Externá zvukovka + headset cca 250 €

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Externá zvukovka + headset cca 250 €

Príspevok od používateľa mino_85 »

Čaute,
keďže som bol celý rok poslušný a ježiško na mňa nezabudol, tak hútam čím si spraviť trochu radosť. :)
Chcel by som čosi k mašine, ale po HW stránke mi nič nechýba, jediné čo mi napadlo vybaviť sa nejakými slúchadlami a zvukovkou.
Do audia som úplný analfabet, aktuálne bežím na onboard zvuku a slúchadlá obstarožné Sennheiser HD202, čiže úplny entry level, chcel by som sa trochu posunúť.

Zvukovka určite externá, keďže mám v bedni VGA cez 4 sloty a nechcem si ju zadusiť zospodu kartou. K tomu nejaký headset solídnej kvality. Použitie hry a hudba, asi tak 50/50. Preferujem vyvážený zvuk, žiadne prehnané basy. Podmienka uzavreté slúchadlá a ľahké prepínanie medzi repro/headsetom v rámci SW k zvukovke, nech môže byť nonstop zapojené jedno aj druhé /keďže toto je z onboardu problém/.

Ideálne SK shopy, zvonku jedine niečo čo sa u nás nedá zohnať a bol by to ultimátny deal. Rozpočet dokopy cca 250 €, úplné maximum 300 €, keby to fakt stálo za to.

Vďaka za rady.

Edit: zatiaľ čo ma oslovilo https://www.alza.sk/sennheiser-gsp-300-d4616124.htm , zvukovka netuším. Creative by som sa rád vyhol, lebo z ich ovládačov som mal na W10 len infarktové stavy /SounBlaster Recon3D PCIe či čo to bolo/.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Externá zvukovka + headset cca 250 €

Príspevok od používateľa Dunar »

Ak ti ide o co najlepsi zvuk, tak zabudni na headset. Zameraj sa radsej na normalne sluchadla, zvlast mikrofon a nejaky DAC. Zvukovo sa dostanes o X urovni inde ako s headsetom.

Napr. nejaky Schiit Fulla, Sabaj D4... a k tomu nejake DT770 Pro, DT150, ATH-550Z.... A mas vynikajuci zvuk. A mikrofon nejaky stolny, klopovy, tycovy co nalepis na sluchadla atd...
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dík, omrknem to.

Dve otázky... mic by som určite chcel na sluchátkach, nechcem na stole ďalšiu vec čo by zavadzala... dá sa potom ošetriť nejako mic-mute? Príklad na tom Sennheiser headsete vyklopením nahor. Nejaký konkrétny tip na mic? Vôbec nemám šajn čo sa dá zriešiť ako doplnok k slúchadlám a ako je to potom s funkčnosťou. Povedzme k tým DT770 Pro. Chápem, že kvalita zvuku je u slúchadiel inde, ale nech to nie je na úkor použiteľnosti. Chcem to vedieť za chodu bez problémov vypnúť/zapnúť.

Tá Schiit krabička sa mi páči, určite nechcem nič veľké ako D4. Ale ak dobre vidím, je to len na sluchátka? Niečo podobné do čo ho by šli zapojiť aj repro? Keď už kupovať zvukovku, tak na všetko... len potom znovu požiadavka na ľahké prepínanie medzi reprom a sluchátkami.

Viem, že som otrava, ale tak... :)
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Fulla nie je len na sluchadla, ma to aj lineout na repro.

Mic nemusi zavadzat na stole, tych moznosti je kopa, da sa pripnut/prilepit na monitor, na sluchadla, na kabel sluchadiel.... Moznosti je neurekom.
Napr. take dobre, lacne riesenie Zalman ZM-MIC1, pripnes na kabel sluchadiel, stiahnes dokopy nejakymi paskami a mas hotovo.

U tej zvukovky zalezi ci potrebujes aj preamp, alebo to moze byt fixny vystup.
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Aha, OK potom...

