Asus 1080 Ti Strix + Prolimatech MK-26 + "urob si sám" VRM pasív
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Asus 1080 Ti Strix + Prolimatech MK-26 + "urob si sám" VRM pasív
Miňo a na budúce upgrade už sa musíš posunúť k vode
.
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Niečo mi hovor o tom ako sa zlepšili referáky. Teraz som kúpil Gainward Phoenix 1060 a ani neviem, že tam je. Neskutočne tichá, pri max. záťaži točia ventilátory cca 50%, teploty tiež OK. Oproti starej GTX970 G1 (nech je jej zem ľahká) to je nebe a dudy. Ale keď niekoho baví a berie to ako spôsob relaxu alebo spríjemnenia si trávenia voľného času, tak prečo si to nespraviť poďla seba. Jediná nevýhoda je strata záruky, ak je karta v záruke.
P.S. ak by si potreboval ten pasív, tak ti ho kľudne pošlem. Ani u mňa momentálne nemá využitie. Je síce menší ako bol a v inej farbe... (https://drive.google.com/file/d/0B0J8Kb ... sp=sharing)
P.S. ak by si potreboval ten pasív, tak ti ho kľudne pošlem. Ani u mňa momentálne nemá využitie. Je síce menší ako bol a v inej farbe... (https://drive.google.com/file/d/0B0J8Kb ... sp=sharing)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Uvídíme, povedal slepý. Vzduch ma baví a je fakticky bezúdržbový, raz za čas vyfúkaš od prachu a hotovo... keď čítam jak furt riešite hadice a sajrajt v kvapaline a pod.., veľmi sa mi do toho nechce /ja viem, neni to pravidlo/. Ale je pravda, že na X99 + 1080Ti som už takmer na hrane, ale zatiaľ hrdo vzdorujem.
Mne išlo hlavne o kvalitu fanov, toto je slabina u bežných nereferákov, aj keď sa plocha zväčšuje a už to lezie do 3 slotov, stále je tam tendencia šetriť na hrúbke koľko sa len dá /logicky/ a fany sú proste v porovnaní s full size také slim verzie, čo sa aj pri najlepšom návrhu nemôže rovnať v pomere výkon/hluk s fanom o plnej hrúbke. Plus samozrejme ložiská na nereferákoch majú od top značiek fanov ďaleko. Ale je jasné, že toto 99% ľudí nerieši a na mainstream kartách sú tie najlepšie nereferáky aj tak overkill.diemkej napísal: ↑Št 26. Okt, 2017, 21:19 Niečo mi hovor o tom ako sa zlepšili referáky. Teraz som kúpil Gainward Phoenix 1060 a ani neviem, že tam je. Neskutočne tichá, pri max. záťaži točia ventilátory cca 50%, teploty tiež OK. Oproti starej GTX970 G1 (nech je jej zem ľahká) to je nebe a dudy. Ale keď niekoho baví a berie to ako spôsob relaxu alebo spríjemnenia si trávenia voľného času, tak prečo si to nespraviť poďla seba. Jediná nevýhoda je strata záruky, ak je karta v záruke.
Spoiler: ukázať
Super robota no proste ako vždy. Inak k tej vode sajrat neriešiš doteraz som ja v mojich vodníkoch sajrajt nikdy nemal .. jediny problém bol s pastelom. Inak skladom už je všetko okrem toho SSD - tam zahraničie tento týždeň pomrvilo čo sa dalo a paleta odišla až dnes.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- mino_85
- Pokročilý používateľ
V pohode, to neponáhľa.
Na vodu dôjde asi až pri ďalšom upgrade, resp. skôr ide o kasňu, do R4 nemá zmysel nad tým ani uvažovať. Určite do menej než 2x360 nepôjdem. Ale už má skrinka čosi za sebou, tak to možno nepotrvá dlho a potom už... ale nič nesľubujem.
Aktuálne rozmýšľam nad novými PSU predlžovákmi, ale neviem vymyslieť žiadnu cool schému. Určite už niečo iné než som mal... https://i.imgur.com/RlSVl1A.jpg , ale budem sa musieť stále držať čierno-červenej, keďže nič iné v bedni nie je. Rád by som menej červenej, len decentne 1-2 káble v zväzku, zvyšok kombinácia čiernej a sivej asi... ale to je zas také "obyčajné". Trochu bielej by k tomu šlo, ale biele nemám v bedni nič, to by bolo jak päsť na oko. Neviem kurník, nenapadá ma nič originálne. Idem omrknúť aký sleeving máš v ponuke, možno na mňa čosi vyskočí.
Čosi zaujímavé čo by ťa napadlo k tomu? Tá špinavá červená sa mi hrozne nepáči, čiže toto rovno škrtni.
Carbon Black vyzerá zaujímavo http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Carbon-Black-5m.html
To skombinovať s Tar Black a možno menej kričiaca Ruby Red, ale to neviem jak vyzerá naživo, či nie je príliš tmavé. Hm?
http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Tar-Black-5m.html
http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Ruby-Red-5m.html
Nevylučujem ani Paracord, už si s tým robil? Čo vyzerá lepšie podľa teba?
Na vodu dôjde asi až pri ďalšom upgrade, resp. skôr ide o kasňu, do R4 nemá zmysel nad tým ani uvažovať. Určite do menej než 2x360 nepôjdem. Ale už má skrinka čosi za sebou, tak to možno nepotrvá dlho a potom už... ale nič nesľubujem.
Aktuálne rozmýšľam nad novými PSU predlžovákmi, ale neviem vymyslieť žiadnu cool schému. Určite už niečo iné než som mal... https://i.imgur.com/RlSVl1A.jpg , ale budem sa musieť stále držať čierno-červenej, keďže nič iné v bedni nie je. Rád by som menej červenej, len decentne 1-2 káble v zväzku, zvyšok kombinácia čiernej a sivej asi... ale to je zas také "obyčajné". Trochu bielej by k tomu šlo, ale biele nemám v bedni nič, to by bolo jak päsť na oko. Neviem kurník, nenapadá ma nič originálne. Idem omrknúť aký sleeving máš v ponuke, možno na mňa čosi vyskočí.
Čosi zaujímavé čo by ťa napadlo k tomu? Tá špinavá červená sa mi hrozne nepáči, čiže toto rovno škrtni.
Carbon Black vyzerá zaujímavo http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Carbon-Black-5m.html
To skombinovať s Tar Black a možno menej kričiaca Ruby Red, ale to neviem jak vyzerá naživo, či nie je príliš tmavé. Hm?
http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Tar-Black-5m.html
http://www.tichepc.sk/PLX-Sleeve-Ruby-Red-5m.html
Nevylučujem ani Paracord, už si s tým robil? Čo vyzerá lepšie podľa teba?
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nie zlé, ale tú šedú by som chcel tmavšiu, preto tá carbon black má oslovila... a naskladané asi nesymetricky. Niečo vymyslím.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Výborne to vyšlo, ten pasívčok tam padol na jednotku...teraz len dúfať, že ťa táto mánia "nabudúce voda" prejde a ostaneš verný klubu vzducháčov!
Inak, neteší ma to, lebo keď vidím, že tebe chladenie tejto Strixy vadilo, tak už viem, že bude aj mne a to som skončil...
Už ani keby som chcel, tak Morphea nekúpim...Prolima detto (myslím čiernu verziu, na inú by som sa veľmi nerád pozeral)...všimol si si ako totálne miznú? O chvíľu už sa nebude robiť len custom VRM pasív ale aj celý radiátor...
Inak, neteší ma to, lebo keď vidím, že tebe chladenie tejto Strixy vadilo, tak už viem, že bude aj mne a to som skončil...
Už ani keby som chcel, tak Morphea nekúpim...Prolima detto (myslím čiernu verziu, na inú by som sa veľmi nerád pozeral)...všimol si si ako totálne miznú? O chvíľu už sa nebude robiť len custom VRM pasív ale aj celý radiátor...
Inak ono v podstate ak si zoberieš Miňa, tak on so sebou vláči Multifrejmy a Prolimu už roky, takže on má náklad pri novej karte len na pasív, robotu, sprej a to je všetko, takže ono je to ako taký "vzduchový" blok, ktorý prenášaš a len časť musíš upraviť.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Určite "nepočuteľné" to v záťaži nie je, myslím Strixu. Nemôžem povedať, že by mi to vyslovene vadilo, to zas nie, ale išlo to badateľne cez hluk ostatných fanov. Teraz tie Multiframy sú +/- na úrovni toho čo vyprodukuje CPU chladič a outtake fan cez mriežku /cca 750 rpm/, čiže nižšie už to ani nemá zmysel tlačiť, keďže by to šlo na úkor teploty v skrini.
Na druhej strane je pravda, že som karte prikúril, používam pevný OC profil nastavený cez krivku /pevných 1,05V @ 2000 MHz/, čiže možno tých pár stupňov a pár sto rpm navyše oproti reckám bolo dané pretaktom. Tak či tak je to ale s aftermarket akusticky inde, však vieš asi jak znel Morpheus s NB Multiframe, čiže vieš si zhruba domyslieť kde je Strixa. Nie je to extrémny rozdiel, ale rovnakej lige to tiež nie je. Ty ak uvažuješ o 1080Ti, tak sa obzri po tej novej 3-vtuľovej MSI, tá vyzerá fakt dobre, len neviem jak na tom bude cenovo.
