Zdravim
Mam zakladnu dosku ASUS PRIME Z790-A WIFI cpu Intel Core i7-13700KF a pamete Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Vengeance Black.
Moj problem je ze v biose ukazuju iba 4800Mhz namiesto 6000Mhz skusal som aj nastavit v biose mod XMP 1 aj 2 a potom sice detekovalo v biose 6000Mhz,ale nenastartuje mi pocitac.Kde by mohol byt problem.
Za kazdu radu dakujem
ASUS PRIME Z790-A WIFI
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 13. Máj, 2021, 19:55
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI
Mne to podobne robi na strixe. A aj ked nabehne potom na druhej rovnakej doske tak memtest vykazuje chyby. Manualne som este neskusal nastavovat vsetko
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
-
- Nový používateľ
Ano bios mam posledny co je momentalne
-
- Nový používateľ
No rucne som to nenastavoval ani neviem co by som tam mal nastavit okrem frekvencii pamate co uvadza vyrobca
Zdravim chcem sa spytat mam tuto zakladnu dosku a prestala mi ist vacsina usb portov na doske. Preinstaloval som aj chipset a nepomohlo. Nejde mi mys ani klavesnica ci sluchadla na usb. Ked pozriem spravcu zariadeni tak mi vypisuje unknown USB device ( device descriptor request failed) a pod tym znova unknown usb device ( set adress failed)
Dosku mam este v zaruke tak zvazujem jej reklamaciu ale pre istotu sa spytam este tu skusenejsich.
Dosku mam este v zaruke tak zvazujem jej reklamaciu ale pre istotu sa spytam este tu skusenejsich.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
BIOS mas najnovsi na doske? Ak ide aspon jeden USB port, aktualizoval by som na ten posledny, aj ked to asi nebude mat suvis.
Skusil si odpojit vsetky USB zariadenia a komplet vypnut PC - ale akoze vytiahnut z elektriky a podrzat power on tlacitko, nech sa vybiju vsetky kondenzatory? Potom zapoj napriklad len mys, nech vies fungovat vo Windowse a zisti, ci pomohlo.
Skusil si odpojit vsetky USB zariadenia a komplet vypnut PC - ale akoze vytiahnut z elektriky a podrzat power on tlacitko, nech sa vybiju vsetky kondenzatory? Potom zapoj napriklad len mys, nech vies fungovat vo Windowse a zisti, ci pomohlo.
Dik pomohlo to komplet vypmutie pc s podrzanim tlacitka power. Rovno som nahodil aj najnovsi bios