Stále mi dáko nereže takéto DIY riešenie ohľadom mikrofónu, ale ešte sa v tom pohrabem. Neponáhľam sa s tým.
Dunar napísal: St 02. Jan, 2019, 11:49 U tej zvukovky zalezi ci potrebujes aj preamp, alebo to moze byt fixny vystup.
Neviem, potrebujem? :D

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

To znamena to, ci potrebujes ovladat hlasitost repro na tom dace alebo to nepotrebujes. Nie kazda zvukovka ma variabilny vystup reproduktorov (ovladatelny potenciometrom).
Marek125
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46

Príspevok od používateľa Marek125 »

Na toto riešenie úplne najlepšie toto, ale musí mať človek slúchadlá s káblom ktorý sa dá odpojiť čo niesu samizda ani jedny s navrhovaných. Buď iné alebo iné riešenie.

https://www.v-moda.com/us/en/products/b ... microphone
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

Ja sa Vám tu votriem, len kvôli jednej veci a to tejto : HyperX Becomes No.1 PC Gaming Headset Brand

... dačo od Hyperxu nechceš? Aj tie predaje niečo hovoria a splňujú to čo chceš. Tie Cloud Mix neviem aké sú (ale Cloudy sú dobré slúchadlá), akurát by si sa vošiel do cenovky jak riť na šerbeľ. (alebo Alphy za 101€)
.
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

@ Dunar... nie, hlasitosť repro viem ovládať priamo na nich.

@ Marek125... na toto som narazil, je to určite elegantnejšie, ale jak píšeš, chce to odpojiteľný kábel. Opýtam sa ešte inak... koľko by som doplácal ak by som hľadal headset so zvukom porovnateľnej kvality ako slúchadlá spomínané vyššie?

@ Leon... preto sa pýtam, lebo v tomto ja fakt nechodím a spraviť si obraz o niečom jak je zvuk z bežných recenziií je veľmi ťažko. to je asi jak čítať recenziu na víno... nič ti to nepovie. Kým neochutnáš, nevieš.

Čo som prelúskal, tak prvé Cloudy vraj boli OK, lebo to boli "rebrandy" nejakých poctivých slúchadiel s nálepkou HyperX, ďalšie derivácie vraj horšie, lebo do dizajnu už začali šprtať priamo v HyxperX a len to tým pokazili. Netuším čo je na tom pravdy, ale v porovnávačkách cca 100 € headsetov čo som narazil to vždy bol tesný súboj Cloud vs. Sennheiser a tak nejak mám sklony prikláňať sa v tomto k značke ktorá sa venuje primárne audiu.

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Leon napísal: St 02. Jan, 2019, 13:18 Ja sa Vám tu votriem, len kvôli jednej veci a to tejto : HyperX Becomes No.1 PC Gaming Headset Brand
Co tym chcel basnik povedat? Pri rozpocte 300€ je celkom usmevne odporucat Cloudy.
mino_85 napísal: St 02. Jan, 2019, 13:45 Opýtam sa ešte inak... koľko by som doplácal ak by som hľadal headset so zvukom porovnateľnej kvality ako slúchadlá spomínané vyššie?
Keby si chcel vyslovene headset, ktory sa zvukom priblizi tym sluchadlam vyssie, tak napr. konkretne spominany Beyerdynamic ma headset na baze DT770 a to model MMX300, ktory stoji cca 280€. Cize rataj tak s dvojnasobkom.
Aby si ziskal prehlad o trhu, a kolko treba priplacat, tak dalsi priklad je napr. Sennheiser G4ME ZERO su na urovni HD449, ktore su 100€ lacnejsie. Cize za mikrak sa tam priplaca. Hraci to radi vycaluju.

