Fanless kútik
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Re: Fanless kútik
No, tak potom to riešenie ani neni nejak extra drahé, keď vezmeme do úvahy, že len tá samotná skrinka od Lian Li má tiež riadnu cenovku
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
To jako fakt? A že prečo nemám vzťah k Lian-li, keď toto robia...
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Povedz mi, kde je tých 460€...v čom akože? Kde je pridaná hodnota, kde je to, čo vyváži tú sumu? Ja tam vidím len gigantickú maržu.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Sklo, bruseny hlinik, 10kg, dizajn, znacka.
Ja by som do nej kludne siel. Urcite lepsie ako prehybajuce sa skrinky z 0.3mm plechu, umelej hmoty a plexiskla co este ani nestrhnes foliu a uz su tam skrabance.
Nie kazdy chce hodit veci do co najlacnejsej neuhladnej plechovej krabice a potom sa na nu musiet pozerat.
Ja by som do nej kludne siel. Urcite lepsie ako prehybajuce sa skrinky z 0.3mm plechu, umelej hmoty a plexiskla co este ani nestrhnes foliu a uz su tam skrabance.
Nie kazdy chce hodit veci do co najlacnejsej neuhladnej plechovej krabice a potom sa na nu musiet pozerat.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
A na to 460€ dávať nemusíš. Nikomu zásluhy neberiem, ale v tomto prípade platíš pokojne 200€ za značku. Jedna vec je byť iný, zaujímavý a unikátny a iná vec byť drzý a myslieť si, že môže taký výrobca teraz pýtať astronomické sumy za produkty.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Jaj cena... asi si to netreba spájať. Za prvé tých 500 dolárov čo Linus spomína určite nie je katalógová cena, skôr nejaký predbežný odhad výrobcu a za druhé na milión percent to nie je cena čo počíta s tou Lian-Li skrinkou, skôr možno nejaká custom made krabica pozohýbaná "z pár plechov" alebo neviem čo. Tiež treba brať do úvahy to, že výrobca určite nechce na začiatok vysypať nejaké 4-ciferné čísla, radšej to poddimenzuje, aby hneď sám nezabil potenciálny hype.loleqboleq napísal:Povedz mi, kde je tých 460€...v čom akože? Kde je pridaná hodnota, kde je to, čo vyváži tú sumu? Ja tam vidím len gigantickú maržu.
Čo sa týka Lian-Li, ono je to zložitejšie. Nepredávajú zďaleka také kusové množstvá jak povedzme Fractal alebo hocaká iná mainstream značka, k tomu majú brutálne širokú ponuku rôznych špecifických modelov, čo ešte viac predražuje výrobné náklady. Čiže finálna cena hocakého výrobku nie je len cena materiálu + čas a náročnosť opracovania, ale hlavne všetko toto + investícia do výrobnej technológie, delené počet predaných kusov. A práve ten počet je IMO to čo Lian-Li predražuje oproti konkurencii. Majú široký sortiment špecifických výrobkov a žiadny z nich sa nepredáva v masívnych počtoch. Popravde sa už nejaký čas čudujem jak z toho profitujú, keďže každú chvíľu púšťajú na trh nové veci s úplne inou konštrukciou než tie staršie. Bol by som zvedavý na čísla, či je ich skriňová divízia vôbec v pluse, skôr tipujem, že hlavne zarábajú na OEM riešeniach a toto je pre nich skôr spôsob promo. Ale možno som mimo.
Súhlas, že keď sa pozrieš na niektoré ceny tých skriniek, tak ťa z toho vykotí, ale keď značka nemá v ponuke mainstreamový bestseller čo by zľavnil technológiu, tak to neprekvapí.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak. Fixne naklady su svina, a dobehnu kazdeho v dnesnej dobe.
Tiez si myslim ze spomenutych 500 uz cohokolvek, libier dolarov eur zlotych nebude zdaleka cena celeho riesenia. Neexist. Vodnicek ta stoji 200 bez bedne ktora musi byt v tomto pripade silno vnutri upravena na odvod/prestup tepla von, to nie je ze jedna dierka ktorou potiahnem nejaku trubicu. Cert vie co si to vsetko vyzaduje aby DLHODOBO udrzali silnu grafiku na tych stupnoch co tam napisali.
Tiez sa skor obavam ze 500 je slaby nastrel navysenia ceny skrine, ktora sama o sebe... no ved uvidime, ajtak si to nekupim
Tiez si myslim ze spomenutych 500 uz cohokolvek, libier dolarov eur zlotych nebude zdaleka cena celeho riesenia. Neexist. Vodnicek ta stoji 200 bez bedne ktora musi byt v tomto pripade silno vnutri upravena na odvod/prestup tepla von, to nie je ze jedna dierka ktorou potiahnem nejaku trubicu. Cert vie co si to vsetko vyzaduje aby DLHODOBO udrzali silnu grafiku na tych stupnoch co tam napisali.
Tiez sa skor obavam ze 500 je slaby nastrel navysenia ceny skrine, ktora sama o sebe... no ved uvidime, ajtak si to nekupim
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ja nehovorím teraz o tom chladiacom systéme - čisto len o tej samotnej Lian-li skrinke a jej cene 460€.mino_85 napísal:loleqboleq napísal:Povedz mi, kde je tých 460€...v čom akože? Kde je pridaná hodnota, kde je to, čo vyváži tú sumu? Ja tam vidím len gigantickú maržu.
Jaj cena... asi si to netreba spájať. Za prvé tých 500 dolárov čo Linus spomína určite nie je katalógová cena, skôr nejaký predbežný odhad výrobcu a za druhé na milión percent to nie je cena čo počíta s tou Lian-Li skrinkou, skôr možno nejaká custom made krabica pozohýbaná "z pár plechov" alebo neviem čo. Tiež treba brať do úvahy to, že výrobca určite nechce na začiatok vysypať nejaké 4-ciferné čísla, radšej to poddimenzuje, aby hneď sám nezabil potenciálny hype.
Čo sa týka Lian-Li, ono je to zložitejšie. Nepredávajú zďaleka také kusové množstvá jak povedzme Fractal alebo hocaká iná mainstream značka, k tomu majú brutálne širokú ponuku rôznych špecifických modelov, čo ešte viac predražuje výrobné náklady. Čiže finálna cena hocakého výrobku nie je len cena materiálu + čas a náročnosť opracovania, ale hlavne všetko toto + investícia do výrobnej technológie, delené počet predaných kusov. A práve ten počet je IMO to čo Lian-Li predražuje oproti konkurencii. Majú široký sortiment špecifických výrobkov a žiadny z nich sa nepredáva v masívnych počtoch. Popravde sa už nejaký čas čudujem jak z toho profitujú, keďže každú chvíľu púšťajú na trh nové veci s úplne inou konštrukciou než tie staršie. Bol by som zvedavý na čísla, či je ich skriňová divízia vôbec v pluse, skôr tipujem, že hlavne zarábajú na OEM riešeniach a toto je pre nich skôr spôsob promo. Ale možno som mimo.
Súhlas, že keď sa pozrieš na niektoré ceny tých skriniek, tak ťa z toho vykotí, ale keď značka nemá v ponuke mainstreamový bestseller čo by zľavnil technológiu, tak to neprekvapí.
Každopádne za ich situáciu môžu len a len oni sami, to ale nie je dôvod, prečo to odzrkadliť na cenách pre zákazníka - prečo má zákazník trpieť kvôli politike firmy?
Samozrejme rozumiem tomu, ako fungujú ale ide práve o to, že robia všetko a tým pádom je ťažké nájsť niečo dobré - jediné, čo im ostalo je štandard - hliník, no tam to končí...
Či sa teraz vôbec nerozumieme? Tá skrinka za 460€ je len skrinka od Lian-li, nemá nič spoločné s riešením na videu, o tom ja nehovorím, to je pochopiteľné..
a turbo, ono to nie je konkrétne o tomto riešení od tej spoločnosti, no skôr o tom dizajne/koncepte/technológií, každopádne osobne to vidím ako budúcnosť chladenia, z toho, čo som si naštudoval doteraz by sa to dalo robiť v toľkých rôznych dizajnoch...ľúbi sa mi to veľmi.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nadherny koncept, presne tak... aby sa toho chytila nejaka masova Cina, Thajsko alebo Filipiny...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
@loleqboleq...
Sme sa nepochopili, celý čas sme sa bavili o cene toho chladenia, tak preto som si to spojil... že sa snažíš porovnať cenu skrinky s cenou toho kompletu.
Ale v princípe nesúhlasím, zákazník netrpí, ten tú cenu buď akceptuje alebo kúpi niečo iné, jeho výber. Výrobca musí zohľadniť cenu výroby v cene produktu, ináč to môže rovno zabaliť. Buď to človek polkne, alebo si kúpi nejaký generický produkt čo sa predáva v miliónoch /alebo ja neviem v akých číslach/. Ono je naozaj rozdiel nie len v materiáloch, ale aj v opracovaní, lícovaní dielov, všetko je to úplne iný level a celkom iné nároky na presnosť a kvalitu výroby. Už len týmto si oproti bežnej 100-eurovej oceľovo-plastovej "haraburde". Niekde na dvojnásobku. K tomu si pripočítaj rozdiel v predajoch medzi napr. R5 a touto LIan-Li a 400 € je úplne reálne číslo, ak to nechceš robiť ako charitu. Proste realita trhu.
Ale dosť OT.
Koncept je to super, hlavne ma prekvapia účinnosť vzhľadom na vcelku jednoduchú koncepciu. Ale jednoduché veci zvyknú byť často najlepšie. Obmedzenie tam bude v nutnosti postaviť bedňu na mieru črevám, čo pri bežnom scenári CPU+GPU je ešte OK, ale ak sa bavíme o pracovných staniciach, tak tam už prichádzajú do úvahy ďalšie karty, či už grafiky, alebo výkonné RAID karty ktoré tiež treba chladiť, a to už by chcelo vyslovene zákazkovú výrobu. Plus adekvátne objemnejší pasív. Ale bolo by fajn keby sa to v nejakej forme dostalo do masovejšej výroby. Je to asi prvý čisto pasívny koncept na výkonnejší HW čo naozaj funguje. Bola by škoda, keby to zostalo pri prototype.
Sme sa nepochopili, celý čas sme sa bavili o cene toho chladenia, tak preto som si to spojil... že sa snažíš porovnať cenu skrinky s cenou toho kompletu.
Ale v princípe nesúhlasím, zákazník netrpí, ten tú cenu buď akceptuje alebo kúpi niečo iné, jeho výber. Výrobca musí zohľadniť cenu výroby v cene produktu, ináč to môže rovno zabaliť. Buď to človek polkne, alebo si kúpi nejaký generický produkt čo sa predáva v miliónoch /alebo ja neviem v akých číslach/. Ono je naozaj rozdiel nie len v materiáloch, ale aj v opracovaní, lícovaní dielov, všetko je to úplne iný level a celkom iné nároky na presnosť a kvalitu výroby. Už len týmto si oproti bežnej 100-eurovej oceľovo-plastovej "haraburde". Niekde na dvojnásobku. K tomu si pripočítaj rozdiel v predajoch medzi napr. R5 a touto LIan-Li a 400 € je úplne reálne číslo, ak to nechceš robiť ako charitu. Proste realita trhu.
Ale dosť OT.
Koncept je to super, hlavne ma prekvapia účinnosť vzhľadom na vcelku jednoduchú koncepciu. Ale jednoduché veci zvyknú byť často najlepšie. Obmedzenie tam bude v nutnosti postaviť bedňu na mieru črevám, čo pri bežnom scenári CPU+GPU je ešte OK, ale ak sa bavíme o pracovných staniciach, tak tam už prichádzajú do úvahy ďalšie karty, či už grafiky, alebo výkonné RAID karty ktoré tiež treba chladiť, a to už by chcelo vyslovene zákazkovú výrobu. Plus adekvátne objemnejší pasív. Ale bolo by fajn keby sa to v nejakej forme dostalo do masovejšej výroby. Je to asi prvý čisto pasívny koncept na výkonnejší HW čo naozaj funguje. Bola by škoda, keby to zostalo pri prototype.
Ide o koncept toho chladenia vies to namontovat na akukolvek skrinku to ze to schladi vpohode neni prekvapenie ale fyzika (s vodnou pomocou to zvalada az 600W )
http://www.calyos-tm.com/calytronics/
http://www.calyos-tm.com/calytronics/
- Ľubo
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2013, 21:45
Ozivim to tu trochu:
Impactics DMono 1, pasívna mini skrinka, je už v predaji (HWCooling.net)
Presne na toto som dlho cakal. Bezhlucna Core i7-7700T (resp. v mojom pripade si asi vystacim len s i5-7400T) v ani nie dvojlitrovej skatulke s vyriesenym chladenim vykonneho SSD (asi do nej suplnem nakoniec Patriot Hellfire) i VRM. Co poviete?
Niekomu mozno budu vadit, ze skrinka samotna nema ziadne konektory USB. Ale tak Impactics ju nezamysla na multimedialne pouzitie.
Impactics DMono 1, pasívna mini skrinka, je už v predaji (HWCooling.net)
Presne na toto som dlho cakal. Bezhlucna Core i7-7700T (resp. v mojom pripade si asi vystacim len s i5-7400T) v ani nie dvojlitrovej skatulke s vyriesenym chladenim vykonneho SSD (asi do nej suplnem nakoniec Patriot Hellfire) i VRM. Co poviete?
Niekomu mozno budu vadit, ze skrinka samotna nema ziadne konektory USB. Ale tak Impactics ju nezamysla na multimedialne pouzitie.
Veci je dobré robiť buď poriadne alebo vôbec.
Riesit pasivne chladenie pre vykonne PC by som nechcel, avsak pri HTPC je to v pohode.
Fotrik to pouziva k drahsej hi-fi zostave, cize je tam zvukovka Asus Xonar STX II.
Foto neviem ci najdem, otvarat kvoli foto to nebudem.
Bezne komponenty pre pasiv chladenie: Fractal Core 3500 (vtedy ~ 60 eur, skoda ze uz nemaju nic podobne v tej cene), Silverstone HE02 (~ 70 eur), zbytocne predimenzovany ale zas kvalitny zdroj Seasonic P-660 (~ 160 eur, menej vykonne pasiv / semipasiv PSU sa cenovo neoplatili), nejaky Athlon A10 APU atd.
Na ASIO prehravanie (Winyl), Spotify, Youtube atd. to staci
Hi-fi zostava stala asi 4x tolko ako tento PC
Fotrik to pouziva k drahsej hi-fi zostave, cize je tam zvukovka Asus Xonar STX II.
Foto neviem ci najdem, otvarat kvoli foto to nebudem.
Bezne komponenty pre pasiv chladenie: Fractal Core 3500 (vtedy ~ 60 eur, skoda ze uz nemaju nic podobne v tej cene), Silverstone HE02 (~ 70 eur), zbytocne predimenzovany ale zas kvalitny zdroj Seasonic P-660 (~ 160 eur, menej vykonne pasiv / semipasiv PSU sa cenovo neoplatili), nejaky Athlon A10 APU atd.
Na ASIO prehravanie (Winyl), Spotify, Youtube atd. to staci
Hi-fi zostava stala asi 4x tolko ako tento PC