Pracovný ultrabook
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Pracovný ultrabook
len tak mimochodom, dell ma v tejto oblasti nejaku ponuku ktoru by stalo za to zobrat do uvahy?
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Snake, ďakujem ti za produktívne rady.
Na základe tvojich rád som si včera pre seba kúpil použitý 830 G5 v maximálnej konfigurácií okrem nfc (i7,32gb,1tb,lte,sureview) za skvelú cenu.
Možno si ním nahradím desktop, hry sa už ani tak moc nehrávam.Ale pred tým vyskúšam eGPU cez thunderbolt.
Doma aj v práci dock na oba stroje
Akurát ma trochu štve, že počas dockovania v usds je nedostupný thunderbolt.
Ale dá sa s tým žiť:)
Na základe tvojich rád som si včera pre seba kúpil použitý 830 G5 v maximálnej konfigurácií okrem nfc (i7,32gb,1tb,lte,sureview) za skvelú cenu.
Možno si ním nahradím desktop, hry sa už ani tak moc nehrávam.Ale pred tým vyskúšam eGPU cez thunderbolt.
Doma aj v práci dock na oba stroje
Akurát ma trochu štve, že počas dockovania v usds je nedostupný thunderbolt.
Ale dá sa s tým žiť:)
No stale mas moznost jednu USDS predat a kupit si 2UK38AA, nasledne Akitio Node a cez TBT daisychain pustit eGPU, ja mam tak nahodenu svoju Quadro P5000 doma
//Edit: sice tebe by asi stacilo aj 2UK37AA, pripadne mam jeden P5Q58AA ktory mi lezi nevyuzity, ten ma tiez TBTDC
PS: Je vonku uz aj januarovy firmware refresh, ktory konecne pridava podporu RTD3 pre TBT (JHL7540), takze zas o nieco lepsi battery lajf, pre ZBooky bude vonku cca za 2,5 tyzdna
//Edit: sice tebe by asi stacilo aj 2UK37AA, pripadne mam jeden P5Q58AA ktory mi lezi nevyuzity, ten ma tiez TBTDC
PS: Je vonku uz aj januarovy firmware refresh, ktory konecne pridava podporu RTD3 pre TBT (JHL7540), takze zas o nieco lepsi battery lajf, pre ZBooky bude vonku cca za 2,5 tyzdna
Ano, maju XPS 15, ktore nam uz dvaja zakaznici vratili lebo Dell 3 roky drbe do takeho formatu 45W (90W+ pri MCE) CPUcka, co je proste neuchladitelne, support ti samozrejme povie ze vsetko je ok, lenze ked pri hrani blbeho CSGO ti padne CPU na 800MHz kvoli nie termalnemu throttlingu, ale napatovemu (ano, lebo dat intersil ako VRM je na smiech, nehovoriac o chokoch, 110nH to uz sa fakt muselo setrit, a to ze naco tam dat nejaky heatsink, bezkomentara). Uplny samovrah je ten co vezme i9 8950HK do toho, to este neni v ponuke ani pre ZBook 15 (nie u model, ale regulernu 15ku), je to v developmente ale neni mozne to uchladit (medzitym si to Lenovo dalo veselo do portfolia, ze to pada na 2,1GHz pri normalnom vyuzivani ti uz fanboyi nenapisu). Proste, cele zle s tym intelom od osmickovej serie. Moj Xeon ma co robit v 15G5, a to uz mam za sebou dost velky modding aj TIMu, aj VRM oblasti, vymenene pads, posledne som riesil NVMe (hardflash z H1>H2 + lepsi cooling) a po zime sa pustim do PCH .
.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ja by som grafiku(1070ti) využil jedine na 4k video edit a pár nenáročných hier na ext monitore.
Neviem čo prevádzkuješ na P5000, ale nenarážaš pri nej na pcie x4 limit ?
Napadlo ma "požičať" si egpu dock z alzy aby som zistil, či to má pre mňa zmysel.
K 830 som sa ešte poriadne ani nedostal, včera som spustil cloud recovery. bolo to na pár hodín vrátane sw...
Neviem čo prevádzkuješ na P5000, ale nenarážaš pri nej na pcie x4 limit ?
Napadlo ma "požičať" si egpu dock z alzy aby som zistil, či to má pre mňa zmysel.
K 830 som sa ešte poriadne ani nedostal, včera som spustil cloud recovery. bolo to na pár hodín vrátane sw...
Hry , nenarazam, je tam o 10fps menej ale nic hrozne, na computing a rendering pripadne Cuda tam je minimalny vplyv.
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
oplati sa co len uvazovat nad niecim takymto, alebo radsej ruky prec?
https://www.aliexpress.com/item/32893320999.html
Ruky prex, neni tam flash korektny, windows update ked to flashne tak mrtvolka, pri 4210 neprejde ani whitelist a notebook nebootne
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
nejaky navod ako rozoznat original? v eshopoch sa uz z nejakeho dovodu nepredava, to g6 presiel na iny modul, alebo co?
"nejaky navod ako rozoznat original?"
Ano, chodi to v krabicke od vyrobcu. Ja mam 1ks skladom, potom 14-21 dni na dodanie
G6 maju 7360/7560, existuje aj lacnejsia alternativa v podobe 7262. V podstate od huaweiu kazdy zdrhol kvoli tomu ze na tej karte si zije taky maly svoj operak
Ano, chodi to v krabicke od vyrobcu. Ja mam 1ks skladom, potom 14-21 dni na dodanie
G6 maju 7360/7560, existuje aj lacnejsia alternativa v podobe 7262. V podstate od huaweiu kazdy zdrhol kvoli tomu ze na tej karte si zije taky maly svoj operak
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
kupil som si z ebay toto https://support.hp.com/th-en/document/c05973362 (rovnake P/N), bios to pustil, prebehol aj fw update a zatial sa tvari v pohode.