Router k internetu a internet SWAN
Router k internetu a internet SWAN
Zdravíčko páni potreboval by som prosím poradiť s výberom routera k optickemu internetu a digitálnej telke. Jedna sa o pripojenie Net a TV od SWAN-u konkretne balíček DUO S kde je prenosová rýchlosť 50/5MB. Nech to má dobrú wifi vo veľkom byte a chcel by som v budúcnosti poriešiť inteligentnú domácnosť a NAS S úložisko. Pripojený bude PC, PSko, NB, telefony po wifi a NAS. Nepotrebujem nejaké pokrokové funkcie neni to nejaká extra rýchlosť ten net tak netreba mi asi router za 200€
Ďalej ešte chcem brat net zo SWAN-u prenosová rýchlosť 50Mbit/s a 5Mbit/s s tým ak prenetujem komulativne (down+up) 5GB za hodinu tak mi aplikujú FUP 1Mbit/s 2Mbit/s na 24hodin
akou rýchlosťou teoreticky stiahnem 5GB DVD film ak by som využil pri sťahovaní teoretickú rýchlosť? Neviem si to prepočítať poradíte
ďakujem za pomoc
Ďalej ešte chcem brat net zo SWAN-u prenosová rýchlosť 50Mbit/s a 5Mbit/s s tým ak prenetujem komulativne (down+up) 5GB za hodinu tak mi aplikujú FUP 1Mbit/s 2Mbit/s na 24hodin
akou rýchlosťou teoreticky stiahnem 5GB DVD film ak by som využil pri sťahovaní teoretickú rýchlosť? Neviem si to prepočítať poradíte
ďakujem za pomoc
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Router k internetu a internet SWAN
50 Mbit je cca 6.25 MB. Prenos je za sekundu.
5 GB DVD --> 5 000 MB --> 5 000 MB / 6,25 MB = 800 sekund. 800 sekund / 60 = 13,3 minut.
5 GB DVD --> 5 000 MB --> 5 000 MB / 6,25 MB = 800 sekund. 800 sekund / 60 = 13,3 minut.
Fibernet nie Orange nemá súhlas správcu. Najlepšie ajtak vychádza Swan asi.
Kamarát mi poradil TP-Link Archer C2600 aj keď ze "trocha" drahší tak budem spokojný s wifi a ked do toho budem pripájať nas úložisko tlačiareň, Inteligentnu domácnosť a takéto somarinky..
Co vy nato?
Kamarát mi poradil TP-Link Archer C2600 aj keď ze "trocha" drahší tak budem spokojný s wifi a ked do toho budem pripájať nas úložisko tlačiareň, Inteligentnu domácnosť a takéto somarinky..
Co vy nato?
na kieho frasa chces brat 50/50 net s FUP? Naco ti je taky rychly upload?
router za 200€ k takemu netu? Kua? WTF? Staci ti tp link za 40€.
co to mas za divny vyber? Uplne s prepacenim nahovno program netu a k tomu chces router za 200€ a do toho NAS a intelignentnu domacnost a neviem co s tym krmit? Co sa ti nepaci na 50/5 netu bez FUP? Ked chces vyssi upload, tak si doplat ako doplnkovu sluzbu. Ten net s FUP je hovadina. Mal som ho par rokov.
router za 200€ k takemu netu? Kua? WTF? Staci ti tp link za 40€.
co to mas za divny vyber? Uplne s prepacenim nahovno program netu a k tomu chces router za 200€ a do toho NAS a intelignentnu domacnost a neviem co s tym krmit? Co sa ti nepaci na 50/5 netu bez FUP? Ked chces vyssi upload, tak si doplat ako doplnkovu sluzbu. Ten net s FUP je hovadina. Mal som ho par rokov.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Pokiaľ viem tak balíček 50Mbit/5Mbit nemá FUP optický net od Swan balíček Internet S resp. Balík s telku DUO S
Dáš prosim nejaký link na vhodný router?
Edit: ja nechcem 50/50 ja cchem 50/5 bez FUP
router viem zohnať za 100
Dáš prosim nejaký link na vhodný router?
Edit: ja nechcem 50/50 ja cchem 50/5 bez FUP
router viem zohnať za 100
Naposledy upravil/-a Shines v Po 19. Jún, 2017, 21:13, upravené celkom 1 krát.
no ved prave, ze nema FUP a ty tu spekulujes nad programom 50/50 s FUP
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Kde píšem že chcem 50/50?
pises o FUP, ze ako rychlo ti to pojde ked stiahnes 5 GB, ked ti aplikuju FUP
a k tym routerom:
total low budget tp link
alebo legenda mikrotik
osobne by som siel do mikrotiku aj ked nastavit ho da vraj zabrat
a k tym routerom:
total low budget tp link
alebo legenda mikrotik
osobne by som siel do mikrotiku aj ked nastavit ho da vraj zabrat
Ja chcem 50/5 net keď si hodite Swan.ak záložku balíčky tak DUO S teda 50/5Mbit
Je to vhodný net aplikuje sa tam FUP alebo nie?
V čase písania prvého príspevku my v TT na pobočke vraveli ze sa aplikuje FUP tak som chcel vedieť čo to znamená, a potom na infolinke mi povedali ze FUP neni.... Tak som zmätený
Je to vhodný net aplikuje sa tam FUP alebo nie?
V čase písania prvého príspevku my v TT na pobočke vraveli ze sa aplikuje FUP tak som chcel vedieť čo to znamená, a potom na infolinke mi povedali ze FUP neni.... Tak som zmätený
lebo si motak. Miesas jablka s hruskami alebo nepocuvas co ti hovoria. Su 2 net programi:
1. 50/5 Mbit bez FUP
2. 50/50 Mbit s FUP 5GB/hod in+out
na ten druhy sa vykasli, pytaj ten prvy. Bodka
Ked ani teraz nepochopis, tak uz neviem.
1. 50/5 Mbit bez FUP
2. 50/50 Mbit s FUP 5GB/hod in+out
na ten druhy sa vykasli, pytaj ten prvy. Bodka
Ked ani teraz nepochopis, tak uz neviem.
Ale ty si výnimočný presne takéhoto ako si ty som potreboval aby mi tu poradil ;-) mne na 50/5 na predajni mlel o nejakom FUP. Prepáč že sa nevyznám
v poho, len strasne si to motal. To bol nejaky expert zas na predajni Nic. Nechaj si tu poradit a nevsimaj si co ti tliachaju vo Swan predajni v Trnave. Mam od nich net 9 rokov a co som si sam nevypytal, to som nedostal. Proste k nim chod s jasnou viziou co chces a btw nedaj sa ukecat na to Swan GO. A ak by si chcel TV archiv, za ten sa priplaca. A ten TV S je fakt len zaklad.
Mne TV s stačí ajtak od pracovný týždeň som mimo bytu Ďakujem
za malicko