Česť. Dlhé roky mám pri TV repro zrovna Dali Ikon (5.0 konfigurácia) a k nim aj hyperwoofer (Xavian Basso). Prešli si tromi receivermi. Prvé
Onkyo bolo také OK at best dajme tomu. Potom prišla
Yamaha (
RX-A1080 tuším) a tá bola fajn, zvukovo si sadla s Dali, aj po nete to bola často odporúčaná kombinácia, aj kupujúci Yamahy, keď ju bol zobrať, hovoril, že to fajn hrá. Teraz mám
Denon (
X3500H) a som ešte viac spokojný.
Za ten Denon musím povedať, že vyšlo naozaj dosť updatov firmwaru, ktoré reálne fixujú a pridávajú veci (viď
všeobecný changelog) a v podstate funguje celý tak nejak dobre. Nič nemrzne, nič netreba reštartovať, dokonca HDMI-CEC funguje stále a bez problémov, Spotify ide a rozumne (zapneš Spotify stream, tak nezapne hneď aj TV cez HDMI-CEC). Hlavne som ho kupoval kvôli Audyssey XT32.
Za mňa:
- Rozmysli si, či chceš receiver alebo len stereo zosík. Za daný peniaz bude receiver vždy hrať horšie, ale počuteľne horšie? Ťažko povedať. Ak to bude pri HTPC, tak ja by som celkom určite šiel do AVR.
- Nerieš nejaké šmatlavé prepojenia optikou, čo pretlačí maximálne snáď AC3. Normálne ten zvuk prepoj cez HDMI (v prípade AVR)
- Dali môžem odporučiť. Za tie roky im nič nie je a stále majú taký ten fajn punc a drobnosti ako nálepku vzadu s ručným podpisom človeka, čo to kontroloval.
- Dobrá korekcia zvuku v miestnosti robí počuteľný rozdiel. V betónovom(?) paneláku to snáď spraví väčší osoh než jednotlivé značky receivrov.
- Gramofón si rozmysli teraz, lebo asi potrebuješ Phono vstup a nie všade to je. Každopádne by som sa v dnešnej dobe na také hipsterčiny už vysral.
- Pokiaľ chceš vyslovene len nejaký zosík a kŕmiť ho tým DACom, tak... asi niekto iný poradí.
AVR značky:
- Onkyo = asi nie úplne zlé, ale u mňa meh.
- Yamaha = OK, asi ako poslední by si mali robiť AVR vo vlastných výrobných halách (možno len tie vyššie rady RX-A).
- Denon = OK
- Marantz = Denon, ale mne je strašne nesympatický, ukrutné sa mi nepáči vzhľadovo, ale je to už jedna firma.
- Pioneer = moja srdcovka, dlllho som chcel Pioneer AVR, ale odkedy ich zhltlo Onkyo, čítal som problematické veci na ne.