Mam tento problem.
MB Biostar 965PT TSeries , CPU Core2Duo 6300 a chladic Zalman 7000 AlCu a v tomto zlozeni MB nenabehne. Pri vymene za klasicky box od Intelu je vsetko ok a doska nabehne zresetovana.Predtym bolo CPU PD 915 i fungovalo to zo zalmanom bez problemov. Babo rad
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
nepomohol ani update BIOSu? nemyslim, ze by to malo pomoct,a le toto sa javi ako jeden z tych "nelogickych" problemov, ktore treba skusat nelogicky vyriesit
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Bios je povodny a jediny - vyrobca neposkytol novsi.
Doska je prehnuta pri zalmane podstatne menej ako pri boxe od intelu.
Zalman sa montuje do ramceka (redukcie).
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne. Mozno je tam prebytok napatia na volnom konektore.
Naposledy upravil/-a Heatman v Ut 12. Dec, 2006, 14:24, upravené celkom 1 krát.
Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.
8F.Nepocujes , nevidis , nevies.GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.
Som to myslel tak ze na tom volnom konektore je mozno prebytok napatia.
Zamotavas sa , vobec si to necital. Pisal , ze ked nechal box a zapojil len ventialtor zo Zalmana , tak pc ide.
8F.Nepocujes , nevidis , nevies.GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Zamotavas sa , vobec si to necital. Pisal , ze ked nechal box a zapojil len ventialtor zo Zalmana , tak pc ide.
Ja sa nezamotavam. Ty si ma nepochopil, napriklad ten pocitac z ktoreho pisem ma socket 775 tak ze 4 pinovu koncovku vzdy keD ho zapnem asi po jednej sekunde sa ventilator roztoci na viac ako 2500 rpm a potom znizi otacky tak ze je dost mozne ze ten 4 konektor skuzi ako spinac na niektorich doskach. To je moj nazor nehovorim ze to tak musi byt.
Ja sa nezamotavam. Ty si ma nepochopil, napriklad ten pocitac z ktoreho pisem ma socket 775 tak ze 4 pinovu koncovku vzdy keD ho zapnem asi po jednej sekunde sa ventilator roztoci na viac ako 2500 rpm a potom znizi otacky tak ze je dost mozne ze ten 4 konektor skuzi ako spinac na niektorich doskach. To je moj nazor nehovorim ze to tak musi byt.
Citujem hornu spravu "Myslim ze nepomoze.Ked odpojim z MB kablik z intelackeho a zapojim zalman ( pasiv nemenim,len prehodim napajanie) pc facha v pohode." Proste ako tam da chladic nejde to , ak zapoji len ventilator zo zalmana pc ide.