Aftermarket pasívy jasné, už dlhší čas je mizerná dostupnosť a speje to skôr k tomu, že obidva chladiče budú o chvíľu end of life, ak už náhodou nie sú. Nevidím perspektívu, že sa trh s nimi znovu rozhýbe. AC to ešte nejak ťahá, ale tam mi zas vadí tá backplate a hlavne neštandardné fany. Nebudem si kupovať aftermarket chladič aby som vymenil 3 lowprofile fany za iné 3 lowprofile, priemernej kvality.
Na druhej strane je pravda, že som karte prikúril, používam pevný OC profil nastavený cez krivku /pevných 1,05V @ 2000 MHz/, čiže možno tých pár stupňov a pár sto rpm navyše oproti reckám bolo dané pretaktom. Tak či tak je to ale s aftermarket akusticky inde, však vieš asi jak znel Morpheus s NB Multiframe, čiže vieš si zhruba domyslieť kde je Strixa. Nie je to extrémny rozdiel, ale rovnakej lige to tiež nie je. Ty ak uvažuješ o 1080Ti, tak sa obzri po tej novej 3-vtuľovej MSI, tá vyzerá fakt dobre, len neviem jak na tom bude cenovo.
Aftermarket pasívy jasné, už dlhší čas je mizerná dostupnosť a speje to skôr k tomu, že obidva chladiče budú o chvíľu end of life, ak už náhodou nie sú. Nevidím perspektívu, že sa trh s nimi znovu rozhýbe. AC to ešte nejak ťahá, ale tam mi zas vadí tá backplate a hlavne neštandardné fany. Nebudem si kupovať aftermarket chladič aby som vymenil 3 lowprofile fany za iné 3 lowprofile, priemernej kvality.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Veď práve, je vidieť, že záujemcov o aftermarkety už muselo byť naozaj extrémne málo (i keď nečudujem sa, stačila jedna generácia a tie ich nereferenčné dizajny sa naozaj poriadne zlepšili. Inak ja som nikdy nemal naozaj extrémne tiché to riešenie, neviem, či to bolo skrinkami ale ja si spomínam, že s Multifrejmami som neviem, či pre 980Ti nepoužíval max. otáčky (~1200) a to aj celkovo platilo pre všetky ostatné ventilátory, že aj tie často točili viac ako som pôvodne chcel, aby točili (toť ale prípad veľkej karty a málo miesta pod ňou a začiatkom PSU krytky).
A cenu Tria načrtol Amazon, tam až nejakých 830€, čo by som za kartu nikdy ale nikdy v živote nedal, takže ja budem čakať znovu na niečo z bazáru alebo šialenú akciu (ak vôbec bude dovtedy dosť peniažkov na zostavu a nebudem nakoniec kupovať až Voltu...).
Prinajhoršom, nech nakoniec skončím s akoukoľvek verziou, ak by tam bol aspoň nejako decentný pasív, tak len na to fuknem nejaké 2 120tky, použijem temnú JDM "sťahovacie pásky" techniku a bude to aspoň čiastočne taký poloneaftermarketaftermarket.
A cenu Tria načrtol Amazon, tam až nejakých 830€, čo by som za kartu nikdy ale nikdy v živote nedal, takže ja budem čakať znovu na niečo z bazáru alebo šialenú akciu (ak vôbec bude dovtedy dosť peniažkov na zostavu a nebudem nakoniec kupovať až Voltu...).
Prinajhoršom, nech nakoniec skončím s akoukoľvek verziou, ak by tam bol aspoň nejako decentný pasív, tak len na to fuknem nejaké 2 120tky, použijem temnú JDM "sťahovacie pásky" techniku a bude to aspoň čiastočne taký poloneaftermarketaftermarket.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Skrinkou to je IMO len čiastočne, aj keď tie kryty na zdroje nepomáhajú, ale hlavne ide o to, že posledné dve high-end Tička sú fakt pažravé, čiže už aj tieto chladiče idú na limit. Vidím to v porovnaní so 780 čo som mal, tam som bežal cca 900 rpm a asi 5-7°C chladnejšie /tiež po OC/. Do tých 220-230W to Morpheus a spol dávajú krásne, ale toto už lezie ešte nejakých 50-70W vyššie a to je presne tá hrana kde už sa necítia komfortne. Toto je fakt maximum čo dajú tie chladiče. 300+ wattová Vega podľa mňa bez šance.
