COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Nechali by ste sa zaockovat ruskou vakcinou Sputnik?

Ano
29
39%
Nie
46
61%
 
Celkom hlasov: 75

Používateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2009
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa Sky »

To mi jasne, len prave kvoli tym spekulantom si to musia odsrat aj ostatni. Aby to fungovalo ako ma (nie len tieto obmedzenia, ale vsetko) by museli byt ludia trochu inak mentalne nastaveni.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa Pietro sk »

dnes som videl odchytavat domacich aj cudzich.
Spoiler: ukázať
5800x ..b550aorus_pro 180€...6800xt stock 670€..nh-u12 am4...viper steel 32GB 4400... R.A.T. 6+
3600-16 1T 32GB#1800IF# curve per core -28max #PBO-175# <95W <65°c
ag241qx; seagate 600pro; firecuda520..
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52
Bydlisko: Nitra

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

No tak cca po roku, čo som vzdal písanie dlhších príspevkov v tejto téme lebo som pochopil, že riešenie tu asi nenájdeme, mám chvíľu času tak si predsa len dajme jeden wall of text, vopred sa ospravedlňujem za dĺžku ale je to opodstatnené.
dendroid napísal: Pi 05. Mar, 2021, 17:47 Kde su vsetci ti vojaci a policajti na uliciach ? Ci mozno to mysleli tak, ze ich vyhodia z roboty a zhabu im majetok a skoncia na ulici ako bezdomovci ? :D
Ale oni sú, ale nie tam kde by ich bolo treba ;)
Súvisí to s tým čo som písal o stranu dozadu, jednoducho PZ aj v tomto prípade vykonáva činnosť - ktorou dokazuje opodstatnenosť svojej existencie a plnenie noriem od nadriadených. Rozkaz znel jasne...

Niekomu môže prísť to čo píšem ako divné ale tak to je, a nie len v rámci kontroly týchto "opatrení".

Pozrime sa na jednoduchý príklad, z oblasti bezpečnosti cestnej premávky. Koľko z vás videlo hliadku pri škole na prechode, kde už predtým bolo zrazené dieťa alebo v obytnej zóne kde je 20 km/h? No proste tam bezpečnosť cestnej premávky nezabezpečujú, z toho potom plynie otázka kde teda sú?

Na výpadovke z mesta - 4 prúdovke, kde je sekvencia dovolených rýchlostí 50/70/90. Prečo sú tam?

Pretože vedia, že tam je vyššia pravdepodobnosť, že niekoho chytia...

Prečo musia niekoho chytiť? No aby dokázali svoju opodstatnenosť a mali plnenie v tabuľkách... To aký je prínos z toho keď na výpadovke niekoho zastavíme za to že na 70ke išiel smrteľných 82 km/h, nech posúdi každý sám.

Väčšina Policajtov je vyškolených k tomu, že v službe je bežný občan ich nepriateľ - nakoľko sa jedná o niekoho kto práve môže páchať priestupok, ktorému majú oni v zmysle svojho povolania zabrániť. Samozrejme fungujú veľmi jednoducho ako typický predátor - vyberú si ľahšiu korisť.


Takže kde sú kontroly opatrení?

Od pondelka sa môžeme pripraviť, že budú hlavne pri obchodoch, nakoľko budú povinné respirátory.

Je to zase o tom, že sa budú vyskytovať hlavne tam, kde je pravdepodobnosť, že niekoho chytia, tak ako som písal vyššie.
Kde boli včera? No napríklad na vlakovej stanici, kde fajčiacich ľudí čakajúcich na vlak dr..... za to, že nemajú rúška. Ľahký cieľ...

Prípadne tam riešili včera ešte aj toto závažné porušenie:
Obrázok

Pri kontrolách zastavujú väčšinou "chudákov" na starších autách. Prečo? Lebo je tam vyššia pravdepodobnosť, že niečo nebudú mať v poriadku, a kontrola zákazu vychádzania - ak je dôvod cesty opodstatnený, sa v momente zmení na kontrolu dokladov, a toho či má zastavený jedinec všetko v poriadku... :facepalm:

Ono to skutočne záleží hlavne od človeka, ako dobre dokáže obhájiť účel a zmysluplnosť svojej cesty. Tu platí presne to čo som písal o dve strany do zadu. Nerozprávať sa s policajtami znamená nedávať im informácie, ktoré by im vedeli pomôcť a naopak priťažiť mne. Samozrejme nie každý to dá, to je úplne normálne

icefire napísal: So 06. Mar, 2021, 08:59 Ako to je v pripade cestovania po 20.00? Nikde to tam nevidim po 20.00, iba po 01.00.
Úplne v pohode, cesty sú fajnové prázdne ;) A pokiaľ spĺňaš výnimku, tak je to bez problémov, viď. moju kontrolu zo včera nižšie.
Treba čítať kompletné uznesenie vlády, a nie výcuc čo dávajú média, často krát je nekompletný / zavádzajúci / chybný.

Aj tie opatrenia ako tu vidím z diskusie nie sú celkom jasné každému, a jeden by si mohol myslieť že je to tak skoro úmyselne, jednoducho to vytvára priestor, určitú "šedú zónu" v ktorej môže PZ bezpečne lavírovať. Je úplne bežné, že vzhľadom na nízke povedomie niektorých ľudí ich PZ "uvarí" a dostanú pokutu aj keď neoprávnene.

Takže ako vyzerá kontrola o 0:30 dodržiavania opatrení z praxe, nechce sa mi to natáčať a dávať na youtube...
Test ani potvrdenie z práce som neukazoval, aj keď ich mám, nebolo treba...

Obrázok

Dobrý večer pán Vodič, predložte prosím vaše doklady....
Dobrý večer pán podpráporčík, mohli by ste mi prosím ozrejmiť dôvod zastavenia?
Vy neviete, že je zákaz vychádzania?
V zmysle zákona o PZ voči mne môžete vykonávať služobný zákrok len v prípade, že... Tak sa teda pýtam, či máte podozrenie zo spáchania priestupku alebo trestného činu.
Aký trestný čin, je zákaz vychádzania, predložte vaše...
Pán podpráporčík, v zmysle toho že ste ma v zmysle zákona o PZ zastavili na základe určitých skutočností, by som rád vedel dôvod zastavenia - Vy by ste mi mali oznámiť z čoho ma podozrievate, keďže ste ma zastavili. Vy by ste ma mali o tom predsa poučiť, či nie?
Veď Vám hovorím je zákaz vychádzania a vy máte iné ŠPZ.
Ako myslíte iné? Mám ŠPZ úplne rovnaké ako každé iné auto, veď ich predsa nemám vlastnej výroby.
Z iného okresu ste.
A to je snáď zločin?
No nie, ale na základe toho máme dôvodné podozrenie, že porušujete zákaz vychádzania.
Aha v poriadku, takže vy si myslíte, že som sa dopustil tohto priestupku. A na základe čoho, len toho, že mám ŠPZ z iného okresu? To predsa nemôže stačiť na Vaše dôvodné podozrenie...
No veď je to snáď logické.
No nie je, keby že použijete ten Soitron čo máte v aute, tak vidíte, že to auto je registrované na firmu, a z toho by sa jeden mohol domnievať, že som tu služobne nemyslíte?
Tak to nefunguje vy sa nejako vyznáte, vy ste policajt?
Nie pán podpráporčík, nie som. A keby že si zapnete tú vysielačku, tú kódovanú Tetru čo máte, tak by ste vedeli, že ma už kontrolovali, pred 5 minútami kolegovia tam a tam, no schválne preverte si to...

Policajt uteká do auta... Za 30 sekúnd ide naspať už nič nechce, a v poriadku môžete ísť...

Samozrejme, niekomu to môže prísť, že som absolútny chu... Ja ale tiež nemám náladu sa nechať zastaviť 3x za cestu domov, len za to, že som jediné auto na ceste. Moral of the story je to, že akonáhle policajt príde na to, že zastavil niekoho, kto sa nedá oje.... tak sa na to vykašle.

Ale toto samozrejme nie každý dá, preto si treba dopredu zvážiť, či sa do toho budem púšťať - pretože tá hliadka bude ešte protivnejšia...

Skôr ako mi niekto napíše, že kvôli takým ako ja to tu je tak ako je, tak si dovolím oponovať. Jedna vec je dodržiavať opatrenia, a druhá nezmyselná buzerácia.

No a teraz príklad ako sa to nemá robiť:

Kolegu cez minulú veľkú noc - kedy bol ten prísny zákaz zastavila hliadka. Mal u seba potvrdenie aj všetko. Na sedačke mal prostriedky na čistenie auta. Policajt sa pýta, že čo to má. On, že autokozmetiku, že si po robote na firme vyčistí auto, že mu to šéf dovolil.
Policajti ho okamžite otočili, že je zákaz vychádzania a nemá si ísť čo do okresu iného čistiť auto.

A toto je presne to o čom hovorím, proste im dal informáciu ktorú nemal a vymaľované. Nehovoriť nič čo netreba. Nesnažiť sa argumentovať logicky, nefunguje to.
Ivko napísal: Pi 05. Mar, 2021, 22:44
scream napísal: Pi 05. Mar, 2021, 20:18
Blackhawk napísal: Pi 05. Mar, 2021, 16:17 Mne to tu pride jak v kocurkove, dve strany dozadu sa vsetci stazujete, ze nikto nedodrziava nariadenia a nikto to nekontroluje a o dve strany dalej sa stazujete, ze su kontroly.
No lebo tie kontroly medzi okresmi su nezmysel spolu so zakazom ist do prirody. Nech kontroluju dodrziavanie v auparku v MHD, vo fabrikach, vseobecne v uzavretych priestoroch a nech nebuzeruju ludi na cestach debilnymi otazkami a vytvaranim rannej zapchy.
Robia to na SK, robia to v CZ, robia to všade kde je zlá situácia...
My nie sme jediná krajina, kde bol zákaz vychádzania, kde bol zákaz opustiť okres

Ja neviem čomu sa stále čudujete.
Chcete aby táto situácia skončila čím skôr?
Tak presne preto musia byť tie kontroly, aby obmedzili "turistov" a tým nemyslím tých čo chcú ísť reálne na turistiku...

Pretože, ako vidíme z praxe, tie kontroly nefungujú tak ako by mali, resp. sú nezmyselné.

Takže, k cestovaniu po 20:00

Na cestu s účelom vycestovať do zahraničia, môžeš ísť kedy chceš. Ako ti PZ dokáže, že tam nejdeš? Budú pozerať, či máš kufre v aute?
Stretol som sa s tým, že sa snažil poučiť, že na cestu do zahraničia máš mať vyplnenú e-hranicu. Čo ak ju nemáš? Príde na to, že v skutočnosti necestuješ do zahraničia? No nie normálne mu ukážem mobilný telefón, že to je také zariadenie z 3 tisícročia, a na ňom si to vyplním 2 km pred hranicou.

To isté aj tie potvrdenia o tom, že ideš do práce. De jure, je to zdrap papiera. Prečo?

Mám v potvrdení, ktoré som si sám vypísal a podpísal - na čo mám ako štatutárny orgán zo zákona plné právo, že moja prítomnosť je potrebná od 5:00 do 01:00. Policajt na to pri kontrole čumel ako bulhar do mlátičky...

(Skôr ako by niekoho napadlo, že ako fajnovo vyj.... so systémom, tak to tak nie je som zodpovedný za 3 zmennú prevádzku, a pravidelne chodím z práce aj cez víkend nad ránom pokiaľ je to treba...)

Kto kontroluje, či je to potvrdenie pravdivé? Kto kontroluje, či tam daný človek robí? Ja viem, nedá sa to - veľká administratívna záťaž.
A tak sa môže stať, že nejaký exot bude mať potvrdenie, ktoré vôbec nie je pravdivé...

To isté aj testy, sme tu na IT fóre, kto kontroluje pravosť testov? Koľko ich je asi tak len vytlačených doma?

AD2,
cestu do a zo zamestnania zamestnanca okrem zamestnancov škôl a školských zariadení, ktorý nemôže vzhľadom na povahu práce vykonávať túto ako prácu z domácnosti, ak sa preukáže potvrdením zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce a cestu späť a na cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ktorá nemôže byť vykonávaná ako práca z domácnosti, a cestu späť,
To sa nám tu celkom rozmohol taký nový absurdný nešvár. Zrazu je každý druhý "Podnikateľ".
S prepáčením "žebráci", čo za 10 rokov podnikania, nikdy nedosiahli zisk - lebo samozrejme odrb.... na daniach a nič nedali do systému, tu zrazu behajú akí sú oni podnikatelia, a ako cestujú za výkonom podnikateľskej činnosti. V Amerike, by ich dávno zrušili, že pokiaľ netvoria dlhodobo zisk tak sú "hobbisti".

Samozrejme necestujú za účelom podnikateľským a dosiahnutím zisku, zoberú živnostenský list, a šermujú ním 3 tej hliadke keď idú domov na východ k starým rodičom... Niekoľko takýchto ľudí sa mi vyjadrilo, že však čo oni môžu - veď sú podnikatelia.

A Nás malé a stredné podniky, ktoré dane platia a tvoria zisk, štát len dr... a posiela nám kontroly z IBP, či si je možné zobrať 15 tonový sústruh na home office :facepalm:
Sky napísal: So 06. Mar, 2021, 12:28 To mi jasne, len prave kvoli tym spekulantom si to musia odsrat aj ostatni. Aby to fungovalo ako ma (nie len tieto obmedzenia, ale vsetko) by museli byt ludia trochu inak mentalne nastaveni.
Klinec po hlavičke ;) Nám to tu môže byť všetkým jasné, ale čo z toho? Problém je presne mentalita.

Koniec koncov, tie opatrenia sú zrkadlo národa.
Jednak toho, čo si ľudia zvolili, a aj toho ako sa chovajú. Ale s tým sa nedá nič robiť...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2436
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa Blackhawk »

SAJBAMA napísal: So 06. Mar, 2021, 16:12 ...
Pozrime sa na jednoduchý príklad, z oblasti bezpečnosti cestnej premávky. Koľko z vás videlo hliadku pri škole na prechode, kde už predtým bolo zrazené dieťa alebo v obytnej zóne kde je 20 km/h? No proste tam bezpečnosť cestnej premávky nezabezpečujú, z toho potom plynie otázka kde teda sú?
...
Len tak zo zaujimavosti, kolko takych prechodov kde bolo zrazene dieta poznas? Ja som v minulosti dost casto videl toto zabezpecovat mestskych policajtov, vzdy rano.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12327
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

u nas pri skole su rano pravidelne mestky.

a ktomu zastaveniu, mas pravdu, ale robia to z dovodu, aby sa eliminoval pohyb na minimum. Neviem ci pozeras aj na druhu stranku, ale nemocnice su na to nazozaj zle, pacientov vozime aj do zahranicia (zatial Polsko a dnes uz vari aj do Nemecka). Preto my tie kontroly nedvihaju tlak. Cez den je zastavenie takmer o nahode, odskusane. A ako to bolo tu uz par krat pisane, tie kontroly nie su len na SK. Boli, su vsade na miestach, kde je situacia naozaj zla a u nas je to momentalne zle
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8595
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa shiro »

u mna tiez, zastavenie pocas cesty za zakaznikom. Povedal som kam idem a preco a ...dakujeme, dovidenia pan vodic. Ziaden papier nechceli.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10031
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa stiv »

Tak o nahode ako o nahode. Skor o tom, ci sa pozdavas policajtovi a mas spravne auto so spravnou spz alebo ci je po 20:00. Som presiel bajoko 20 hliadok a nikto nic. Vymenim auto za "exotickejsiu spz" a to bude zastavovania. Idealne s nahodnou kombinaciou troch rovnakych cislic. :-D

Dnes kamosovi volala kriminalka ci dodrziava karantenu a nech vyjde na balkon. :-D
.
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1639
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa werwest »

Ja som bol v okrese s okresnymi znackami a ajtak zastavovali a kontrolovali vsetky mozne papiere. Asi sa nudili ci co
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7256
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: SC

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Dnes cesta z BA do PD a poobede naspat, no nikto ma nikde nezastavil :(
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12327
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

ak to pomoze aktualnej situacii, uy to treba len nejako pretrpiet. Len dufam, ze ked sa to zacne zlepsovat, zacnu sa aj robit rozhodutia z rozumu. Nie ako doteraz

Stiv: tento tyzden sme boli 3 kolegovia nezavisle v BA a spet. Ziadne zastavenie, nic. A to sa ide cez par okresov a krajov. Nase vedenie ma celkom exoticke auta a zeby mi spomenuli ako ich vsade zastavovali si nespominam.

Mne sa paci ked sa pise o tom, ze policajti nemusia plnin blbe rozkazy. Lenze musia. Teda ak chcu pracovat v policajnom zbore. A mozete mi verit, ze neni to med lizat, ked vas vedenie posle von kontrolovat papiere a zastavovat auta v pocasi, ze by ste tam ani psa nevyhnali
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8595
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa shiro »

a velitel si pohodlne susi zadnicu vo vykurenom kancliku :-)
znama prax, nielen u policajtov, a podobnych "rozhodovacov od stola"
stiv napísal: So 06. Mar, 2021, 20:00 Tak o nahode ako o nahode. Skor o tom, ci sa pozdavas policajtovi a mas spravne auto so spravnou spz alebo ci je po 20:00. Som presiel bajoko 20 hliadok a nikto nic. Vymenim auto za "exotickejsiu spz" a to bude zastavovania. Idealne s nahodnou kombinaciou troch rovnakych cislic. :-D
Fabia kombi s BL znackami v BB okrese, pretoze firemne auto. Jazdim RK, LM, VK, LC, RS.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa Pietro sk »

piatok firma testy, nik pozitiv. :good:
Skôr ako mi niekto napíše, že kvôli takým ako ja to tu je tak ako je, tak si dovolím oponovať. Jedna vec je dodržiavať opatrenia, a druhá nezmyselná buzerácia.
je to ako s pravidlami cestnej premavky.
ak by sa nikdy nekontrolovalo, z titulu ludskej povahy by casom to tu vyzeralo jak v bangladesi. ide ten, co ma silnejsi klakson...
to neznamena ze suhlasim s kasirovanim. peter kovarik povedal ze nechce mat len vyberacov pokut, uvidime.
mozno 1/3 obcanov co respektuje pravidla, a netreba ich kontrolovat. a zvysok su spekulanti, co sa este na fb pochvalia jak vycurali so systemom.

cyka blyad https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&spr ... i-v-civile :D
Naposledy upravil/-a Pietro sk v So 06. Mar, 2021, 20:57, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
5800x ..b550aorus_pro 180€...6800xt stock 670€..nh-u12 am4...viper steel 32GB 4400... R.A.T. 6+
3600-16 1T 32GB#1800IF# curve per core -28max #PBO-175# <95W <65°c
ag241qx; seagate 600pro; firecuda520..
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10031
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa stiv »

Pietro sk napísal: So 06. Mar, 2021, 20:46 peter kovarik povedal ze nechce mat len vyberacov pokut, uvidime
To sedi, teraz ich nahradia radary https://www.aktuality.sk/clanok/868657/ ... ionov-eur/ :-D

Uz sa tesim na pohladnice do vitriny.
.
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52
Bydlisko: Nitra

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

Blackhawk napísal: So 06. Mar, 2021, 19:26
SAJBAMA napísal: So 06. Mar, 2021, 16:12 ...
Pozrime sa na jednoduchý príklad, z oblasti bezpečnosti cestnej premávky. Koľko z vás videlo hliadku pri škole na prechode, kde už predtým bolo zrazené dieťa alebo v obytnej zóne kde je 20 km/h? No proste tam bezpečnosť cestnej premávky nezabezpečujú, z toho potom plynie otázka kde teda sú?
...
Len tak zo zaujimavosti, kolko takych prechodov kde bolo zrazene dieta poznas? Ja som v minulosti dost casto videl toto zabezpecovat mestskych policajtov, vzdy rano.
Ktoré frekventujem pravidelne ja osobne ako vodič a viem že sa tam stala takáto nehoda? takto z hlavy asi 5...

Za posledné dva roky bolo zrazených len na prechode pre chodov vyše 550 ľudí. Au... :smutny:

Ono by to chcelo "niekoho" kto "pracuje" na polícií, lebo ich ISDN, pokiaľ som to "počul" správne, nedelí tie deti hneď do samostatnej kategórie, treba si to spočítať ručne po jednotlivých nehodách, resp, nie je z toho samostatný výstup hneď...
Zlé jazyky z praxe hovoria, že je to ± 1 percento hore dole okolo 20%, čiže každý piaty prípad je štatisticky dieťa...

Ja súhlasím aj s tebou aj s hellom, vidím aj ja mestských pravidelne v takýchto oblastiach.

Ja som vyššie ale písal hlavne o "zelených" nie mestských. A tých skutočne vidíš tak na prvý školský deň možno niekde.
Myslené to bolo na margo toho, že úlohou dopravnej polície je v prvom rade dohliadať na bezpečnosť cestnej premávky, v druhom rade riešiť nehody. To ako si myslím že dohliadajú som napísal vyššie. Je to hlavne o tom systéme ktorý v tejto inštitúcií panuje...
HellAngel napísal: So 06. Mar, 2021, 19:44 a ktomu zastaveniu, mas pravdu, ale robia to z dovodu, aby sa eliminoval pohyb na minimum. Preto my tie kontroly nedvihaju tlak.
Ale im to zatiaľ aj celkom funguje - to že sa ľudia boja... Za 50km stretnem tak 10-15 áut po 20:00 - to je značný pokles.

Ja som sa dostal všade kam som potreboval a vždy. Pokiaľ by mi niekto zabránil v tejto ťažkej dobe ísť do práce tak by mi uletel dekel, nakoľko už rok niečo zachraňujeme, prežívame a stojí to nemalé úsilie.

Pokiaľ je zmyslom kontrol to, že na 90% percent národa nič iné ako bič nefunguje, tak nech sú, pokiaľ mi nikto nezavrie podnik tak strpím v podstate čokoľvek, za ten rok sme si už mnohí myslím že zvykli na všeličo ako na "nový normál". Ale už zase prichádza na pretras aj tento experiment, lebo to sme ešte neskúsili...

Ale zároveň v zmysle toho čo som napísal vyššie, sú tie kontroly nezmyselné, lebo prakticky sa dajú vždy odr... A to je také Slovenské.

Ako som už písal vyššie, nechcem tu písať návody, ale jednému by sa mohlo zdať, že dobre sa má ten kto vie ako vydr.... pardon "fungovať" so "systémom".

A okrem toho, to je samozrejme rečnícka otázka, kto z nás tu neporušuje aspoň jedno opatrenie alebo ho neporušil?

Uvediem taký smutný príklad z praxe od nás. Tí čo tu ešte nie ste ženatí, išli by ste za priateľkou pokiaľ s ňou nežijete v spoločnej domácnosti?
Drvivá vačšina ľudí to samozrejme odignoruje a ide. No a tak išiel chlapec lebo však ma frajerku, ktorú ľúbi...
A tú následne tiež nakazil Covidom. No a následne sa nakazil jej otec. A zomrel vo veku 53 rokov. :facepalm:

K tomu asi ťažko niečo dodať...


No a v ďalšom poste by sme sa mohli pozrieť ako v praxi fungujú "ekonomické" opatrenia, a uviesť si aj tam pár príkladov ako "funguje" systém.

Ja viem, niekto by sa mohol opýtať, že keď som so všetkým "nespokojný", tak čo teda navrhujem, aké opatrenia alebo riešenia?
Ale prečo by som mal? Z našich daní MY VŠETCI tu platíme celý aparát ľudí ktorí hľadajú riešenia ;) Ale zatiaľ im to moc nejde...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12327
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

Nejde to takto dalej. Dufam ze sa situacia zlepsi, odvola sa saso aj s par ministrami a zacnu sa tu robit rozumne rozhodnutia
NB: Asus ROG Strix G16

Návrat na "Debata o všetkom"