Ak ti ide o dlhodobu investiciu, tak by som si nastudoval, ako funguju moving averages, odzoomoval graf a skupoval BTC podla nich. Nie je to nic zlozite. Priklad
www.tradingview.com/x/TN2zut8Q/ --> modra MA50 a cervena MA200 krivka. Ako si mozes vsimnut, najrozumnejsie je skupovat BTC v pasme, ked je MA50 pod MA200 (cize sme v bear markete) a MA50 sa pomaly zrovnava do vodorovnej polohy. To je pasmo kumulacie. Po rally predat a cakat (ako caka Broslo). Spodok, ani vrch nikdy nevychytas, preto si treba urcit hranice, alebo skupovat postupne "po schodoch" a smerom hore dokupovat a ked sa trend otoci bud predat vsetko, alebo predat vyssie urcitu cast a nizsie (ako si tu cast predal) zas nakupit naspat - prakticky "shortujes". Nic ine sa na tom vymysliet neda. Kupit a cakat na moon 100 000 je sice tiez strategia, ale neviem, ci sa niekedy dozijeme. Cely ten market je teraz taky nijaky. Ja aktualne iba shortujem a nakupujem naspat, co som predaval vyssie. Nove prachy do toho nedavam. Plan je zacat znova s kumulaciou az pod 6500 USD. Myslim si, ze pod 6000 je dobra cena a cokolvek pod 4000 vyborna cena. Kupovat BTC nad 10 000 na HODL podla mna vobec nema zmysel. Jedine na rychly obchod.
Prolem je, ze na existujucom grafe sa velmi dobre mudruje, ako to treba robit, ale napr. teraz lezime na vyznamnom supporte a nikto nevie, ci sa to odrazi hore (lebo sme v bull markete), alebo bude korekcia este pokracovat k 5500. No ale o tom ta cela hra je. Nikto s urcitostou nevie, co bude, da sa len orientovat podla historickych dat a predpokladat na zaklade ukazovatelov, ako by sa mohol trend otocit, alebo pokracovat.
Drzim palce a prajem ti, aby si si nenatlkol drzku, ako mnohi z nas