SW na zálohovanie adresárov

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

SW na zálohovanie adresárov

Príspevok od používateľa schyzoy »

Ahojte, viete mi dať prosím tip na jednoduchý soft, v ktorom nastavím, aby napr. raz týždenne skopíroval predvolené adresáre na disku PC do vopred určeného iného miesta na disku, prípadne na zdieľaný disk na druhom PC v sieti?

Ak daný adresár už existuje, prepíše ho, prípadne ako má TotalCommander prepíše iba staršie záznamy/súbory?

Nie, NAS nemám :P Ďakujem
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: SW na zálohovanie adresárov

Príspevok od používateľa HellAngel »

CobianBackUP. Pouzivam dlhsie a funguje vyborne. Dokaze vytvorit aj Shadow copy ak je to potrebne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

CobianBackup -- pouzival som dlhe roky, uz sa nejako prestal vyvijat, ale vysiel nastupca Cobian Reflector (tiez free), co som neskusal. Zadarmo fajn utilitka.

FreeFileSync -- open-source utilitka, trochu preplacane GUI, ale da sa tam vselico nastavit, dokonca vie nahravat aj na Google Drive.

RoboCopy + Windows Task -- command-line tool vo Windowse, low-level riesenie, urobis si prikaz co a kam ma skopirovat, urobis z toho batch subor a das ho cez Task Scheduler spustat v danom intervale. Je to narocnejsie na vyrobenie, ak sa nevyznas. RoboCopy (Robust Copy) sa pokusa viackrat nahravat subory a vzdy im overi hash, ci sa dobre skopirovali, fajn vecicka.

Vo vsetkych softoch sa da nastavit, co sa ma robit pri kopirovani - uplne zrkadlo (tj. zmazat subory, ktore su v Target foldri ale uz nie v Source foldri), vzdy len pridavat subory, prepisovat, neprepisovat, atd. A ako vzdy upozornenie: ak ma toto sluzit ako nejaka zaloha, tak idealne nahravat aj mimo tvoju domacu siet, napr. na Google Drive. Kvoli ransomware, bleskom/prepati v sieti, kradezi... zavisi samozrejme od typu a citlivosti dat.

Bonus: Ak hladas vyslovene zalohovaci program (kopirovanie adresarov, image diskov, atd), tak odporucam Macrium Reflect. Po vsetkych ostatnych softoch, ktore su robene pre co najjednoduchsie GUI, som si tento oblubil a aj po nete ma dobre referencie, co sa tyka robustnosti, rychlosti a bezchybovosti. Stoji peniaze, normalne som si kupil licenciu.
schyzoy
Používateľ
Používateľ

Ďakujem chlapi. Image diskov nepotrebujem robiť, a áno pôjdem copy aj do adresárov OneDrive, aby sa to následne synchro na cloud.
Skúsim teda CobianBackup a FreeFileSync a verím že postačia na to čo potrebujem.
Vďaka!
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

ja pouzivam SyncFolders ale mam trochu iny use case, nepotrebujem zalohu ale spojit zmeny v dvoch zlozkach kde sa subory menia nezavisle od seba
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
schyzoy
Používateľ
Používateľ

molnart: rozumiem, ak SyncFolders neumožňuje nastaviť automatické kopírovanie/zálohovanie adresárov na určené miesto, pre mňa nie
PC

NB
Acer Aspire S3
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

umoznuje. pravidelne sa spusti, ked v case naplanoveho pustenia mas vypnuty komp tak sa spusti pri najblizsom zapnutim a mozes presne urcit co sa ma stat v pripade konfilktu, ktora zlozka ma mat prioritu, subory ktore prepise zazalohuje s volitelnou retenciou apod.
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
schyzoy
Používateľ
Používateľ

Aha, OK, tak to vyzerá byť tiež kandidát. Ďakujem
PC

NB
Acer Aspire S3

Návrat na "Programy a problémy s nimi"