Zalman 7000 a Core2Duo.
Zalman 7000 a Core2Duo.
Mam tento problem.
MB Biostar 965PT TSeries , CPU Core2Duo 6300 a chladic Zalman 7000 AlCu a v tomto zlozeni MB nenabehne. Pri vymene za klasicky box od Intelu je vsetko ok a doska nabehne zresetovana.Predtym bolo CPU PD 915 i fungovalo to zo zalmanom bez problemov. Babo rad
MB Biostar 965PT TSeries , CPU Core2Duo 6300 a chladic Zalman 7000 AlCu a v tomto zlozeni MB nenabehne. Pri vymene za klasicky box od Intelu je vsetko ok a doska nabehne zresetovana.Predtym bolo CPU PD 915 i fungovalo to zo zalmanom bez problemov. Babo rad
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
Skus sa pozret do biosu na polozku Disable CPU FAN , a skus mu nastavit aby nevypol pc ak nejsu otacky na CPU.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Myslim ze nepomoze.Ked odpojim z MB kablik z intelackeho a zapojim zalman ( pasiv nemenim,len prehodim napajanie) pc facha v pohode.AjsTi napísal:Skus sa pozret do biosu na polozku Disable CPU FAN , a skus mu nastavit aby nevypol pc ak nejsu otacky na CPU.
Bios je povodny a jediny - vyrobca neposkytol novsi.
Doska je prehnuta pri zalmane podstatne menej ako pri boxe od intelu.
Zalman sa montuje do ramceka (redukcie).
Doska je prehnuta pri zalmane podstatne menej ako pri boxe od intelu.
Zalman sa montuje do ramceka (redukcie).
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne. Mozno je tam prebytok napatia na volnom konektore.
Naposledy upravil/-a Heatman v Ut 12. Dec, 2006, 14:24, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
- Heatman
- Používateľ
AjsTi napísal:Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
Som to myslel tak ze na tom volnom konektore je mozno prebytok napatia.
Zamotavas sa , vobec si to necital. Pisal , ze ked nechal box a zapojil len ventialtor zo Zalmana , tak pc ide.Heatman napísal:AjsTi napísal:Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
- Heatman
- Používateľ
Ja sa nezamotavam. Ty si ma nepochopil, napriklad ten pocitac z ktoreho pisem ma socket 775 tak ze 4 pinovu koncovku vzdy keD ho zapnem asi po jednej sekunde sa ventilator roztoci na viac ako 2500 rpm a potom znizi otacky tak ze je dost mozne ze ten 4 konektor skuzi ako spinac na niektorich doskach. To je moj nazor nehovorim ze to tak musi byt.AjsTi napísal:Zamotavas sa , vobec si to necital. Pisal , ze ked nechal box a zapojil len ventialtor zo Zalmana , tak pc ide.Heatman napísal:AjsTi napísal:Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.
Citujem hornu spravu "Myslim ze nepomoze.Ked odpojim z MB kablik z intelackeho a zapojim zalman ( pasiv nemenim,len prehodim napajanie) pc facha v pohode." Proste ako tam da chladic nejde to , ak zapoji len ventilator zo zalmana pc ide.Heatman napísal:Ja sa nezamotavam. Ty si ma nepochopil, napriklad ten pocitac z ktoreho pisem ma socket 775 tak ze 4 pinovu koncovku vzdy keD ho zapnem asi po jednej sekunde sa ventilator roztoci na viac ako 2500 rpm a potom znizi otacky tak ze je dost mozne ze ten 4 konektor skuzi ako spinac na niektorich doskach. To je moj nazor nehovorim ze to tak musi byt.AjsTi napísal:Zamotavas sa , vobec si to necital. Pisal , ze ked nechal box a zapojil len ventialtor zo Zalmana , tak pc ide.Heatman napísal:AjsTi napísal:Este raz citaj od zaciatku co pise a co pisem ja a potom napis nieco , co tu neni a co je k veci.Heatman napísal:Box chladic ma 4 pinovy konektor .Ten 4 kabel je na regulaciu otacok ventilatora. A keDze ho zalman nema tak ho doska pravdepodobne nedetekuje a preto ani nezapne.