Pokial nepotrebujes ovladat repro na tom prevodniku, tak sa daju kupit aj lacnejsie, napr. FX audio X6, Sabaj D3... A ostane viac na sluchadla (200€) co bude zvukovo este lepsie.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dunar napísal: St 02. Jan, 2019, 14:03
Leon napísal: St 02. Jan, 2019, 13:18 Ja sa Vám tu votriem, len kvôli jednej veci a to tejto : HyperX Becomes No.1 PC Gaming Headset Brand
Co tym chcel basnik povedat? Pri rozpocte 300€ je celkom usmevne odporucat Cloudy.
Aj s DACom by bol cca na 220+-. Pôvodný rozpočet mal 250. Ok ale veď môžeš to schválne aj nasilu tlačiť do 300 aby bolo čo ofrflať. Keďže ako píšeš, s kvalitným headsetom začína až od 300 bez DACu. Len som sa mu snažil nadhodiť niečo čo chcel, a nie 3 ponuky toho čo vlastne ani nechcel, že?
.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Nemusi to nasilu tlacit do 300€, to si kde nabral?
Je jedno ci je to 300 alebo 250. Cloudy nemaju pri tom rozpocte ziaden zmysel, moze mat daleko lepsi zvuk.

Kde pisal ze to nechce? Ani som nikde nepisal ze dobry headset zacina na 300€. Nevydumuj a citaj poriadne.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dunar napísal: St 02. Jan, 2019, 14:16Kde pisal ze to nechce? Nevydumuj a citaj poriadne.
mino_85 napísal: St 02. Jan, 2019, 11:20. mic by som určite chcel na sluchátkach
mino_85 napísal: St 02. Jan, 2019, 13:01Stále mi dáko nereže takéto DIY riešenie ohľadom mikrofónu,
čiže ty asi nečítaš poriadne :) - to je k tým wannaby riešeniam, čo ste mu tu odporúčili, kde musí zapojiť ďalšie 3 káble.
Dunar napísal: St 02. Jan, 2019, 14:16Ani som nikde nepisal ze dobry headset zacina na 300€.
To nie, ale on sa pýtal kde by také headsety začínali a ten si odporúčil. tzn logicky ak by do toho šiel, nezostane už ani na DAC a so sluchádlami je dokonca na hornom limite.
.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

To ze mu to "nereze" neznamena ze to urcite nechce. Pisal vyssie ze pouvazuje, tak ti opakujem, nevymyslaj. A ze chce urcite mic na sluchadlach, neznamena ze to musi byt headset. Samostatne mikrofony su rozne (napr. aj na styl Modmicu a ten by mal urcite na sluchadlach).

On sa pytal za kolko by mohol mat "rovnaky" zvuk na headsete ako na sluchadlach. Ja som nic o tom co je, a co nie je dobry headset nic nepisal.
Pises sprostosti a potom ked nevies kam z konopi, tak prekrucas.
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

Schiit Fulla je pekna krabicka, ale neviem ako to hra. Veci od nich sa daju kupovat aj v ramci EU a asi to vyjde vyhodnejsie ako brat to priamo od nich z USA. Osobne do buducna pokukujem po Jotunheime (s USB DAC), ale nechcem ist OT.
Beyery DT 770 Pro basuju poriadne, mozno az prilis. Ak nechces silne basy, tak by bolo lepsie sa im vyhnut. Na druhej strane, na hry sa silnejsie basy mozu hodit.

Taky nastrel by mohol byt snad takto:
Schiit Fulla
Beyerdynamic DT 770 Pro (80 Ohm)
Blue Snowball

Ten mikrofon... dalo by sa urcite kus usetrit, neviem ako moc ti zalezi na kvalite. Ja ho mam a spokojnost, az na drobny technicky problem, obcas mi hapruje a neviem ci je to HW alebo SW problem. Na moje aktualne podmienky je vsak az prilis citlivy, ked mam otvorene okno a ide elektricka, tak to berie ten hluk. T.j. ak mas hlucnejsiu izbu, asi bude lepsie nieco ine.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Návrat na "Nákupná poradňa"