Hlodavec? Ergo hlodavec? Produktívny hlodavec?
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Re: Hlodavec? Ergo hlodavec? Produktívny hlodavec?
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Takze update po RMA... prave mi dosla sms z datacompu, ze si mam prist po peniaze, presvihli lehotu. Mionix je zda sa ozaj v koncoch ked uz ani spinac nevedia vymenit. Zacinam lutovat, ze som to vobec reklamoval, mohol som to sam otvorit a prepajkovat, mozno by este cosi potiahla. Teraz mam brutalnu dilemu.
Predbezne od pondelka pouzivam Logitech G603 Lightspeed... spracovanie mi pride super, tracking vyborny a presny, na absenciu kabla sa fakt lahko zvyka, vydrz parada - za 5 dni intenzivneho pouzivania v rezime s nizkou latenciou som este nenabijal, ale...
1. Aj ked ergonomia je slusna, po Naos je vsetko krok spat. Nezvyknem si, ze nemam kam odlozit prstennik a malicek, po dlhsom case citim v dlani unavu. Ciastocne asi aj preto, ze mi je myska trochu mala. Aby som korigoval unavu tak chytam mys trochu "bokom" /rozumej prsty nie su rovnobezne s hlavnymi tlacidlami/, tym padom prstennik a malicek viac lezia na tele mysi, ako som bol zvyknuty. Co ma ale za nasledok, ze senzor je sikmo a horizontalny pohyb po podlozke sa prenesie ako sikmy pohyb na displeji... cele zle.
2. Myska mi je dost tazka, aj ked jednu bateriu vyberiem a bezim len na jednej. Mozno nie je problem ani tak vaha ako vyvazenie, baterie su v zadnej casti a tazisko je tym padom mimo stredu.
Asi ju vratim, aj ked inak je ozaj fajn, pocit zo senzora, spracovania tlacitok, koliesko presne podla mojho gusta... Ale cez to co pisem vyssie sa proste neprenesiem.
Zrejme vezmem obratom z datacompu tu Rival 310, aj ked co citam odozvu po nete, kvalita spracovania je klasika ako u SS - jedna velka tragedia... rozkyvane hlavne tlacitka, problemy s koleckom, silikonove boky sa casom odlepuju. Velmi sa mi do nej nechce, pravy bok ma na pohlad podobny ako G603, co asi nebude nic pre mna, ale dochadzaju mi napady. Je ale skor z lahsich mysiek, co by malo vyhovovat. Dam tomu sancu a uvidim. Uz som z toho fakt na maslu.
//edit: Ešte je možnosť za pár babiek túto tvarovo "vykrádačku" Naosu... https://www.mironet.cz/dream-machines-d ... #291322112
Aj keď očakávam adekvátnu "kvalitu" a spoľahlivosť.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
DM nie sú vôbec zlé, PMW3310 je výborný entry-level a vhodný pre udržanie sumy na minime. A akože špeciálne ešte za takú smiešnu sumu...
Podľa mňa budeš spokojný, daj potom vedieť.
Podľa mňa budeš spokojný, daj potom vedieť.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Objednal som ju, pri tej cene neni o com, tak uvidime...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
No tyvole, už ste videli toto monštrum
https://www.alza.sk/logitech-mx-vertical-d5448525.htm ?
https://www.alza.sk/logitech-mx-vertical-d5448525.htm ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ale vyzera to super zas na druhej strane aj ergonomicke, ked sa mi pokazi mxmaster tak jej dam sancu
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Cherry ma pidobnu (4500) za 20€.
Ale hej uvažujem že by som to skúsil.
Ale hej uvažujem že by som to skúsil.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ono inak aj pán vv Vvmixe (ten obchod so stoličkami) v KE má parádnu ponuku ergo myšiek
https://www.stolickymix.sk/eshop/ergono ... icke-mysi/
https://www.stolickymix.sk/eshop/ergono ... ticke-mysi
https://www.stolickymix.sk/eshop/ergono ... icke-mysi/
https://www.stolickymix.sk/eshop/ergono ... ticke-mysi
- mino_85
- Pokročilý používateľ
DM2 Comfy dorazila...
Klady:
- ergonómia Naosu
- pogumovanie pocitovo na úrovni toho od Mionixu
- na pocit o dosť ľahšia než Naos /môže to byť ale placebo efekt po tom čo som medzitým fungoval s ťažkou Logitech G603/
Zápory:
- divný pocit z ľavého a bočných tlačidiel
- ľavé tlačítko má takmer nulovú dráhu a je pri dotláčaní dosť tuhé, až to robí dojem, že si pýta silnejšie zatlačenie, ako keby nasilu. Nie je to ten príjemný pocit keď všetko pasuje jak má a tlačidlo má jasnú dráhu, je ľahko stlačiteľné a snímač reaguje na impulz rýchlo a s istotou /neviem jak to slovami presne vyjadriť, je to proste na figu/.
