Potreboval by som radu s nakupom noveho wifi routra. Je to pre mna tema v ktorej vobec niesom doma.
Odchadzame v ramci domacnosti od Skylinku ako poskytovatela TV (po tom novom zvysovani o dovod viac - primarny bol signal)a prechadzame k Slovanetu kedze od nich mame aj internet (cenovo to asi vychadza najlepsie tak vyskusame).
Aktualne pouzivam par rokov po radach na tomto fore Mikrotik hap lite rb941-2nd-tc. Bol to mierny boj ale vcelku sa mi to pacilo ako to bolo priehladne spracovane - ako vela veci som tam nenapozeral ale nasli sa aj navody ked nieco neslo cize pohoda az na to ze v poslednom case akoby mierne prestal stihat - vcera nan brat nahodil nejaky update sw tak mozno sa mu polepsi. Tak ci onak kable niesu az taky problem a preferujem kabel namiesto wifi co sa tyka pc + PS4. Teraz vznikne potreba priviez lan kabel aj k 2 settopboxom ak som spravne pochopil a router musi podporovat nejaky protokol pre TV. Spanielska dedina - Slovanet ponuka 1e na mesiac co znie mierne lakavo ale radsej by som toto zariadenie svoje s tym ze nech je mozne sa na to spolahnut a vyuzivam poskytovanu siet na plno.
K routru je pripojena cast "inteligentnej" domacnosti (ziarovky, predlzovacky, teplomer, ...) - neviem ci to ma nejaky velky vplyv na poziadavky zariadenia noveho ale tak pisem to. Teraz to funguje a musi aj s novym zariadenim. Viem ze su 2 pasna a niektore zariadenia nechcu ist v jednom z nich ?
Zariadenie bude v 3 izbovom byte cize v tomto smere by hadam nemal byt problem.
Su konkretne veci co musi mat router pre TV mat ?
Dakujem za kazdu pomoc.