LINUX
- dingo27
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
FAKT SORRY ze som necital vsetko , dostal som sa po 6 stranu, ale dalej sa mi citat nechce, nevie niekto ako upravim prava disku aby som donho mohol zapisovat ako bezny user??? Viem ze sa upravuje /etc/fstab a mam sata disk pripojeny na /mnt/sata (ake vystizne) a je naformatovany na FAT32 . DIK MOC.
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy
NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka
NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka
- dixon
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Ja som to skusal v Ubuntu a nenasla sa ina moznost ako pouzit ndiswrapper.... Cez ndiswrapper to islo v poho. NDISWRAPPER = emulacia win network ovladacovpepek napísal:Podarilo sa niekomu rozchodit na Mandrive 2007 winmodem deskporte internal L ?
PS: to bolo asi pred 2 rokmi - mozno sa odvtedy nieco zmenilo
PS2: Dufam, ze winmodem = microcom
problem..jak inak :)
nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku
error: device /dev/hda5 is not removable
error: could not execute pmount
a ja mozem iba kliknut ok skusite mi pls poradit..dik dik dik
Zatial dik idem to skumat a goglovatdixon napísal:Ja som to skusal v Ubuntu a nenasla sa ina moznost ako pouzit ndiswrapper.... Cez ndiswrapper to islo v poho. NDISWRAPPER = emulacia win network ovladacovpepek napísal:Podarilo sa niekomu rozchodit na Mandrive 2007 winmodem deskporte internal L ?
PS: to bolo asi pred 2 rokmi - mozno sa odvtedy nieco zmenilo
PS2: Dufam, ze winmodem = microcom
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Re: problem..jak inak :)
Tiez som mal tento problem s "grafickym rozhranim". Skus pouzitbrembo napísal:nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku
sudo mount /dev/hda5 /mnt
Ak ho budes chciet mountovat "graficky", alebo automaticky budes musiet upravit /etc/fstab
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Prislusny riadok v fstabe by ma vyzerat takto nejako:dingo27 napísal:FAKT SORRY ze som necital vsetko , dostal som sa po 6 stranu, ale dalej sa mi citat nechce, nevie niekto ako upravim prava disku aby som donho mohol zapisovat ako bezny user??? Viem ze sa upravuje /etc/fstab a mam sata disk pripojeny na /mnt/sata (ake vystizne) a je naformatovany na FAT32 . DIK MOC.
Kód: Vybrať všetko
/dev/hda /mnt vfat user,noauto 0 0
/mnt oznacuej kam sa pripoji
vfat je typ filesystemu, vfat = fat32
user znamena, ze tento disk moze mountovat aj obycajny user
noauto znamena, ze disk nebude mountovany automaticky pri starte, v opacnom pripade treba dat auto
medzi user a noauto musi byt ciarka, ale ziadna medzera!!
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
- flashrobot
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00
Re: problem..jak inak :)
no tak som to mountol. prvy krat mi uplne zmizol disk..teda particia. tak somrestartol system a mounol znovu ale nebavi to...napise mi totokremso napísal:Tiez som mal tento problem s "grafickym rozhranim". Skus pouzitbrembo napísal:nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku
sudo mount /dev/hda5 /mnt
Ak ho budes chciet mountovat "graficky", alebo automaticky budes musiet upravit /etc/fstab
Nemate dostatocne prava pre zobrazenie obsahu "mnt".
a zase mozem iba kliknut ok.
ps: upozornujem ze vidim linux asi 2 krat v zivote...
no hej hej je to hda5...na 99 percent..iba zeby sa to potom menil v priebehu instalacie bez mojho vedomia...a toto co si ty napisal tak to mi tam v kozole vypise asi stranu pomocok...w0rm0n napísal:mkdir /mnt/windisk ;sudo mount umask=000 /dev/hda5 /mnt/windisk
je ten disk co chces pripojit skutocne hda5 ?
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
trosku lamerske otazocky ale som nowacik v linuxe
takze existuje neaky driver na zvuvkovku a VGA co mam v popise?? ako v linuxe (konkretne ubuntu 6) nastvit 1024/768 100hz?? ono mi to ponuka najviac 85 pritom mam 100hz monitor....dalej existuje cosi ako ICQ pod linuxom? a este je neaka utulitka co by spustila aj windowsove exe.cka ?
takze existuje neaky driver na zvuvkovku a VGA co mam v popise?? ako v linuxe (konkretne ubuntu 6) nastvit 1024/768 100hz?? ono mi to ponuka najviac 85 pritom mam 100hz monitor....dalej existuje cosi ako ICQ pod linuxom? a este je neaka utulitka co by spustila aj windowsove exe.cka ?