Feedback na workstation

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: Feedback na workstation

Príspevok od používateľa Vlko »

ja-local napísal: Po 29. Aug, 2022, 11:28 SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G. Je trochu lacná, napr. ak to chcem od ASUSu, je to podstatne drahšie. Je tam nejaký zádrhel?
Sapphire je exkluzívnym výrobcom kariet pre AMD a Nitro séria je pre Radeon určite top voľba. ASUS na druhej strane historicky moc Radeonom nešiel a mali pár kauz kde blok chladiča nedosadal optimálne na jadro karty, lebo bol primárne navrhnuté pre nvidiu. Určite by som sa toho Nitra nebál a príplatok za Asus sú oproti nemu vyhodené peniaze.

Recenzia Nitra
https://alza.sk/sapphire-nitro-radeon-r ... ia-a-testy
Grafická karta Sapphire NITRO+ RX 6700 XT 12G, ako taká, disponuje naozaj mohutným systémom chladenia s tromi ventilátormi Tri-X, ktorý si s uchladením grafického čipu NAVI 22 v plnej konfigurácii poradia prakticky ľavou zadnou, a pritom sa popravde ani veľmi nezapotí. Dokonca by sa dalo aj povedať, že tak masívny systém chladenia je pre grafický čip či s takou spotrebou trochu až zbytočný (overkill).
Účel ale svätí prostriedky, a tak sa prostredníctvom grafickej karty Sapphire NITRO+ RX 6700 XT 12G dostanete nielen k dobrému výkonu v hrách, ale aj k vynikajúcim prevádzkovým vlastnostiam. Obzvlášť potom hlučnosť v režime Silent (BIOS2) je v prípade tejto grafickej karty až tak nízka, že ju vo svojom PC prakticky vôbec nebudete počuť. To samozrejme budú s vďakou kvitovať najmä všetci milovníci extra tichých počítačov.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
ja-local
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 12. Aug, 2022, 18:58

Príspevok od používateľa ja-local »

Díky všetkým za odpovede! Ok, Vlko ma uistil ohľadom Sapphire, tak nevidím dôvod prečo do toho neísť.

Ad chladič: tak dám tam ten 360mm a hádam sa s tým poperú (chcem to nechať zmontovať, keď tam je tá predĺžená záruka, cena za montáž je ok).
Pár stupňov bude mať určite vplyv v priebehu rokov, ale zasa je otázka, či by ten procesor v priebehu pár rokov nebol out tak či tak.

Ešte keď už to s Vami riešim, tak rovno sa spýtam aj na "interface". Monitory zatiaľ neriešim, mám ešte z mladých čias nejaké 2x basic fullhd samsungy, to switchnem až časom. Ale teraz mi ide skôr o klávesnicu a myš. Trochu chytám karpál a premýšľam, čo s tým. Chcel by som nejakú novú čo najužšiu klávesku bez numpadu a myš. Myš som pred nedávnom skúšal Logitech MX3 Master, ale to je tak obrovská a ťažká blbosť, že ma ruka bolela ešte viac než pred tým. Nejaké tipy? Alebo na prácu ísť do nejakého ext. trackpadu a na ten občasný gaming si proste kúpiť niečo malé a lacné?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

sialene individualne - ja krochkam blahom z Lodžitecháckych Masterov, nenajdes tak mechanicky preciznu myšacinku. Jo a left/right rolovacie koliecko :)

klavesnice K750 solar a Yenkee superlowprofile. Ja som na tie nizkoprofilovky, presne rychle tiche.

Inak sekundarnu mys mam Connect-IT CMD-2510 za nejakych 15,-eur alebo tak. Tiez bojuje proti tunelom...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ja-local
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 12. Aug, 2022, 18:58

Príspevok od používateľa ja-local »

Díky za rady, neviem, či chcem mať dve myšky, ale popremýšľam... Ono možno kúpiť nejakú lacnú vertikálku a striedať to nie je úplne zlý nápad. A čo sa týka nízkoprofilov, tiež mi vyhovujú :-D

Na nemenovanom obchode mi písali, že tie Patrioty s AMDčkami nespolupracujú dobre a tie frekvencie úplne nespĺňajú, jak písal mp3turbo. Ponúkli alternatívu 2x G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V alebo 2x Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black. Čo vy na to?

Návrat na "Nákupná poradňa"