- obidve bočné tlačidlá majú veľmi hlbokú dráhu a klikajú až v momente keď je tlačidlo vnútri tela myši. Čo jednak sťažuje ich používanie a je aj fyzicky nepríjemné, lebo v tom momente už palec tlačí cez výrez v bočnej stene myši, ktorého hrany sú aj dosť ostré. Celkovo veľmi lacný dojem zo spracovania bočných tlačidiel, neporovnateľné s Mionix
- veľmi tuhý kábel, ktorý aj pri dobrom polohovaní komplikuje pohyb myši, cítiť tam odpor pri pohybe do strán
- skejty sú úplne na figu, je tam fyzicky vidieť, že nie sú ploché ale všelijako deformované a hlavne takmer vôbec nekĺžu
- farba podsvietenia sa mení s úrovňou dpi /červená, modrá, zelená, fialová, oranžová/, pričom kábel je opletený červenou, takže si viete domyslieť jak to vyzerá keď sa zrovna nepoužíva najnižšie dpi /červené/
- myš nemá žiadny soft, takže podsvietenie sa ani nedá vypnúť.
Záver:
Používanie myšky je čisté utrpenie, pocit horší než z úplných lowendow. Za mňa odpad myška, vraciam a nikomu neodporúčam.
Ešte skúsim narýchlo objednať Rivalku, do pondelka mám čas na vrátenie G603, takže ak do víkendu dorazí, rozhodnem sa medzi nimi.
Nikomu neodporucam
Nuz, to su tie lacne mysitka ked presadnes z lepsej resp. si zvyknuty na ine.
Nuz, to su tie lacne mysitka ked presadnes z lepsej resp. si zvyknuty na ine.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
No mám tu aj úplne lowend Logitechku za 7 € pre kritické prípady a poviem ti, že mimo tvarovania je o dosť lepšia od tohto.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ak vás to ešte baví, tak ďalší update.
Dnes dorazila Rival 310 ...a konečne myška čo mi sadla. Ergonómia v rámci možností najlepšie čo sa dalo, hlavne mi sedí celkovo veľkosť, takže pohodlný palm grip a podpora celej dlane, aj na šírku. Ten širší pravý bok pomáha, aj keď nie je tvarovaný na "schodíky" ako Naos, ale účel plní. Tracking a presnosť senzora výborné /s tým SS nikdy nemali problém/, tlačítka a koliesko bez výhrad, všetko jak má byť. Jediná menšia výhrada sú tie silikónové boky, silikón je mierne šmykľavý, takže toto je trochu krok späť od toho luxusného matného pogumovania na Mionixe. Ale to prežijem.
Čiže zostávam u tohto, hádam vydrží, lebo pravdu povediac so SteelSeries mám skôr zlé skúsenosti.
A keďže som nestihol vrátiť G603, bude na predaj, čo už.
Dnes dorazila Rival 310 ...a konečne myška čo mi sadla. Ergonómia v rámci možností najlepšie čo sa dalo, hlavne mi sedí celkovo veľkosť, takže pohodlný palm grip a podpora celej dlane, aj na šírku. Ten širší pravý bok pomáha, aj keď nie je tvarovaný na "schodíky" ako Naos, ale účel plní. Tracking a presnosť senzora výborné /s tým SS nikdy nemali problém/, tlačítka a koliesko bez výhrad, všetko jak má byť. Jediná menšia výhrada sú tie silikónové boky, silikón je mierne šmykľavý, takže toto je trochu krok späť od toho luxusného matného pogumovania na Mionixe. Ale to prežijem.
Čiže zostávam u tohto, hádam vydrží, lebo pravdu povediac so SteelSeries mám skôr zlé skúsenosti.
A keďže som nestihol vrátiť G603, bude na predaj, čo už.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
škoda miňo, škoda ! Ale snáď budeš spokojný
edit :
edit :
mino ako 2 mesiacoch pouzivania ? Treba nám domov ešte jednu myšku a keďže 310 ergonomic je jediná na alze čo sa mi zapáčila, tak zvažujem.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Zatiaľ spokojnosť, všetko funguje jak má.
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
mne sa uz gumy odliepaju + take hnusne lepidlo co bolo pod nimi ..