Rozmery chladica
Rozmery chladica
cawte,rozmyslam o tomto chladici na cpu,
http://www.thermaltake.com/product/cool ... -p0257.asp
problem je ze v priemere ma az 14 cm,skusil som si to odmerat na doske a rozdiel medzi zdrojom a tymto chladicom by bol par mm.najhorsie na tom je ze chladic by odvadzal horuci vzduch priamo do fenu zdroja.mohlo by to nejak poskodit zdroj?mam do toho ist?
dik za radu
http://www.thermaltake.com/product/cool ... -p0257.asp
problem je ze v priemere ma az 14 cm,skusil som si to odmerat na doske a rozdiel medzi zdrojom a tymto chladicom by bol par mm.najhorsie na tom je ze chladic by odvadzal horuci vzduch priamo do fenu zdroja.mohlo by to nejak poskodit zdroj?mam do toho ist?
dik za radu
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id ... &sc_id=172
alebo
Sonic tower + dokupit fan a malo by ta o vyjst menej
http://www.lan-shop.cz/chladice-a-venti ... take/24444
Len neviem kde sa to da zohnat na SK
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
klasicke vzduchove chladenie uz velmi neodporucam, ak kupis vzduchove s heat-pipe tak to ma vacsiu perspektivu, tj ze slusne uchladi aj nove procaky (alebo prescotty )
takze pri upgrade sa nemusis bat chladiaceho vykonu , a na prietok az tak nepozeraj, verim, ze ten s HP je urcite lepsi
takze pri upgrade sa nemusis bat chladiaceho vykonu , a na prietok az tak nepozeraj, verim, ze ten s HP je urcite lepsi
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Ak mozem ja pridast svoje postrehy... a ze ich zopar mam
Non heat-pipe rieseniam sa zDaleka vyhnut. Menej efektivne pri beznych CPU, o mnoho menej efektivne pri slusnejsich CPU, neefektivne pri nadstandardnych CPU.
To co radil LoPiO chladi ovela lepsie a tichsie ako Blue Orb II spolu so Zalmanom 7700-Cu a im podobnymi coolermi.
Aj cenovo zrovnatelny AC Freezer chladi lepsie.
No kazdopadne videl by som to na thread do nakupnej poradne
Uz len zalezi od zakladatela, ci si vybral prave ten Orb a zaujima ho len suvislost so zahrievanim zdroja , alebo zvazuje kupu aj ineho chladica
BTW, ten zdroj to neposkodi.
Non heat-pipe rieseniam sa zDaleka vyhnut. Menej efektivne pri beznych CPU, o mnoho menej efektivne pri slusnejsich CPU, neefektivne pri nadstandardnych CPU.
To co radil LoPiO chladi ovela lepsie a tichsie ako Blue Orb II spolu so Zalmanom 7700-Cu a im podobnymi coolermi.
Aj cenovo zrovnatelny AC Freezer chladi lepsie.
No kazdopadne videl by som to na thread do nakupnej poradne
Uz len zalezi od zakladatela, ci si vybral prave ten Orb a zaujima ho len suvislost so zahrievanim zdroja , alebo zvazuje kupu aj ineho chladica
BTW, ten zdroj to neposkodi.
povodne som bol rozhodnuty kupit ten Blue Orb co je asi jasne z prveho prispevku,takze s nakupnou poradnou to nemalo nic spolocne.dalsie prispevky sa uz zvrtli ale nechcel som koli tomu zakladat novy thread.hadam sa nic strasneho nestalo
EDIT Bikermotyl : Nestalo sa nic. Bola to len otazka, ci to nechces ty v nakupnej, aby sa vyber rozsiril. Ale tusim to ostava len v rovine Blue ORB, takze to bude na spravnom mieste tu
EDIT Bikermotyl : Nestalo sa nic. Bola to len otazka, ci to nechces ty v nakupnej, aby sa vyber rozsiril. Ale tusim to ostava len v rovine Blue ORB, takze to bude na spravnom mieste tu
Ja mozem len vyvratit vsetky tvrdenia, daval som ich uz viac krat do casov a mozem ho len odporucit... Samozrejme treba brat ohlad ze tych 14cm naozaj ma. Montaz a uchytenie je ovela prisposobivejsie na prenos a manipulaciu s pc ako spominane chladice. Jeho ucinok ako tu mnohi odporcovia vsetko ineho okrem ninje a noctue hovoria nieje vobec nedostacujuci. Jeho mohutne prevedenie s medenou zakladnou ho predurcuje aj na silnejsie procesory. Pokial by si ho este spajal napr. s Asus doskou s podporou Q-fan, tak je to celkom idealne a tiche riesenie, v pomalom mode sa pekne rozbehne na 800rpm. Samozrejme pokial si fanatik a nie je ti luto vyhodit 1500,- a viac za kvalitejsi chladic hore uvedenych typov, preco nie.
sentimentálna spomienka - valid cpu
Ako moze byt chladic co ma 869g ( TT blue orb ) lepsie prenositelnejsi ako chladic co ma skoro 560g ( scythe mine )l0k2 napísal:....je ovela prisposobivejsie na prenos a manipulaciu s pc ako spominane chladice....
Udaje brane zo stranky vyrobcov
I found paradise, it`s Ibiza.
Presne to je tvoj problem, ze ty beries udaje iba z internetu... ono to je dost aj choroba tohto fora, ze sa tu hadate o tom co sa docitate. Dexman.. jak crux2005 povedal, uz tu je hodne... v ageme je to otazka casu, tam ho maju tusim najlacnejsie co som videl.LoPiO napísal: Ako moze byt chladic co ma 869g ( TT blue orb ) lepsie prenositelnejsi ako chladic co ma skoro 560g ( scythe mine )
Udaje brane zo stranky vyrobcov
sentimentálna spomienka - valid cpu