Asus 1080 Ti Strix + Prolimatech MK-26 + "urob si sám" VRM pasív
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Asus 1080 Ti Strix + Prolimatech MK-26 + "urob si sám" VRM pasív
Neviem, mozno dovolenky? Ja som pisal priamo mail na nejaku objednavkuvu adresu myslim. Ja som rovno objednaval, teda specifikoval som im typ pasivu a na aku dlzku to chcem odrezat. Nevybavim si jak dlho im to trvalo, ale myslim, ze na prvy mail odpisali hned, teda v priebehu dna.
Spoiler: ukázať
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Dnes som trochu zabil čas a kým nemám všetko potrebné pre JetStreamku, tak som nahodil Morpheusa na skúšku na GTX1070Ti FTW2 od EVGY. Zaujímalo ma hlavne, či rozbehám FANy cez tú redukciu od teba. Dal som teda poradie káblikov na default a zapojil to do grafiky. Na prekvapenie sa ventilátory točia a dajú sa aj regulovať, ale keď ich dám na 100%, tak nejdú na 100%. Otáčky určite nie sú maximálne, nakoľko FANy idú veľmi ticho oproti tomu, keď ich dám na 100% na doske. Takže najlepšie riešenie bude fakt ísť do NZXT smart casy a regulovať si to cez CAM.
Nejaké foto (nič moc kvalita, fotené večer): https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Nejaké foto (nič moc kvalita, fotené večer): https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
S tými fanmi prekrývajúcimi celý pasív to nevyzerá vôbec zle.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ťažko povedať, možno rôzne karty používajú rôzne PWM profily, môže toho byť veľa, každopádne je to frustrujúce. Ja som to naposledy riešil s Accelerom Xtreme III na GTX570, čo už je pekných pár rokov. S tým jak som prešiel na 780 už som dopredu vedel, že to nechcem regulovať cez kartu, keďže už sa vedelo, že aftermarket chladiče majú problém normálne fungovať na GTX700 kartách, čiže som šiel do Aquaera a odvtedy už sa v tom ani nehrabem. Ono aj tak čo model, to iné správanie podľa mňa.diemkej napísal: ↑Ne 11. Aug, 2019, 23:09 Zaujímalo ma hlavne, či rozbehám FANy cez tú redukciu od teba. Dal som teda poradie káblikov na default a zapojil to do grafiky. Na prekvapenie sa ventilátory točia a dajú sa aj regulovať, ale keď ich dám na 100%, tak nejdú na 100%. Otáčky určite nie sú maximálne, nakoľko FANy idú veľmi ticho oproti tomu, keď ich dám na 100% na doske. Takže najlepšie riešenie bude fakt ísť do NZXT smart casy a regulovať si to cez CAM.
- diemkej
- Používateľ
Jasné. Najistejšie bude zobrať tú case a mať pokoj. SW3jky už som zohnal. Ešte za pasívy sa mi zatiaľ neozvali.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Kupovať celú case kvôli regulácii sa mi zdá čudné. Beriem ak by si chcel meniť tak či tak, alebo keby sa dal kúpiť len ten modul... ale ak si spoko so skrinkou, tak by som určite šiel radšej do Aquaera za 60 €. Hej je to veľa za regulátor, ale veci čo tam vieš robiť sú niekde inde + použiješ hocikde, t.j. nie si viazaný na konkrétnu bedňu.
- diemkej
- Používateľ
No plánoval som už nejakú inú case a celkom mi aj padla do oka, takže v tom problém nevidím.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Tu ťa opravím.
Choď do Quadra. Je lacnejšie a 5 LT je od predstavenia Quadra úplny šrot.
https://tichepc.sk/Aquacomputer-QUADRO- ... -Fans.html
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Wow, to som ani nevedel že existuje!
//edit: btw. ale toto vie asi iba PWM reguláciu?
//edit: btw. ale toto vie asi iba PWM reguláciu?
- Leon
- Pokročilý používateľ
jj, iba PWM. Quadro je vonku už cez rok A zase je to za 45 eur, takže určite to nemôže mať všetky výhody Aquaera.
