Pneumatiky :)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Pneumatiky :)
Ak ti netrasu netreba ale kamarád čo mi vyvažuje kolesá tak mi hovoril, že keď máš nové pneu tak potrebuješ viac závažia ako keď si potom sadnú preto sa oplatí raz za dva roky to vyvážiť, samozrejme ak trasú.
Spoiler: ukázať
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
geometriu asi tiez netreba 5 rokov robit ze? potom sa ale necudujte ked to streli z vnutornej strany kde uz ziadna guma nebude, taktiez disky sa na nasich cestach radi krivia, takze tvrdit ze pravidelne vyvazovanie nema zmysel je riadny bullshit
Geometria a vyvažovanie sú dve rozdielne veci. Geo chodím s autom raz za rok.
Rotáciu gum si nechám spraviť v servise pri výmene oleja. Ak aj nepoviem, tak si väčšinou sami pozrú pneu a navrhnú prehodiť zadné s prednými.
Rotáciu gum si nechám spraviť v servise pri výmene oleja. Ak aj nepoviem, tak si väčšinou sami pozrú pneu a navrhnú prehodiť zadné s prednými.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ja mám z poslednej návštevy pneuservisu opačnú skúsenosť. prezúval som na celoročky a chcel som preventívne vymeniť všade aj TPMS, keďže pôvodné už majú 5 rokov a típek ma vyslovene odhovoril, že to nie je potrebné, že nech mením vždy až keď nejaký odíde. Car Care Servis v Ivánke.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No vyvazenie novych zimakov u mna velky zmysel nema, jak to sadne a pozbiera prve kamienky, tak citit jemne vibracie.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
mnoho poruch na aute sa nestane zrazu, ale hnilo to mesiace.. aj vycaptana guma je dlhodoby proces zlej geo, ktory je citit v spravani.geometriu asi tiez netreba 5 rokov robit ze? potom sa ale necudujte ked to streli z vnutornej strany kde uz ziadna guma nebude,
napr 2x mesacne treba merat tlak gum, ruky hore kto tak robi.
opravovat krivy disk vyvazovanim.?taktiez disky sa na nasich cestach radi krivia, takze tvrdit ze pravidelne vyvazovanie nema zmysel je riadny bullshit
plechy vydrzia dost. nizky profil na nase cesty je fail, kostitras.
uvazujem o hlinach, ale bezne hliny su dost tazke, to ma vplyv na jazdne vlastnosti. nedava mi zmysel dat tolko € iba za vzhlad.
- d3Xter
- Používateľ
nauc sa citat s porozumenim a potom mudruj
cele to bolo mierene na ludi co planuju obut celorocky a 5 rokov o kola ani nezakopnut, zla geo alebo odpadnute zavazie sa nemusi vobec nijak prejavit alebo vodic nic nepostrehne ale gumy sa budu nicit, pri pravidelnej obhliadke sa nato pride kde to bude hned vidiet...
kludne si meraj aj 10x mesasne gumy, stale nameras nieco ine, mne stacia senzory
cele to bolo mierene na ludi co planuju obut celorocky a 5 rokov o kola ani nezakopnut, zla geo alebo odpadnute zavazie sa nemusi vobec nijak prejavit alebo vodic nic nepostrehne ale gumy sa budu nicit, pri pravidelnej obhliadke sa nato pride kde to bude hned vidiet...
kludne si meraj aj 10x mesasne gumy, stale nameras nieco ine, mne stacia senzory
Este ze existuje tpms. Komu sa chce nieco meriat. Ja dofukujem tak raz za sezonu. Po prvej jazde po meste si poviem ze som radsej nemal nic dofukavat.
A co chces davat rovnat disky kazdu sezonu? Plechy sice vydrzia viac ale zacnu reznut, su max r16 a su spatne. Mam jedne ktorym uz nepomaha ani vyvazovanie. Nad 150 uz vibrator z volantu.
Vcera som siel na dvojrocnych eko zimakoch a bola to tragedia v zakrutach po vode. Setrit sa oplati.
A co chces davat rovnat disky kazdu sezonu? Plechy sice vydrzia viac ale zacnu reznut, su max r16 a su spatne. Mam jedne ktorym uz nepomaha ani vyvazovanie. Nad 150 uz vibrator z volantu.
Vcera som siel na dvojrocnych eko zimakoch a bola to tragedia v zakrutach po vode. Setrit sa oplati.
.
- d3Xter
- Používateľ
ja som o rovnani nehovoril ale ze ked uz su krive treba ich mat dobre vyvazene, krive mozu byt zo dna na den ked sa trafi dobra diera sam mam krivy disk ale je spravne vyvazeny a nic netrasie
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Na firemnom passate som od jari jazdil na zimnych APOLLO 205/55/r16 avsak ked prisiel prvy chlad a rano vlhke cesty, ani som sa z krizovatky nepohol, kym esp nezauradovalo. To uz nevravim pri najazdoch do zakrut a jazde po INEJ ako suchej ceste... Vymenil som ich za vredesteiny a ten rozdiel bol markantny. Tieto pneu NEODPORUCAM
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
a to si myslite ze krivym diskom pomoze vyvazenie?
alebo ze nevyvazene kolesa sposobuju opotrebenie gum?
mkay
____
edit.
plechace niesu max r16
a vydrzia aj cez 10 rokov bez hrdze
alebo ze nevyvazene kolesa sposobuju opotrebenie gum?
mkay
____
edit.
plechace niesu max r16
a vydrzia aj cez 10 rokov bez hrdze
(tpms nemam- meranie cez abs, co ma svoje +,-)kludne si meraj aj 10x mesasne gumy, stale nameras nieco ine, mne stacia senzory
je pravda ze nove auta maju blikatka a cidielka, ale to sa moze pokazit.
raz typek na alfe sa spoliehal na cidlo oleja, a nie na tycinku. lenze cidielko urobilo potichu bum, a typek zadrel motor.
- d3Xter
- Používateľ
to nie je problem cidla ale alfy, ze nedetekovala vadny snimac, takze je dost mozne ze alfa by zdochla aj keby vsetko bolo funkcne nehovoriac o tom ze majitel musel pocut uz motor ze je hlucny ked nema olej...ale to je uz ot
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bezne nekovane 18tky maju tak 11-12kg. Kovane spokojne pod 10kg. Chladenie brzd zvykne byt lepsie, niektore su zimne ( povrchova uprava). Tvrdost kovanych alebo flow formed diskov je oproti plechom galaxiu inde.
Na bezne jazdenie by som kupil oem kovane disky, ludia niekedy ani nevedia co predavaju a k nejakym 16-17" diskom sa da prist za smiesne peniaze.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X