nove ati karty

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
jimmyjoe
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Okt, 2006, 02:00

nove ati karty

Príspevok od používateľa jimmyjoe »

neviete kedy by priblizne mali dojst nove graficke od ati???
CrakeN
Ban
Ban
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa CrakeN »

Okolo kariet ATI je uz dost dlho ticho, hlavne odkedy presli pod AMD, ktore nepusti von ziadnu informaciu o vyvoji. Podla vsetkeho tento rok nebude nic, a tiez ani zaciatkom buduceho roka. SnaD uz do CeBITu budu aj DX10 karty od ATI (pre neinformovanych, CeBIT je 15.-21.3.2007).
jimmyjoe
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jimmyjoe »

tym padom ale dost stratia oproti nvidii teda co sa tyka high endu nie???ta uviedla 8800 teraz a to je skoro 5 mesiacov, tagye vacsina ludi si asi skor ako dojdu nove ati kupi uz tito n vidie...
CrakeN
Ban
Ban
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa CrakeN »

ATI svoje DX10 karty este neuverejnila, ani este ziadne informacie nevysli. Dokonca ani neoficialne a pre VIP Press. Proste v AMD zaryto mlcia. Pocitam, ze o mesiac, dva bude jasnejsie, co ako. CeBIT uz bude snaD v znameni ATI.

Samozrejme prichodom GF 8800 GTX/GTS straca ATI definitivne high-end, a pocitam, ze ani tak skoro nebude odpovedat. Povedal by som, ze sa zameria skor na mainstream, kde NVIDIA pride az po CeBITe.
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

si myslim ze ani nie 5mesiacov zas neni taka doba aby karta nejak astonomicky klesla na cene (teraz stoji cca 24 000) pochybujem teda ze bezny uzivatel po nej siahne kym pridu karty urcene pre povedzme strednu triedu co je uz spominany CeBIT ....pokial sa nemylim
l0k2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa l0k2 »

Ja sa na ne rozhodne tesim. Neviem preco ale moj vnutorny subjektivny pocit mi hovori ze budu viac ako slusne. :wink:

Skoda len, ze teraz budeme opat minimalne pol roka pocuvat ze ATI je sprostost a vykonovo straca na NV :( Tazko je niektorym vysvetlovat ze nemozno porovnavat karty s next-gen kartami..
sentimentálna spomienka - valid cpu
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

l0k2 napísal:Tazko je niektorym vysvetlovat ze nemozno porovnavat karty s next-gen kartami..
nuz, holt, ako ja hovorim: nechajme ich, nech su spokojny vo svojej obmedzenosti...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

podla mojho je dost trapne ak si dakto vybera kartu podla vyrobcu typu ja verim len intelu a ja verim len NV jednoduho rozumny clovek sa rozhodne podla pomeru cena vkon a nie podla nejakych vnutornych pocitov
wendigo5
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 28. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa wendigo5 »

Memnon napísal:podla mojho je dost trapne ak si dakto vybera kartu podla vyrobcu typu ja verim len intelu a ja verim len NV jednoduho rozumny clovek sa rozhodne podla pomeru cena vkon a nie podla nejakych vnutornych pocitov
Presne. Aj ja si myslim. Akoze, nekupim si kartu od ATi aj keD je lepsia v pomere/vykon, lebo som fanaticky zastanca nVidie. Toto bol len priklad samozrejme. :wink:
Ale podstatu asi chapete :D
Milujeme tých ktorí nás odmietajú. A pre tých,ktorí si to nevážia odmietame tých, ktorí nás milujú
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa ---Diablo--- »

a nemoze to byt tak ze ci uz nvidia alebo ati kazdy ti ponukne nieco ine???
---Diablo---
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa ---Diablo--- »

pokial viem tak nvidia vypusta funkcie ktore nepovazuju za dolezite jadro sa tym padom zmensuje a tym je cena nvidii lepsia ako ati ale zas ati ma komplexnejsie jadra ktore vedia robit preciznejsie vypocty paralelnejsim sposobom takze je na kazdom ako sa rozhodne ci uz nvidia alebo ati vsetko sa v niecom lisi :wink:

Návrat na "Grafické karty"