Crt ma plynulejsi obraz ako LCD a oledy. To len tak mimo temy.
Inak tych 120 Hz ma obmedzenia v datovych tokoch atd.
monitor vs telka 75''
- JurajSlovakID
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Re: monitor vs telka 75''
gammaray ok bude to 55 co sa este da, btw hravas este starcraft? by som si niekedy zahral v ramci neurogenezy a neuroplasticity a vseobecne kognitivny trening, prestanem aj pit pivo pretoze po nom mas horsi spanok a v spanku sa deje vela veci je to nieco ako defragmentacia mozgu, spankove cykly su po 90 minutach, dolezity je aj rem spanok aj nonrem, celkovo absolvujes asi 5 spankovych cyklov, tiez je dolezite nejest pred spanim, chodit spavat a vstavat pravidelne, hned po rane sa neodporuca kava lebo ta odburava hormon ktory ta nastarovava po reboote takze coffee az po 1.5-2hod po vstani, dnes mam napriklad dietu pijem iba caj a vodu, takto to robim raz tyzdenne je to zdrave a po novom chodim este behavat na 15min a tak 2x meditaciu po 20 minutach denne sa snazim dodrzat tak to je taky sum up ktory som presiel od toho starcraftu
Dunar jasne, ked som mal hrat na lcd tak to bola katastrofa ale vtedy mozno boli horsie lcd ako su teraz, ale o csku uz nechcem ani pocut ani to vidiet je to somarina a strata casu, radsej si zahram ten starcraft
dufam ze som to mohol postnut ale spat k teme ja som si to skusal v nay na 75'' pozerat a da sa to len nesmies byt stale vytoceny na jedno miesto ale v skratke je to nie moc prospesne
tu co mam 32 mam v strede stola a je to ok, ked budem mat 55 dam to dozadu miesto reprakov a snad to bude OK
Dunar jasne, ked som mal hrat na lcd tak to bola katastrofa ale vtedy mozno boli horsie lcd ako su teraz, ale o csku uz nechcem ani pocut ani to vidiet je to somarina a strata casu, radsej si zahram ten starcraft
dufam ze som to mohol postnut ale spat k teme ja som si to skusal v nay na 75'' pozerat a da sa to len nesmies byt stale vytoceny na jedno miesto ale v skratke je to nie moc prospesne
tu co mam 32 mam v strede stola a je to ok, ked budem mat 55 dam to dozadu miesto reprakov a snad to bude OK
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
To nie je o tom ci boli kedysi horsie LCD ako dnes. To je o pouzitej technologii, jej limitoch a o percepcii ludskeho oka a interpretacie v mozgu.
LCD (aj oled) proste zobrazuju pohyb sposobom, ktory je pre ludske oko neprirodzeny. Pohyb na CRT aj plazme bude vyzerat vzdy plynulejsie a prirodzenejsie.
Ak na tom planujes aj pracovat, oled by som z vyberu vylucil.
LCD (aj oled) proste zobrazuju pohyb sposobom, ktory je pre ludske oko neprirodzeny. Pohyb na CRT aj plazme bude vyzerat vzdy plynulejsie a prirodzenejsie.
Ak na tom planujes aj pracovat, oled by som z vyberu vylucil.
- JurajSlovakID
- Používateľ
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Juraj...neviem ci alebo
Zacnes 75" z metra... Skoncime pri meditaci a defragu mozgu. Aj tou 55" si o to koledujes.. Nie ze nie. Kludne by ti stacila aj 48ka.. Co je najmensia oled zatial. Len som chcel pomalsie na teba ked si rubal tak vysoko.
Edit: no vidis... Ze si to pochopil
Dunar: ked to bude rozumne striedat (plocha, film, gamesy)da sa to ak narazas na burning. Ale ratat sa s tym musi. Pokial TV nepojde nonstop na ploche. Staci sa k tomu rozumnejsie spravat. Doma mi ide este plazma z roku 2012? No na sivej ploche vidim trochu logo..nejako ma to neiirituje. Resp ho nevidim 99,5% casu ani pri filme. Mozno ked zuzulova ide zjazd. Aj teraz som na olede na pri telefone co taham 4ty rok a ked vidom jednu sivu plochu tak dole mam o par odtienov tmavsi pasik od listy. No co uz. Aj ten vidim malokedy. Sorry za tolko editov
Zacnes 75" z metra... Skoncime pri meditaci a defragu mozgu. Aj tou 55" si o to koledujes.. Nie ze nie. Kludne by ti stacila aj 48ka.. Co je najmensia oled zatial. Len som chcel pomalsie na teba ked si rubal tak vysoko.
Edit: no vidis... Ze si to pochopil
Dunar: ked to bude rozumne striedat (plocha, film, gamesy)da sa to ak narazas na burning. Ale ratat sa s tym musi. Pokial TV nepojde nonstop na ploche. Staci sa k tomu rozumnejsie spravat. Doma mi ide este plazma z roku 2012? No na sivej ploche vidim trochu logo..nejako ma to neiirituje. Resp ho nevidim 99,5% casu ani pri filme. Mozno ked zuzulova ide zjazd. Aj teraz som na olede na pri telefone co taham 4ty rok a ked vidom jednu sivu plochu tak dole mam o par odtienov tmavsi pasik od listy. No co uz. Aj ten vidim malokedy. Sorry za tolko editov
Naposledy upravil/-a dargy v Po 21. Jún, 2021, 19:43, upravené celkom 2 krát.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Uz to vyzera lepsie ...hej hravam sem, tam.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
A kde akoze do tej malej izbicky chces natrepat 75ku? A hlavne... Akou grafikou to chces plnit? V prvom rade sa postaraj o grafiku a az potom ries telku. Btw ja z casu na cas este csko zapnem a aj napriek tomu, ze mam "len" 21:9 35ku, si znizujem na fullhd 16:9 s tym, ze mi to roztahuje oci.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- JurajSlovakID
- Používateľ
Ja csko hrat uz nemozem pretoze ako kazdemu 'profesionalovy' co pri tom stravi kazdy den niekolko hodin to mam presunute do podvedomejsej zadnej casti mozgu v ktorej sa vec tazsie rozpoznava a vyvolava ked nemas kondicku, co som skusal som bol uplne jak v hypnoze viem co by som mal robit ale nerobim to ... zaujimave
to som cital v jednej anglickej knizke o mozgu, profesionalny futbalisti mali pracovat s loptou (driblovat o koleno) a rychlo reagovat na otazky, pricom amaterom to slo podstatne lepsie
hovori sa ze ak chces byt v niecom majster chce to 10 000 hodin cistej prace, ale aj toto pravidlo sa da obist
inak nieco som ti pisal, ci ty uz moju firmu totalne odpalujes
dufam ze moze byt OT, je to moja tema dik
to som cital v jednej anglickej knizke o mozgu, profesionalny futbalisti mali pracovat s loptou (driblovat o koleno) a rychlo reagovat na otazky, pricom amaterom to slo podstatne lepsie
hovori sa ze ak chces byt v niecom majster chce to 10 000 hodin cistej prace, ale aj toto pravidlo sa da obist
inak nieco som ti pisal, ci ty uz moju firmu totalne odpalujes
dufam ze moze byt OT, je to moja tema dik
neni lepsie si na simracing kupit VR?
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
na sim VR best
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65