dobry potreboval by som poradit s jednym problemom.
Mam kartu Sapphire Radeon X800GT (take mode PCB to ma a maly medeny stvrocovy chladic) a podarilo sa mi odpalit konektor na tej karte do ktoreho ide kablik z toho chladica (taky maly 3pin - mensi nez standard 3pin).
teraz ho mam zapojeny tak ze klasik 3pin mam v doske a druhy koniec som cvikol a hole kable som strcil do konektoru na kabliku co ide z ventilatora. Bohuzial doska to nevie sama poriadne regulovat tak ako karta a tak ventilator ide na 100% a musim ho regulovat speedfanom na 52% (ked sa vypne speedfan tak sa to zase zvysi na 100%) na karte je aj jeden taky maly 4pin (rovnaky styl ako ten odpaleny 3pin) a neviem na co tam je a ci by sa to nedalo nejak zapojit do neho.
Alebo ci by sa nedalo robit nieco ine.
ako vyzera karta a ktore myslim piny ---> http://img140.imageshack.us/img140/8829 ... agtlz9.jpg ako to mam zapojene (cierny a cerveny kabel sa spajaju s dalsim kablom ktory je zakonceny 3pin female a je zapojeny do dosky)
http://img151.imageshack.us/img151/5963/img1634au8.jpg http://img183.imageshack.us/img183/5424 ... 637yt0.jpg
Odpaleny konektor
Fakt Patko19 ma pravdu dajak to sprav lepsie zeby sa nahodou nespojily kabliky,mas to strasne vymyslene len tak zapchatesprav to neak profesionalnejsie a bezpecnejsie.
P.S:: trosku bordel v skrinke ten prach lebo co to je ,radsej by som vycistil tu skrinku.
P.S:: trosku bordel v skrinke ten prach lebo co to je ,radsej by som vycistil tu skrinku.
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
preco to chces reklamovat ako odpalene, proste to tam zapoj a povedz ze ti to zacalao hadzat artefakty, pozres ovladac a ze sa to prehrieva, tak konrolujes vec a prides na to ze chladic jednoducho nejde.
ale neviem preco to riesis a nekupis na to radsej nejakeho zalmana alebo primecoolera
ale neviem preco to riesis a nekupis na to radsej nejakeho zalmana alebo primecoolera
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
to tvoje riesenie by som trosku vylepsil, lebo takto sa ti moze stat ,ako bolo pisane hore, ze sa ti to skratne a to, nacom to mas napojene ti odide... Neviem sice ako myslis ze mas ten 3pin odpaleny, ci ti tam nejde napetie alebo co...
Ak chces vedet aky chladic na tu kartu, tak sa pytaj v Nakupnej poradni.
Ak chces vedet aky chladic na tu kartu, tak sa pytaj v Nakupnej poradni.
Spoiler: ukázať
aha ok dik ale ja uz som to dal do chladicov tak ak by si mohl, to presunut pripadne skopirovat alebo nieco budem velmi vdacny.
no na ziadne ine riesenie som zatial neprisiel a s PC sa skoro vobec nehybe takze sa nebojim ze by sa to mohlo spojit.
Stalo sa to tak ze som dmal stary pasiv z nejakeho P1 a polozil som ho na pamate z druhej strany karty a len tak tam lezal a raz som o neho zavadil a pretoze nebol nijak prilepeny iba polozeny tak as posunul a prekryl konektory toho 3 pinu z druhej strany a spojil ich a tym padom to zaiskrilo.
V zivote som tak rychlo nevypol PC ako vtedy. to bola asi eskunda som sa hodil po kabli a vyrval zo zastrcky . Este 5 minut som sa bal zapnut ze co ked odisla karta. potom som zapol a ked som uvidel ze Windows tak som bol happy ale potom kukam na teplotu a ze 70, 80, 90, 100, a ked to bolo na 120 tak mi to prislo divne a vypol som to a potom som to vybral z bedne zapol len tak a kukam ze ten debil sa netoci a uz som vedel v com je chyba. a tak mi nezostalo nic ine ako to tam strcit. keby to nebolo v zaruke tak ten konektor ucviknem a tie kable spojim nafurt s normal 3pin do dosky ale je v zaruke a ja neviem najst papiere
no na ziadne ine riesenie som zatial neprisiel a s PC sa skoro vobec nehybe takze sa nebojim ze by sa to mohlo spojit.
Stalo sa to tak ze som dmal stary pasiv z nejakeho P1 a polozil som ho na pamate z druhej strany karty a len tak tam lezal a raz som o neho zavadil a pretoze nebol nijak prilepeny iba polozeny tak as posunul a prekryl konektory toho 3 pinu z druhej strany a spojil ich a tym padom to zaiskrilo.
V zivote som tak rychlo nevypol PC ako vtedy. to bola asi eskunda som sa hodil po kabli a vyrval zo zastrcky . Este 5 minut som sa bal zapnut ze co ked odisla karta. potom som zapol a ked som uvidel ze Windows tak som bol happy ale potom kukam na teplotu a ze 70, 80, 90, 100, a ked to bolo na 120 tak mi to prislo divne a vypol som to a potom som to vybral z bedne zapol len tak a kukam ze ten debil sa netoci a uz som vedel v com je chyba. a tak mi nezostalo nic ine ako to tam strcit. keby to nebolo v zaruke tak ten konektor ucviknem a tie kable spojim nafurt s normal 3pin do dosky ale je v zaruke a ja neviem najst papiere