Ahoj,
pred casom som zalozil temu na NTB vhodny pre VR, zadanie sa medzicasom zmenilo a podpora VR (okuliare...) nebude treba.
Momentalne hlavne poziadavky su asi take ze:
- cena (s DPH) ± 1000€ (takze urcite nie HP Spectre 15 x360 za 1800€+ aj ked inak by bol perfektny)
- podsvietena klavesnica
- minimalne a zaroven idealne full HD rozlisenie, vyssie netreba
- procesor min. i5/R5, viac je lepsie
- dizajn aspon trochu vhodny pre zenu, t.j. nie gamersky/kolotocarsky, ale zase nemusi byt ruzovy
Optional:
- numericky blok, tu vaham ci to nie je skor povinna vybava, predsa len praca v AutoCAD, Sketchup
- SVK rozlozenie
- preklapaci dotykovy displej (tabletovy mod), klavesnica sa nemusi oddelovat
- skor lahsia vaha, ±2kg je este fajn
- RAM aspon 8GB, ale potom by som uvital moznost rozsirenia aspon na 16
- SSD disk/ moznost lahkej vymeny za SSD, pripadne dve pozicie
- samostatna graficka karta, staci slaba, hlavne nech ma vlastnu RAM aby to nezralo zo systemovej
- vymenitelna bateria by tiez potesila
- A NECH SA TO NEROZPADNE KED SA NAN SKAREDO POZRIEM
Mam aj nejakych favoritov, som zvedavy na pripadne postrehy/skusenosti:
1. HP ENVY x360 15, konkretne podla parametrov asi tento. Nie som si isty ako je na tom s moznostou pridania RAM a vymeny disku, tiez o kvalite nic neviem. Zaujima ma tiez ako dobre a spolahlivo funguje system s Ryzenom a Vegou, nechcem riesit kazdu chvilu nejake problemy s neviemcim.
2. pockat na ASUS ZENBOOK UX433FN (napr. tento). Nema preklapaci displej, ale inak sa mi zda sikovne rieseny, aj ked nema klasicky num. blok, tak aj to atypicke riesenie by na prilezitostnu pracu stacilo, inak by to riesila normalna externa klavesnica
3. HP SPECTRE 13 x360 (napr. tento). Ma najviac RAM, najvacsi disk, a perfektny dizajn, ale zase grafiku na procesore...
Notebook - konvertibilny cca 1000€
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Re: Notebook - konvertibilny cca 1000€
tie HP kludne vyrad,spectre su poriadne hlucne a envy nieje kvalita...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
hlucne ? mam spectre 2 roky v praci a pocul som zapnuty ventilator asi 3x...
Kludne hodte aj ine znacky. Prave som pozeral video s ENVY a tie panty su nic-moc. Asi sa na recenzie nedava vzdy novy notas, ale ak by mali byt take slabe ako som videl, tak sa mi to moc nepaci. To ze notas bude pri nejakom rendrovani hucat, s tym pocitam, otazka je, ako pri beznej nenarocnej cinnosti/idle, momentalne 5 rocny HP Pro book huci a hreje ako zmyslov zbaveny aj ked nic nerobi.
Inak ta otocna obrazovka neni moja poziadavka, pravdupovediac, skor si myslim, ze to je pouzitelne tak dva krat do roka. Na beznu pracu by som volil Asus lebo ma matny displej.
Inak ta otocna obrazovka neni moja poziadavka, pravdupovediac, skor si myslim, ze to je pouzitelne tak dva krat do roka. Na beznu pracu by som volil Asus lebo ma matny displej.
- pepkopav
- Notebook expert
pri riadnej zatazi,ci len kancli a surfovani? poriadne ho zataz a budes sa cudovat...mal som ho doma a pri vysokom zatazeni poriadne huci...moj dell je pri rovnakom zatazeni o 2 tretiny tichsi...
a ano,na beznu pracu je podstatne vhodnejsi matny,antirefexny displej...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
riadne zataz hocijaky a bude hucat kazdy ultrabook, ktory ma hrubku 1.2cm (cca). pri beznej praci,videa a pod
- pepkopav
- Notebook expert
dell e7440 je tiez ultrabook a pri velkom zatazeni huci o dve tretny menej...takisto dell xps je ovela tichsi...mam starsi hp spectre s cpu ivy bridge,ten je tiez hlucny...
Objednal som nakoniec ten Asus a mam z neho dobry pocit. Vyhotovenie vyzera paradne, rozmery a vaha super, displej je matny!, numpad funguje ako som ocakaval. Trochu som mal obavy, ci sa displej nebude chviet pri pisani, lebo pri otvorenom notebooku zadna hrana displeja supluje nozicky, ale nic som si nevsimol!