2500K
P67A-UD4
8GB RAM
500W Fortron Saga II
HD7950 OC
Priebeh katastrofy:
- ráno zapínám PC, je mi zima tak na chvíli zapnu furmark ( ), cca. hodinka práce na desktopu, teploty GPU jsou v normálu, žádné artefakty. Vypínám furmark, ještě cca. půl hoďky zůstávám na desktopu, pak zapínám CS:GO, okamžitě skrz celou obrazovku sivé artefakty a celej komp se sekne. Poslední dobou to není prvý krát co mi tu a tam naskočili artefakty, za posledné 2 měsíce tak 2-3x se mi to stalo, někdy jenom mild artefakty kdy stačilo vypnout aplikaci, někdy byl potřebnej reset. Zpět k událostem katastrofy, natvrdo jsem resetnul kompa... a nic. Nenabíhá. Monitor z GPU nedostává vůbec žádnej signál a komp se zasekává na POSTu (když je MB na POSTu, tak na MB svítí farebné LEDky), po chvíli se komp vypne (ne restartne ale legit vypne) a během chvilky zas zapne a tak dokolečka. Takovej POST-loop.
Pokud se odstrání grafika, komp se sekne na POSTu. Někdy se tomu podaří jít skrz POST, ale neumím říct jestli to i nabootuje. POST-loop se nekoná.
Zkoušel jsem RAMky, z desky odpojil všechno, několikrát resetoval BIOS, zkoušel grafiku v druhém slotu, nic.
Nějaké nápady/zkušenosti o co by se mohlo jednat? Bohužel nemám zde žádné HW na diagnostiku.
Prípadne ak by sa našiel niekto z východu-juhovýchodu (MI-VK-TV) čo by poskytol svoje HW na diagnostiku, bol by som velevďačný
Z ničoho nič POST-loop
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Z ničoho nič POST-loop
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Z ničoho nič POST-loop
tak priznaky ako na K.O. GPU, co myslis?
inak mne toto zacal nedavno tiez robit PC, mne pomoze odpojit napajanie GPU, PC pochopi ze niekde je chyba, nasledne pripojim napajanie a bootnem bez problemu .. asi uz maju tie grafiky svoje odzite (aj ked teda od novoty chladena vodou, mohla prezit dlhsie)
inak mne toto zacal nedavno tiez robit PC, mne pomoze odpojit napajanie GPU, PC pochopi ze niekde je chyba, nasledne pripojim napajanie a bootnem bez problemu .. asi uz maju tie grafiky svoje odzite (aj ked teda od novoty chladena vodou, mohla prezit dlhsie)
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Vizerá to že grafika to vzdala . po odstranení grafiky by ti malo predsa niekoľkokrát zapípať z pcspeakru nie ? keĎ sommal zlu grafiku vždy mi to ohlasil pc speaker . ak ho tam nemáš tak si ho tam pichni
- Shairachaz
- Používateľ
Všetko nasvedčovalo grafike, ale nemal som ju kde odskúšať tak som si nebol istý. Cez víkend sa odskúšala a veru je RIP.
No neplánoval som zrovna upgrade grafiky ale čo narobím Ale ešte ju dnes skúsim upiecť, možno to ešte na chvíľu ožije.
No neplánoval som zrovna upgrade grafiky ale čo narobím Ale ešte ju dnes skúsim upiecť, možno to ešte na chvíľu ožije.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- spencer
- Používateľ
skus ale neviem ci sa tieto grafiky piekli s uspechom vcera som upgradeoval grafiku ja a ostala mi gtx750ti ak by si chcel
- Shairachaz
- Používateľ
Poslušne hlásim úspech. Aj chlápek v shopu mi prial veľa šťastia s pečením, z jeho skúseností je šanca na oživenie grafiky veľmi mizivá. No ja som na tom naopak, čo som doteraz piekol to furt ožilo 9-10 minút pri 200°C a grafika si fičí ako nová 3D to zatiaľ zvláda vcajku, sice som to zatiaľ nijak dlhodobo nezaťažoval (veď som ju dopiekol pred hodinou snáď ), ale každopádne úspech
- spencer
- Používateľ
gratuľujem pán pekár ... Mne ožili tiež všetky grafiky čo som piekol , niektoré mali po upečení podstatne vyššie teploty na čipe ako kedysi , ale darilo sa to uchladiť aj keĎ hlučnejšie