Prednedávnom som vymenil TV za LG OLED65CX, taktiež Apple TV HD za 4K.
V rámci ozvučenia mám aktuálne kombináciu staré AVR ONKYO TX-SR508 + 3.1 repro (2x Q Acoustics 2020, Q Acoustics 2000 center a subwoofer BK Electronics Gemini II) prepojené s TV cez arc. A teraz je otázka, či lepšie riešenie (z pohľadu kvality zvuku, podpory najnovších kodekov/štandardov a pod.) bude kúpa nového 4K AVR, alebo to celé vymeniť na soundbar so SW (konkrétne pokukujem po Samsung HW-Q900A). Okrem spomínanej ATV 4K používam aj Chromecast Audio (Spotify, TuneIn) a plánujem aj PS5.
Problém pri AVR (napr. Denon X2700H DAB) je, že všetky minuloročné modely majú tzv. "hdmi 2.1 bug" (aj keď PS5 sa to tuším netýka), kde riešením je ďalšia krabička, či výmena dosky v servise.
Pri SB sa mi páči, že je to skladnejšie riešenie a zbavím sa veľa zariadení, no na druhú stranu stratím variabilitu (možná výmena repra, rádio cez DAB ...).
Využitie zostavy je: cez deň hudba (radio cez TuneIn, prípadne Spotify), večer filmy/seriály (Netflix, HBO).
Obe riešenia sú cca v podobnej cene (700-800€), bez zmeny repra.
Ešte doplním, že zadné repro nechcem (preto aktuálne tých 3.1).
Predpokladám, že na video obsah bude lepší SB, ale netuším, ako to bude v prípade len hudby (Spotify, rádio).
Vopred vďaka za rady/pripomienky