Veru, keď som mal MK-26 na pretaktovanej pažravej 280x - tam sa zlý návrh chladiča ukázal hneď, zatiaľ čo väčší pasív bol len teplý, menší bol doslova horúci.mino_85 napísal: ↑Št 26. Okt, 2017, 21:13 Určite, kľudne nejaký 2x140 mm pasív by tam mohol ísť, skrine dnes narástli do šírky a HDD koše sú tiež minulosť, takže miesta je už dosť. Ale je to v podstate mŕtvy trh. MK-26 je celkovo dosť mizerný návrh s technického hľadiska, spôsob akým sú ťahané heatpipes nemá logiku, určite by bolo efektívnejšie niečo jak Morpheus, resp to čo má Strixa, ťahať trubice pozdĺžne s tým, že na jednej strane vstupujú do rebrovania priamo a na druhej ho podliezajú http://images.bit-tech.net/content_imag ... 0x1024.jpg . Tým pádom sa vytvorí jednoliate rebrovanie. Takto je tam v strede veľká medzera ktorá plytvá ofukom. Nehovoriac o tom, že tá kratšia polovica pasívu sa určite zahrieva o dosť viac než tá dlhšia, čiže celé je to také nevyvážené. Výkon doháňa len šírka, ale aj tak je to veľmi neefektívne využitá plocha chladiča. Jediné čo kvitujem je presah mimo kartu, IMO to pomáha dostať slušnú porciu ohriateho vzduchu priamo hore do skrine a nefúkať to všetko naspäť na plošák karty. Mám ale slabosť pre ten dizajn, je to na pohľad také unikátne, a v čiernej farbe to pekne zapadne do skrine.
Takže aj použitie rovnakých fanov na rovnakých otáčkach je diskutabilné, na menšom pasíve by to chcelo niečo výkonnejšie (ale aj hlučnejšie).
Ja som na rebrá menšieho pasívu prilepil hliníkové plátky a viedol ich tam, kde bolo ešte miesto, trochu to pomohlo, ale vyzeralo to horšie, než ja, tak som to časom odlepil.
Ten prázdny priestor bez rebier, to naozaj nemuseli.
Keby spravili niečo so šírkou MK-26 a dizajnom Morpheusu - bolo by to dokonalé.