pred casom som zalozil temu na NTB vhodny pre VR, zadanie sa medzicasom zmenilo a podpora VR (okuliare...) nebude treba.
Momentalne hlavne poziadavky su asi take ze:
- cena (s DPH) ± 1000€ (takze urcite nie HP Spectre 15 x360 za 1800€+ aj ked inak by bol perfektny)
- podsvietena klavesnica
- minimalne a zaroven idealne full HD rozlisenie, vyssie netreba
- procesor min. i5/R5, viac je lepsie
- dizajn aspon trochu vhodny pre zenu, t.j. nie gamersky/kolotocarsky, ale zase nemusi byt ruzovy

Optional:
- numericky blok, tu vaham ci to nie je skor povinna vybava, predsa len praca v AutoCAD, Sketchup
- SVK rozlozenie
- preklapaci dotykovy displej (tabletovy mod), klavesnica sa nemusi oddelovat
- skor lahsia vaha, ±2kg je este fajn
- RAM aspon 8GB, ale potom by som uvital moznost rozsirenia aspon na 16
- SSD disk/ moznost lahkej vymeny za SSD, pripadne dve pozicie
- samostatna graficka karta, staci slaba, hlavne nech ma vlastnu RAM aby to nezralo zo systemovej
- vymenitelna bateria by tiez potesila
- A NECH SA TO NEROZPADNE KED SA NAN SKAREDO POZRIEM
Mam aj nejakych favoritov, som zvedavy na pripadne postrehy/skusenosti:
1. HP ENVY x360 15, konkretne podla parametrov asi tento. Nie som si isty ako je na tom s moznostou pridania RAM a vymeny disku, tiez o kvalite nic neviem. Zaujima ma tiez ako dobre a spolahlivo funguje system s Ryzenom a Vegou, nechcem riesit kazdu chvilu nejake problemy s neviemcim.
2. pockat na ASUS ZENBOOK UX433FN (napr. tento). Nema preklapaci displej, ale inak sa mi zda sikovne rieseny, aj ked nema klasicky num. blok, tak aj to atypicke riesenie by na prilezitostnu pracu stacilo, inak by to riesila normalna externa klavesnica
3. HP SPECTRE 13 x360 (napr. tento). Ma najviac RAM, najvacsi disk, a perfektny dizajn, ale zase grafiku na procesore...