Schválne som skúšal aj pevných 900 rpm jak som mal predtým a za 10 minút to vyskočilo cez 80°C.
Schválne som skúšal aj pevných 900 rpm jak som mal predtým a za 10 minút to vyskočilo cez 80°C.
Mino_85: ak nevyhovuje výber z Gosumodz, tak potom popozeraj MDPC-X - paracord nie ... PET je PET.
Gosumodz: https://www.instagram.com/p/BayQ9zSBCmx ... y=tiche_pc
MDPCX: https://www.instagram.com/p/BaxLtDvBLeQ ... y=tiche_pc
Obidva sety od nás - rozdiel vidíš, jedno aj druhe je fajn pri Gosumodz je ale robota podstatne zložitejšia - veľmi rýchlo pri chybe vidno pri Gosumodz materiály problém. MDPCX má zas 3-4x väčší výber farieb dokonca aj z karbónu, čiernej, sivej - popozeraj.
To látkové paracord..vyzerá to bordelovo v každom prípade.
Gosumodz: https://www.instagram.com/p/BayQ9zSBCmx ... y=tiche_pc
MDPCX: https://www.instagram.com/p/BaxLtDvBLeQ ... y=tiche_pc
Obidva sety od nás - rozdiel vidíš, jedno aj druhe je fajn pri Gosumodz je ale robota podstatne zložitejšia - veľmi rýchlo pri chybe vidno pri Gosumodz materiály problém. MDPCX má zas 3-4x väčší výber farieb dokonca aj z karbónu, čiernej, sivej - popozeraj.
To látkové paracord..vyzerá to bordelovo v každom prípade.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
- mino_85
- Pokročilý používateľ
JJ, pozrel som aj MDPC, na "katalógových" fotkách diamond red vyzerá super https://cdn6.bigcommerce.com/s-cbuowydk ... 1506360985 , taký krvavý nádych čo by mi šiel k chladičku, ale zas na real fotkách na mňa pôsobí dosť bledo...
Zatiaľ sa mi najviac pozdáva čierna+ carbon bti + pár prúžkov italian red do toho, ale ešte sa rozmyslím.
Zatiaľ sa mi najviac pozdáva čierna+ carbon bti + pár prúžkov italian red do toho, ale ešte sa rozmyslím.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Italian Red má podobný nádych ako na tvojom zábere, je to proste sýta červená.
Pozri túto foto
https://photos.google.com/share/AF1QipO ... xxVm91U0dR (fotil som to pod chladnejším svetlom s "prírodným difúzorom", takže to má celkom neutrálny nádych)
tie 4 odtiene červenej v poradí sú:
Diamond > Italian Red > Red > Color X
Ku krytke na Cryorigu by mala pasovať práve Diamond červená. V reáli vyzerá tak ako na tej foto, aj na dennom svetle má rovnaký nádych (reálny problém je až Red a Italian, rozdiel medzi nimi je na štýl "Čo bolo prvé, vajce alebo sliepka?").
Pozri túto foto
https://photos.google.com/share/AF1QipO ... xxVm91U0dR (fotil som to pod chladnejším svetlom s "prírodným difúzorom", takže to má celkom neutrálny nádych)
tie 4 odtiene červenej v poradí sú:
Diamond > Italian Red > Red > Color X
Ku krytke na Cryorigu by mala pasovať práve Diamond červená. V reáli vyzerá tak ako na tej foto, aj na dennom svetle má rovnaký nádych (reálny problém je až Red a Italian, rozdiel medzi nimi je na štýl "Čo bolo prvé, vajce alebo sliepka?").
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Dík, toto pomôže... no je to schýza. Zas mám stavy, že ak tam bude len minimum červenej, tak diamond "zanikne", čiže skôr niečo čo viac svieti, ale fakt to mením z minúty na minútu. Asi vás nechám hlasovať.
Popravde najradšej by som šiel už do inej farby, zelenej alebo oranžovej, cover na chladič by sa dal v tej farbe, aj keď tie krytky sú všetky metalické a flexo je skôr neónové, čiže to k sebe veľmi nejde. Ale hlavne mám červené RAMky, toto je najväčší problém. A pri cenách RAM výmena neprichádza do úvahy.
Popravde najradšej by som šiel už do inej farby, zelenej alebo oranžovej, cover na chladič by sa dal v tej farbe, aj keď tie krytky sú všetky metalické a flexo je skôr neónové, čiže to k sebe veľmi nejde. Ale hlavne mám červené RAMky, toto je najväčší problém. A pri cenách RAM výmena neprichádza do úvahy.