňom boli RAM)
Z tejto skúsenosti som celkom neštastný. Potom už človek naozaj nevie či je to nové alebo nie, samozrejme v prípadoch ako CPU/GPU a pod, kde sú plomby, je to jasné, ale v takýchto baleniach, kde nie je plomba ani nič, tak človek netuší ako to je...)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
a to keby si este vedel co sa deje s kuratami v obchodnych retazcoch a potom ich zereme... to by len nastala panika !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Čo je jasné pri GPU ?? Kúpim kartu, 2 týždne sa s ňou pohrajem (neporuším samozrejme plombu) a vrátim ju komplet s balením a príslušenstvom. V alze si kartu skontrolujú, je v poriadku, bez známok použitia a hodia ju na e-shop ako "NOVÁ". Nasledujúci kupujúci to zistí, že bola používaná?? Nie .... takže o čom bola reč?Kaper napísal:... samozrejme v prípadoch ako CPU/GPU a pod, kde sú plomby, je to jasné, ale v takýchto baleniach, kde nie je plomba ani nič, tak človek netuší ako to je...)
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Tak tak. Hlavne ked teraz niesu ani pasky na krabiciach. Jedinu pasku som mal na antistatickom saku.
.
Mno neviem, ja som kupoval XFX RX470 tá mala pásku na krabici, takže neviem ako to je u iných a vymieňal som ju za MSI RX480 a tam páska nebola.
Je to lepšie ak sú tam imho tie pásky, aspoň má človek ako takú istotu, že kupuje nerzobalený tovar.
Je to lepšie ak sú tam imho tie pásky, aspoň má človek ako takú istotu, že kupuje nerzobalený tovar.
Naposledy upravil/-a Kaper v Po 08. Máj, 2017, 14:19, upravené celkom 1 krát.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Na procesoroch je INTEL špeci nálepka či ako to nazvať. Ale na grafických kartách som sa nestretol s nejakými takými páskami na krabiciach (jedine na tom antistatickom sáčku, v ktorom je karta... tak jak píše stiv). Dokonca ani na krabiciach základných dosiek som nevidel (okrem EVGA no, oni majú všetko super špeci krásne ochránené )
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Človek normálne nevie čo si ma o tých obchodných reťazcoch myslieť ani jeden seriózny professionálny obchod nie je keď už aj alza také bludy robí tak to je fakt už smutné
A povedal si im ze su vadne ked si ich vracal? ci fakt cakas ze budu kazdu jednu vec testovat?Kaper napísal:Keď ste tu debatili o statuse "rozbalené"... Musím pridať svoju skúsenosť.
Tak ono treba to brať z toho pohľadu, že je asi naozaj nereálne kontrolovať milión vratiek... Pri takomto počte objednávok.
+Ako to bolo písané, je to chyba nás všetkých. Nepovedal som im že boli chybné, pretože to išlo na IČO, a prvý krát sa mi stalo, že mi pri vrátení tovaru v hodnote 180€ dali -10% z ceny dole, bola to GK v 100% stave, len vložená do PC a otestovaná, nevyhovovala, tak som ju vrátil. To ma celkom mrzelo ale beriem to.
Nechcelo sa mi riešiť RMA, a minule keď som vracal nejakú vec, už neviem presne čo to bolo, tak som bol na predajni, s tým že chcem odstúpiť od zmluvy ale upozornil som ich, že je tovar nefunkčný, a predajca na mňa pozeral ako na debila, že tak to nemôžem odstúpiť ale musím to reklamovať... Preto tu je dôvod prečo som im nepovedal, a nakoniec, ani to nie je moja starosť, majú to v prvom rade na svedomí Alzáci, resp. oni zodpovedajú za funkčnosť atp...
Inak mám s Alzou len dobré skúsenosti, žiaľ nie je to 100% ale stále to mám ako TOP shop, minimálne na Slovensku kde majú fajn zák. servis a neriešia kraviny, pretože sa im to časovo neoplatí tým zaoberať
+Ako to bolo písané, je to chyba nás všetkých. Nepovedal som im že boli chybné, pretože to išlo na IČO, a prvý krát sa mi stalo, že mi pri vrátení tovaru v hodnote 180€ dali -10% z ceny dole, bola to GK v 100% stave, len vložená do PC a otestovaná, nevyhovovala, tak som ju vrátil. To ma celkom mrzelo ale beriem to.
Nechcelo sa mi riešiť RMA, a minule keď som vracal nejakú vec, už neviem presne čo to bolo, tak som bol na predajni, s tým že chcem odstúpiť od zmluvy ale upozornil som ich, že je tovar nefunkčný, a predajca na mňa pozeral ako na debila, že tak to nemôžem odstúpiť ale musím to reklamovať... Preto tu je dôvod prečo som im nepovedal, a nakoniec, ani to nie je moja starosť, majú to v prvom rade na svedomí Alzáci, resp. oni zodpovedajú za funkčnosť atp...
Inak mám s Alzou len dobré skúsenosti, žiaľ nie je to 100% ale stále to mám ako TOP shop, minimálne na Slovensku kde majú fajn zák. servis a neriešia kraviny, pretože sa im to časovo neoplatí tým zaoberať
- eSsay
- Pokročilý používateľ
10% z ceny dole?? Ta ty si yolo Aký mali dôvod... nedodal si komplet príslušenstvo?? Vrátil si kartu vôbec do 14 dní ??
Kartu som vrátil do cca 4-6 dni, všetko bolo komplet... Preto tomu nerozumiem že prečo... Dôvod napísali tento:
Zariadenie je v stave "rozbalené".
Podľa platných všeobecných obchodných podmienok,https://www.alza.sk/pre-pripad-nakupu-z ... -alzacz-as
Vám ponúkame náhradné odstúpenie od kúpnej zmluvy v závislosti na stave vráteného tovaru, ušlej záruky a aktuálnej ceny vráteného tovaru. Stav
tovaru je zhodnotený predávajúcim. V prípade nedohodnutia podmienok akceptovateľných pre obe strany bude tovar vrátený na náklady predávajúceho späť.Náhradné odstúpenie je ponúknuté s ponížením 10% z celkovej ceny zariadenia. Týmto Vás prosím o Vaše vyjadrenie či s ponukou súhlasíte, alebo Vám >máme zariadenie vrátiť späť na Vašu adresu.
Ako mozu dat 10% z ceny dole pri vrateni tovaru v zakonnej lehote?
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 32 GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 10 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
Lenovo T470s i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
Lenovo T470s i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit