- okrem toho vyššie som mal potom obavy aj o FOV - bol som si istý, že aj ja mám problém, že mám malé FOV...až kým som nekúpil TestHMD a konečne si to aj sám neodmeral a nezistil, že to je blud a mám nejakých 94° horizontálneho FOV, čo je úplne v pohode, ba až na tej ideálnej strane - stále by som rád nejako magicky mal gasket, ktorý by sedel tak ako keď skúšam headset bez neho a doslova si ho len naštelujem ku ksichtu - strašne by som taký gasket chcel, lebo bez neho to je úžasné, skoro úplne sa odstráni "ďalekohľad"-ový efekt a aj klasický stereo bug ako keď si vidíme každým okom koniec nosa
- minule som v robote skúsil pôvodný Vive...fuj, prišiel som domov a vymojkal som G2, že som krivdil, ako niekto toto mohol používať, ako keby som pozeral cez sieťku (screen-door effect), rozlíšenie, ostrosť, G2 bola iná liga
- sweet-spot - áno, ak by som chcel čítať texty alebo používať PC vo VR (ako seriózne ako používam napríklad teraz na písanie príspevku), tak určo nie ale neviem prečo, no v hrách som to ani raz neriešil a okrem toho si už zvykám na to, že nemôžem mať hlavu na jednom mieste a analyzovať text len očami v rámci celého zorného poľa a tak som sa ustálil niekde v strede, ak čítam text, tak hýbem hlavou viac a lietam očami menej po krajoch a je to lepšie
- a to o zvyku platí aj pre godreje, tie síce G2 nemá ale ten taký flare bieleho na čiernom stále má..napríklad, čomu doteraz nerozumiem, mám napríklad čierny obraz a mám bielu bodku - mám ju mimo zorného poľa v headsete a stále vidím ako sa mi z toho "odráža" do zorného poľa.
G2 ale má iné problémy - VKUSE sa mi soft reštartujú ovládače (odpoja sa vo Wine a znovu pripoja), ten kábel do headsetu stále po čase prestane dobre držať, tak buď dostanem error pri zapnutí alebo napríklad nemám audio a stále ho zatlačujem (a stále káblom hýbem, keď vyklápam strap). Spotreba batérií ovládačov je tiež divná, divne to deteguje úroveň batérie, úroveň skáče, raz mi už vypína FF, lebo nízka batéria - ovládač reštartujem a mám znovu trebárs 40% batérie. Ja si už spisujem veci, za 50€ kupón od predajcu som zainvestoval do "care pack" od HP, tak keď spíšem všetkých 8, či 9 vecí, ktoré robia neplechu, tak som zvedavý, čo za premium RMA dostanem.
Toto ma ale dostalo a nerozumiem - bola v balení handrička na štýl handričiek pre čistenie okuliarov alebo objektívov? Ja som si kúpilerror7 napísal: ↑Ne 14. Mar, 2021, 00:59Čo mi avšak robí dosť problém je chromatic aberation a god rays ... prvý deň som to nejako nepozoroval, no to rozmazávanie všetkého čo nie je presne v strede zorného poľa mi už dosť ide na nervy ... keď sa mi podarí poriadne očistiť šošovky tak je to lepšie, no s tým čistením to nie je zas taká sranda a je problém to očistiť suchou handrou ako kážu v oculuse, hlavne bez alkoholu... neviem do akej miery je to normal a popravde aj rozmýšľam či to kvôli tomu vrátiť alebo nie, bol by som rád ak by sa tu tiež našiel niekto kto má quest 2 a vyjadril sa
https://www.aliexpress.com/item/1005001720876894.html
a nič iné nepoužívam, no ja napríklad čistím aj tak len občas rohy šošoviek - mám podozrenie, že sa mi tam ošuchuje obočie.
Keď už hovoríš o glare/godray-och, tak ak sa nemýlim, pri Q2 sa hovorí o tom, že tam sú dva ja rôzni výrobcovia optiky a že pri jenom z nich sú tieto problémy a pri inom by byť nemali, tak neviem, error, či to nie je aj tvoj prípad.
Inak, Marek, vy ako Quesťáci hlavne môžete používať Virtual Desktop, keďže VD Vám vie bez problémov (alebo by mal) bez problémov streamovať bezdrôtovo a tak osobne by som skôr preferoval namiesto Link kábla (za tie prachy) kúpiť Wifi6 router a používať ho čisto pre Quest 2 a mať ho pár metrov od seba - tam by teoreticky nebolo cítiť už žiadnu latenciu - proste vstup net, výstup káblom do PC a cez Wifi Quest 2 a bum, máš všetko, Oculus platformu, stand-alone režim a zároveň hráš PC...samozrejme, ideálne je mať Elite strap, aby si mal extra batériu a nebol obmedzený na 2 hodiny.
Index zase exceluje inde, trackovanie stanicami 120Hz, široké FOV. Nemáš byť prečo sklamaný, Rift S je už teraz mŕtvy produkt a nevyzerá to, že mu ešte ostáva veľa HPčok predtým ako dostane poslednú ranu od Questu a aj samotného FB, ktorému je Rift u riti.werwest napísal: ↑Ne 14. Mar, 2021, 01:07Oculus je prave na tom najlepsie a ma ich najmensie, aspon rift s mal a co vsetci hovoria quest 2 neni o nic horsi co sa sosoviek tyka. Na indexe to je strasne a v podstate keby ma index nestal menej penazi ako rift s tak som neskutocne z neho sklamany. Ale zvykol som si