Ahojte, viete mi dať prosím tip na jednoduchý soft, v ktorom nastavím, aby napr. raz týždenne skopíroval predvolené adresáre na disku PC do vopred určeného iného miesta na disku, prípadne na zdieľaný disk na druhom PC v sieti?
Ak daný adresár už existuje, prepíše ho, prípadne ako má TotalCommander prepíše iba staršie záznamy/súbory?
Nie, NAS nemám Ďakujem
SW na zálohovanie adresárov
SW na zálohovanie adresárov
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: SW na zálohovanie adresárov
CobianBackUP. Pouzivam dlhsie a funguje vyborne. Dokaze vytvorit aj Shadow copy ak je to potrebne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
CobianBackup -- pouzival som dlhe roky, uz sa nejako prestal vyvijat, ale vysiel nastupca Cobian Reflector (tiez free), co som neskusal. Zadarmo fajn utilitka.
FreeFileSync -- open-source utilitka, trochu preplacane GUI, ale da sa tam vselico nastavit, dokonca vie nahravat aj na Google Drive.
RoboCopy + Windows Task -- command-line tool vo Windowse, low-level riesenie, urobis si prikaz co a kam ma skopirovat, urobis z toho batch subor a das ho cez Task Scheduler spustat v danom intervale. Je to narocnejsie na vyrobenie, ak sa nevyznas. RoboCopy (Robust Copy) sa pokusa viackrat nahravat subory a vzdy im overi hash, ci sa dobre skopirovali, fajn vecicka.
Vo vsetkych softoch sa da nastavit, co sa ma robit pri kopirovani - uplne zrkadlo (tj. zmazat subory, ktore su v Target foldri ale uz nie v Source foldri), vzdy len pridavat subory, prepisovat, neprepisovat, atd. A ako vzdy upozornenie: ak ma toto sluzit ako nejaka zaloha, tak idealne nahravat aj mimo tvoju domacu siet, napr. na Google Drive. Kvoli ransomware, bleskom/prepati v sieti, kradezi... zavisi samozrejme od typu a citlivosti dat.
Bonus: Ak hladas vyslovene zalohovaci program (kopirovanie adresarov, image diskov, atd), tak odporucam Macrium Reflect. Po vsetkych ostatnych softoch, ktore su robene pre co najjednoduchsie GUI, som si tento oblubil a aj po nete ma dobre referencie, co sa tyka robustnosti, rychlosti a bezchybovosti. Stoji peniaze, normalne som si kupil licenciu.
FreeFileSync -- open-source utilitka, trochu preplacane GUI, ale da sa tam vselico nastavit, dokonca vie nahravat aj na Google Drive.
RoboCopy + Windows Task -- command-line tool vo Windowse, low-level riesenie, urobis si prikaz co a kam ma skopirovat, urobis z toho batch subor a das ho cez Task Scheduler spustat v danom intervale. Je to narocnejsie na vyrobenie, ak sa nevyznas. RoboCopy (Robust Copy) sa pokusa viackrat nahravat subory a vzdy im overi hash, ci sa dobre skopirovali, fajn vecicka.
Vo vsetkych softoch sa da nastavit, co sa ma robit pri kopirovani - uplne zrkadlo (tj. zmazat subory, ktore su v Target foldri ale uz nie v Source foldri), vzdy len pridavat subory, prepisovat, neprepisovat, atd. A ako vzdy upozornenie: ak ma toto sluzit ako nejaka zaloha, tak idealne nahravat aj mimo tvoju domacu siet, napr. na Google Drive. Kvoli ransomware, bleskom/prepati v sieti, kradezi... zavisi samozrejme od typu a citlivosti dat.
Bonus: Ak hladas vyslovene zalohovaci program (kopirovanie adresarov, image diskov, atd), tak odporucam Macrium Reflect. Po vsetkych ostatnych softoch, ktore su robene pre co najjednoduchsie GUI, som si tento oblubil a aj po nete ma dobre referencie, co sa tyka robustnosti, rychlosti a bezchybovosti. Stoji peniaze, normalne som si kupil licenciu.
Ďakujem chlapi. Image diskov nepotrebujem robiť, a áno pôjdem copy aj do adresárov OneDrive, aby sa to následne synchro na cloud.
Skúsim teda CobianBackup a FreeFileSync a verím že postačia na to čo potrebujem.
Vďaka!
Skúsim teda CobianBackup a FreeFileSync a verím že postačia na to čo potrebujem.
Vďaka!
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja pouzivam SyncFolders ale mam trochu iny use case, nepotrebujem zalohu ale spojit zmeny v dvoch zlozkach kde sa subory menia nezavisle od seba
molnart: rozumiem, ak SyncFolders neumožňuje nastaviť automatické kopírovanie/zálohovanie adresárov na určené miesto, pre mňa nie
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
umoznuje. pravidelne sa spusti, ked v case naplanoveho pustenia mas vypnuty komp tak sa spusti pri najblizsom zapnutim a mozes presne urcit co sa ma stat v pripade konfilktu, ktora zlozka ma mat prioritu, subory ktore prepise zazalohuje s volitelnou retenciou apod.
Aha, OK, tak to vyzerá byť tiež kandidát. Ďakujem