Výhody aquaera oproti quadru :
- 30W per channel instead of 25W
- can also do voltage control on the fan channels
- 8 temperature sensor ports instead of 4
- 2 flow sensor ports instead of 1
- 2 additional 2-pin 12V PWM channels
- potential-free switch
- beeper
- speed signal output
- additional two-point controller
- much more advanced alarm settings/actions
- more fine tuning options for fan settings
- data logging to internal memory
- timer controlled actions
- can be extended with further stuff via aquabus
Je to skôr do lowcost vody alebo do skrinky na vzduchu, keď chce človek regulovať každý intake/outake oddelene, tak je to jasný win aj oproti 5 LT. Aj 4 tepelné senzory a RGB. Ale keď už chce človek pripájať nejaké ďalšia zariadenia, viac senzorov, veci cez aquabus, alebo máť warningy, alarmy a podobné veci oznamované cez aquasuite tak už musí siahnúť po vyšších modeloch.
Výhody aquaera oproti quadru :
- 30W per channel instead of 25W
- can also do voltage control on the fan channels
- 8 temperature sensor ports instead of 4
- 2 flow sensor ports instead of 1
- 2 additional 2-pin 12V PWM channels
- potential-free switch
- beeper
- speed signal output
- additional two-point controller
- much more advanced alarm settings/actions
- more fine tuning options for fan settings
- data logging to internal memory
- timer controlled actions
- can be extended with further stuff via aquabus
Je to skôr do lowcost vody alebo do skrinky na vzduchu, keď chce človek regulovať každý intake/outake oddelene, tak je to jasný win aj oproti 5 LT. Aj 4 tepelné senzory a RGB. Ale keď už chce človek pripájať nejaké ďalšia zariadenia, viac senzorov, veci cez aquabus, alebo máť warningy, alarmy a podobné veci oznamované cez aquasuite tak už musí siahnúť po vyšších modeloch.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Úplne ma to obišlo. Som to asi prehliadal medzi ostatnými "doplnkami" k Aquaeru. K PWM fanom bez debaty super, práve na vzduchom chladené zostavy. Žiadne blbosti navyše čo nevyužiješ, ale musíš si zaplatiť na Aquaere. Horšie pre niekoho jak ja čo má celú bedňu obloženú 3-pin vrtuľami, nie je priestor na "upgrade".
Voltage control by to fyzicky nedalo na tej ploche, tam s reguláciou napätia vzniká kvantum odpadového tepla na regulátoroch čo treba uchladiť. Čiže by to chcelo väčšiu plochu a pýtalo by si to aj pasív pri takej záťaži na kanál.
Voltage control by to fyzicky nedalo na tej ploche, tam s reguláciou napätia vzniká kvantum odpadového tepla na regulátoroch čo treba uchladiť. Čiže by to chcelo väčšiu plochu a pýtalo by si to aj pasív pri takej záťaži na kanál.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Za cca 4 mesiace sú tu čierne NF-A12x25, budeš mať dôvod
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nepomôže, lebo Cryorig fany na R1 regulujem tiež cez napätie a tie cez PWM pod 700 rpm nejdú, takto ich viem stiahnuť aj na 300. Čiže okrem čiernych A12x25 by museli prísť rovnaké aj v 14 cm verzii a ešte k tomu s okrúhlym rámom jak na CPu chladiče... inými slovami zatiaľ v nedohľadne.
Ale veľmi pekná vecička to Quadro, cena konečne jak za bežný regulátor a možnosti niekde úplne inde. Pre hocikoho kto z nejakého dôvodu dnes kupuje externý regulátor je hocičo iné nonsens.
Ale veľmi pekná vecička to Quadro, cena konečne jak za bežný regulátor a možnosti niekde úplne inde. Pre hocikoho kto z nejakého dôvodu dnes kupuje externý regulátor je hocičo iné nonsens.
- Leon
- Pokročilý používateľ
ofiko od Noctuy je, že v oktobri budú dostupné už aj chromax CPU chladiče. Taká čierna NH-U12A s chromax NF-A12x25, aj naokolo v skrinke, už by bol celkom pekný upgrade vzduchu, keďže ešte stále odolávaš pridať sa k vodníkom
.