Však hru si môžeš spustiť v okne a nie ako full screen a tym padom vieš sledovať hru a aj task manager.
Silnejšie PC, no nedostatočný výkon v hrách
Re: Silnejšie PC, no nedostatočný výkon v hrách
Spoiler: ukázať
@wingo
Ono to je takto:
v auguste mi prišli CPU, MB, RAM a disky - NVMe a 2TB SSD od samsungu. Dovtedy som mal 500MB samsung SSD ako systémový a 2 archaické HDD no už so SATA konektormi..
vyhodil som všetko von zo skrinky, dal tam tieto veci, ktoré mi prišli.
čiže nové CPU, nová základná doska, NVMe a ram a šlo sa inštalovať...
keď som všetko nainštaloval, začal som zo starych HDD a SDD všetko skopírovať na 2TB SSD aby som nemal milion diskov v PC..teraz mám 2, NVMe a SSD od samsungu. Odvtedy tam už tie staré disky nemám...
skúsim si zajtra pripojiť cez HDMI televízor a hodím tam aspoň taskmanager a pri sekaní skúsim kuknúť či to je hra na 100% alebo nejaky proces - zoradím to podľa využitia a tak sa to aktualizuje hned..... už len to stíhať sledovať...
ešte včera večer som skúsil Fortnite - tam som pocitoval tiež podobné ale nie také nárazové...dnes som skúsil Mudrunner a tá hra je pomalá, takže skoro nevidno, že sekne, ale je to tam ale to je minimálne...
pri WOT to dokáže fungovať asi pre to, že všetko je naozaj v RAM - mapy sú oveľa menšie ako otvorené svety v mafii alebo fortnite...
Ono to je takto:
v auguste mi prišli CPU, MB, RAM a disky - NVMe a 2TB SSD od samsungu. Dovtedy som mal 500MB samsung SSD ako systémový a 2 archaické HDD no už so SATA konektormi..
vyhodil som všetko von zo skrinky, dal tam tieto veci, ktoré mi prišli.
čiže nové CPU, nová základná doska, NVMe a ram a šlo sa inštalovať...
keď som všetko nainštaloval, začal som zo starych HDD a SDD všetko skopírovať na 2TB SSD aby som nemal milion diskov v PC..teraz mám 2, NVMe a SSD od samsungu. Odvtedy tam už tie staré disky nemám...
skúsim si zajtra pripojiť cez HDMI televízor a hodím tam aspoň taskmanager a pri sekaní skúsim kuknúť či to je hra na 100% alebo nejaky proces - zoradím to podľa využitia a tak sa to aktualizuje hned..... už len to stíhať sledovať...
ešte včera večer som skúsil Fortnite - tam som pocitoval tiež podobné ale nie také nárazové...dnes som skúsil Mudrunner a tá hra je pomalá, takže skoro nevidno, že sekne, ale je to tam ale to je minimálne...
pri WOT to dokáže fungovať asi pre to, že všetko je naozaj v RAM - mapy sú oveľa menšie ako otvorené svety v mafii alebo fortnite...
@BiFino
Kua to ma nenapadlo vidíš... v okne na to som ani nemyslel, lebo s tým som nemal nikdy dobré skúsenosti, vtedy ako keby sa PC už vôbec nevenoval len výhradne hre... ale dobrý nápad
Kua to ma nenapadlo vidíš... v okne na to som ani nemyslel, lebo s tým som nemal nikdy dobré skúsenosti, vtedy ako keby sa PC už vôbec nevenoval len výhradne hre... ale dobrý nápad
ahojte,
žiadna zmena, ani s povypínaným HPET.. dokonca som mal menej FPS o 10cca.
skúšal som skúmať procesy počas sekania, nič zvláštne som nenašiel....a dokonca mi procesor ani nebežal na 100% ako vo videu pred tym, takže nemá dôvod naozaj sekať...
žiadna zmena, ani s povypínaným HPET.. dokonca som mal menej FPS o 10cca.
skúšal som skúmať procesy počas sekania, nič zvláštne som nenašiel....a dokonca mi procesor ani nebežal na 100% ako vo videu pred tym, takže nemá dôvod naozaj sekať...
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Nemusíš mať vyťažený CPU na 100% aby to robilo problémy, stačí keď ti nejaký proces vyťažuje akurát to jedno jadro na ktorom beží hra...
Skúšal si nastaviť tú affinity?
Skúšal si nastaviť tú affinity?
BiFino napísal: ↑Št 10. Nov, 2022, 15:54 Stiahni si free program process lasso https://bitsum.com/ a ked spustíš steam tak v tomto programe klikni na steam.exe a nastav tam affinitu current a aj always takto - disable SMT a este aj CPU 0 daj preč. Tým nastavíš, že všetky hry, ktoré spúšťaš cez steam pôjdu v tomto režime bez SMT a bez CPU 0 čo by malo byť vo väčšine hier radikálne zlepšenie.
Inak som práve zistil, že pre mafiu to nenastavuješ pre steam.exe ale po spustení hry pod Mafia II Definitive Edition.exe. Treba nastaviť:
CPU priority: Normal
CPU affinity: Disable SMT + dať preč aj CPU 0
I/O priority: Normal
Memory priority: Normal
Aplication power profile: Bitsum highest performance
a ešte toto:
CPU priority: Normal
CPU affinity: Disable SMT + dať preč aj CPU 0
I/O priority: Normal
Memory priority: Normal
Aplication power profile: Bitsum highest performance
a ešte toto:
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja by som tam nasypal CPU Priority daleko vyssiu nez normal a kludne aj cez Task Manager
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ahojte, skúsil som všetky, teraz aj toto čo si písal @BiFino - mám pocit, že to je len horšie od toho...
do ram sa natiahne len niečo cez 3gb - to sa nedá nejako navýšiť?
do ram sa natiahne len niečo cez 3gb - to sa nedá nejako navýšiť?
Naposledy upravil/-a Bruti v Pi 11. Nov, 2022, 09:20, upravené celkom 1 krát.
Okrem čistej inštalácie Win ma už nič nenapadá. Možno tam máš malware alebo nejak niečím rozdrbaný Windows.
Ide hlavne o to, ze v tom programe process lasso si to vies nastavit aby sa to tak vzdy automaticky spustalo takze by si to nemusel zakazdym nastavovat cez task manager. Iste, prioritu si moze skusit dat aj vyssiu ale asi to nebude mat ziadany efekt.
@Bruti skus vypnut vsetky programy, ktore sa ti spustaju po starte. Ak nic nepomaha tak cista istalacka windowsku ako ti uz bolo odporucane.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> do ram sa natiahne len niečo cez 3gb - to sa nedá nejako navýšiť?
neda, toto neovplyvnis. Ta hra si jednoducho spravi co potrebuje, ako uzna za vhodne atd.
Nepredpokladam ze to pomoze (pretoze tvoj problem vyzera byt sposobeny niecim, co ti narazovo zozere cpu) ale - vypol si uz ten swap windowsu ako som ti povedal ? Default nastavenie "automatically manage swap" je pekne na hovno pri 64GB RAM.
neda, toto neovplyvnis. Ta hra si jednoducho spravi co potrebuje, ako uzna za vhodne atd.
Nepredpokladam ze to pomoze (pretoze tvoj problem vyzera byt sposobeny niecim, co ti narazovo zozere cpu) ale - vypol si uz ten swap windowsu ako som ti povedal ? Default nastavenie "automatically manage swap" je pekne na hovno pri 64GB RAM.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tak som to nevydržal preinštaloval som WIN - čistá inštalačka...
teraz to vyzerá, že by to mohlo byť OK. otázka je, čo mi to dodrbe keď postupne budem pridávať všetko čo som mal...
teraz to vyzerá, že by to mohlo byť OK. otázka je, čo mi to dodrbe keď postupne budem pridávať všetko čo som mal...
Re: Silnejšie PC, no nedostatočný výkon v hrách - VYRIEŠENÉ
ano inak by to boli vyhodené peniaze
Este mi tak napadlo, ci neskusit do cmd "sfc /scannow". Ale ked uz si to preinstaloval, tak je to jedno uz.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent